fancia 21.03.04, 13:46 Mam pytanko : czy w okresie przygotowywania dziecka na testy z surowicy krwi (panel pokarmowy)- czyli te 2 tyg.bez leków - należy podawac dziecku pokarmy, które go uczulały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fancia Re: Przygotowanie do testów IgE 21.03.04, 23:13 Proszę o odpowiedź !!! To dla nas bardzo ważne ! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Przygotowanie do testów IgE 22.03.04, 07:55 Skoro wiesz, ze go uczulają to nie podawaj.Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Przygotowanie do testów IgE 22.03.04, 07:56 Nie trzeba faszerowac dziecka alergenami po to, by test był wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Przygotowanie do testów IgE 22.03.04, 08:39 To czy i na ile test jest wiarygodny zależy od wieku dziecka. Do 3 lat testy nie są za bardzo wiarygodne. Jeśli dziecko jest na diecie i nie ma kontaktu z pewnymi alergenami, to wyniki testu mogą być ujemne - pokazywać, że nie ma alergii na te konkretne alergeny. Co zrobić? To zależy. Jeśli masz pewność, że coś go uczula - nie ma po co tego potwierdzać/sprawdzać testami, więc nie ma po co przerywać diety i akurat te alergeny podawać. Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
fancia Re: Przygotowanie do testów IgE 22.03.04, 09:07 Dziękuję Wam za odpowiedzi !!! NIestety, u nas sprawa jest trochę bardziej skomplikowana, ponieważ synek był już na bardzo ograniczonej diecie: bezmleczna, bezsojowa, bezglutenowa, bezjajeczna i mimo podawania leków i tej okrutnej diety - po paru dniach znowu go wysypało...Po jakimś tygodniu od wysypki, która nie znikała, podałam mu chleb - i ani lepiej, ani gorzej... Ja już głupieję i tak naprawdę nie wiem co go uczula....Wiem natomiast, że na pewno nie to wszystko co eliminowaliśmy... Stąd moje pytanie o wprowadzanie alergenów... Odpowiedz Link Zgłoś