Dodaj do ulubionych

Permanentne wzdęcia

15.01.17, 20:25
Córcia ma 15 miesięcy (do 14 kp). Odkąd się urodziła ma problem ze wzdęciami, głownie nocą. Czasem naprawdę bardzo cierpi z tego powodu. Ogólnie je wszystko, ale ze względu na alergię nie dostaje nic z nabiału za wyjątkiem bebilonu pepti. Jedyny czas bez wzdęć w jej życiu, to gdy pełzała i wyciskała sobie gazy z brzuszka w ten sposób. Je już samodzielnie i bardzo zachłannie - pakuje do buzi i nie gryzie. Oduczamy ją tego, jak możemy, bo to może być przyczyna, choć gdy była karmiona papkami było podobnie. Pytanie mam takie: czy mogę codziennie jej podawać do picia koper włoski i/lub espumisan? Czy taka jej uroda, czy jakoś mogę jej pomóc. Chodzi mi raczej o zapobieganie.
Obserwuj wątek
    • duniacha Re: Permanentne wzdęcia 15.01.17, 20:30
      Dodam jeszcze, że z kupą problemow nie ma i zwykle robi 2 razy dziennie.
    • ela.dzi Re: Permanentne wzdęcia 15.01.17, 22:02
      Ja bym podawała, po co ma się męczyć.
    • malwina.okrzesik Re: Permanentne wzdęcia 16.01.17, 22:52
      podanie każdego leku, szczególnie gdy jest stosowany przez dłuższy czas wymaga dokładnej analizy. To czy go podawać zależy od przyczyny problemów. Czy była robiona jakaś głębsza diagnostyka ? Czy nie myślała Pani o zmianie mieszanki ?
      koper włoski może zbytnio stymulować perystaltykę jelit i mieć efekt odwrotny, tzn wzmagać wzdęcia

zachęcam do szerszego spojrzenia na problemy "brzuszkowe" - może maluch potrzebuje ogólnego rozluźnienia, może masaż całego ciała zniweluje napięcia ? proszę poszukać w swojej okolicy jest ktoś kto uczy masażu Shantala ?
      • duniacha Re: Permanentne wzdęcia 19.01.17, 22:43
        Spróbuję z masażem, bo faktycznie wieczorami córcia jest bardziej nerwowa i tak jest od urodzenia. Z badań, mieliśmy dotychczas USG brzuszka Wynik był prawidłowy, choć oczywiście wyszła "zagazowana okrężnica".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka