Dodaj do ulubionych

nutamigen a nutrilon pepti !!!!!!

20.01.11, 19:58
Czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest różnica między nutramigenem a nutrilonem pepti (bebilon pepti)????
Obserwuj wątek
    • lulu2.0 Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 22.01.11, 14:59
      www.ilekarze.pl/leki/N/nutramigen/
      www.dzieckook.pl/zywienie/zyw_mleko_bebilonpepti.html
      www.e-apteka.co.uk/bebilon-pepti-2-450g
      • daariosek Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 22.01.11, 21:35
        Dzięki za informacje... muszę spróbować to mleko, bo nutramigen nie działa. Tylko, że nie mam dostępu do bebilony dlatego muszę szukać nutrilon pepti
        • oliwkawawa Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 22.01.11, 21:44
          wydaje mi się że jeśli nutra nie działa to pepti też wiele nie pomoże-ale mogę się mylić
          pepti zawiera laktozę, nutra nie zawiera
          i z tego co mi wiadomo nutra jest bardziej zhydrolizowana czyli powinna rzadziej uczulać, teoretycznie...
          z reguły kolejność jest taka, że lekarz daje pepti a jak ono nie daje efektów to zmiana na nutrę, a potem to już wyższa szkoła jazdy-elecare itpuncertain
          • misia_7 Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 24.01.11, 12:55
            jeszcze w smaku i zapachu jest różnica na niekorzyść dla nutramigenu
    • kotkowa Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 24.01.11, 14:13
      u nas nutramigen sie nie sprawdzil, dostalismy bebilon pepti mct (mct to tluszcze latwoprzyswajalne) - to jeszcze delikatniejsze niz sam pepti. teraz pomalutku przechodzimy na zwykly bebilon pepti. nutramigen i bebilon pepti roznia sie skladem! Bebilon Pepti jest na bazie serwatki, a Nutramigen - kazeiny. To zasadnicza roznica. Niektore dzieci uczula kazeina. Nutramigen ma tez pochodne soi (moj synek ma alergie na soje), Pepti tego nie ma. Pepti ma za to laktoze, wiec nie jest dla dzieci z nietolerancja laktozy. Jak dziecko nie ma jednak nietolerancji laktozy, bo lepsze jest pepti, bo laktoza jest ogolnie korzystna dla jelit. Takze spokojnie rozwaz zmiane na pepti, albo nawet pepti mct.
    • lulu2.0 Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 24.01.11, 15:08
      mój mały jest też na nutrilonie pepti -skład bardzo podobny do bebilonu z taką różnicą że nutrilon pepti 1 nie zawiera laktozy.Szukaj w aptekach .
      Jak już kupisz to możesz napisać ile kosztuje ,bo tu gdzie ja mieszkam to puszka 800g kosztuje 29 euro.
      • daariosek Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 24.01.11, 20:27
        a gdzie mieszkasz??? bo ja w Irlandii i tutaj o takim mleku nikt nie słyszał!!!!!! pytałam już w kilku aptekach!!!!!
        • zoja.ieo Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 24.01.11, 22:41
          W Irlandii odpowiednikiem polskiego bebilonu pepti jest pepti i pepti 2 firmy aptamil.Wczesniej było pepti i pepti 2 ale cow&gate. Puszka 450g kosztuje ok 9 euro
          • daariosek Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 25.01.11, 00:19
            Zoja dzięki za info sprawdziłam w internecie i w końcu ktoś dał mi właściwą odpowiedź... teraz będę dzwonić po aptekach i się pytać czy mogą mi zamówić!!!!! W końcu jakiś trop!!!!!
          • lulu2.0 Re: nutamigen a nutrilon pepti !!!!!! 25.01.11, 10:39
            Ja mieszkam w Belgii.
            9 euro za 450g to jeszcze nie tak drogo .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka