Dodaj do ulubionych

Wynik testów skórnych

10.09.10, 13:52
Moje dzieci zawsze miały problemy alergiczne, 3 letni syn skazę mleczną, starsza ma w okresach pylenia katar.

Ale nie były to jakieś takie mega alergie. Zrobiliśmy testy skórne i wyszło dosłownie kilka rzeczy,(seler, kakao u syna i orzechy u dwójki).

I tak się zastanawiam jak podejść do takiej wiedzy - absolutnie zero tych produktów, np. jestem pewna, że seler występuje w wielu wędlinach, zrezygnować z nich?

czy jednak nadal po prostu obserwować dziecko czy mu dana rzecz szkodzi i ewentualnie wtedy eliminować?

Obserwuj wątek
    • ma_niusia Re: Wynik testów skórnych 10.09.10, 14:16
      Zrobisz jak uważasz, ja powiem jak jest u mnie.
      Ja sama jestem alergiczką od urodzenia, testy mam powtarzane co kilka lat, wyniki wychodzą kosmiczne, lekarze się za głowę łapią i mają rację bo mam mega alergię. Ale... no właśnie ale. W testach wychodzi mi nieszczęsny seler, którego normalnie jem (nie jakoś dużo i nie na surowo, ale w zupie, sałatce itp) i nic mi nie jest, pomidory (które uwielbiam i jem codziennie w dużych ilościach i różnych formach). Za to nie wychodzą mi w testach banany (po których cała puchnę, jestem czerwona i mam duszności) ani jabłka (to samo).
      Ja stawiam na własną obserwację (a testy tylko dodatkowo). Teraz mam rocznego synka alergika, w październiku ma mieć robione testy. Zrobimy, ale ja tam i tak swoje wiem z obserwacji...
      • oliweczek Re: Wynik testów skórnych 10.09.10, 20:01
        Szczęściara!
        Moi chłopcy uczuleni są dosłownie na wszystko i wziewne i pokarmowe. Właściwie wypadałoby ich nie karmić. Ja na początku podawałam mniejsze ilości i obserwowałam, są np alergeny, które po chwili wywalają, powodują opuchliznę np. na języku, a są takie które dają reakcję, ale znośną. Obserwuj, jak nic się nie dzieje, to mniejsze ilości możesz podawać. Musisz wyczuć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka