dodab1 23.03.04, 21:37 Proszę o opinie na temat mleka Bebilon Pepti2 czy ktoś stosuje i czy występują przypadki uczulenia np. po jakimś czasie od podawania. Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chalsia Re: Bebilon Pepti 2 24.03.04, 00:02 Mój już to je rok albo dłużej i ma się OK. A uczulić się można na wszystko i w dowolnym momencie życia (tak to niestety z alergią jest - ekstremum wyczytane tu na forum to pani, która uczuliła się na kakao w wieku cos około 50-tki). Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
agapb Re: Bebilon Pepti 2 24.03.04, 16:09 Bebilon Pepti zawiera laktozę. Mój synek po kliku miesiącach picia tego mleka dostał bardzo poważne rozwolnienie. Kolejna próba z Bebilonem P znów się nie udała. Być może winna jest właśnie laktoza lub białko, które rozłożone jest do poziomu peptydów. Teraz już od roku Kajtus pije Bebilon Amino i jest wszystko OK. Ale w tym mleku białka rozłożone są aż na aminokwasy więc najdrobniejsze cząsteczki z możliwych i trawienie ich jest dużo bardziej łatwe niż w przypadku peptydów. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia0318 Re: Bebilon Pepti 2 24.03.04, 18:05 Bebilon Pepti moja Julka piła przez 2 miesiące i niestety uczulił ją, teraz jesteśmy na Nutramigenie i wszystko jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś