mama.arturka 24.10.04, 15:40 chcem zalozyc watek o daniach dla naszych milusinskich co lubia i jak to sie robimam nadzieje ze mi pomozecie pozdrawiam beata Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.arturka Re: dania na ...9 miesiecy:) 24.10.04, 15:47 zupka z kluseczkami:0) miesko/krolik/ oki. 10-15 deko 1 srednia marcheweczka 1 mala pietruszka z 2 listki selera por/odrbinke przyprawki do smaku woda z tego gotuje rosolek lub pomidorowa dodajac swiezego pomidorka gdy wszystko jest ugotowane i mieciutkie zalewam masa na kluseczki/lejaca/ ciagle mieszajac kluseczki jajko 3 lyzeczki maki kukurydzianej na koniec wszystko miksuje i podaje glodomorkowi tak samo robie zupke warzywna tylko dodaje zamiast kluseczek ziemniaczka oraz warzywka kalarepke, kalafiorek, buraczek , brokula i bukselka smacznego Odpowiedz Link
mama.arturka Re: dania na ...9 miesiecy:) 24.10.04, 15:53 kisiel 1/2 szklanki rozrobionego soku jagodowego lub winogronowego lyzeczka maki ziemniaczanej glukoza do smaku sok gotuje dodaje make uprzednio rozrobiona z woda gotuje jeszcze z 1 min. dosladzam glukoza do smaku milego picia Odpowiedz Link
tiya Re: dania na ... 25.10.04, 15:59 A moja piękna przepada za takim dankiem: kurczaka ugotować razem z marchewką i ryżem (ja daję brązowy). Zmiksować, dodać rozciapane osobno na parze jabłko z brzoskwinią (jak są świeże, jak nie słoik też dobry, można zamiast brzoskwini dać morelkę) Nie podam proporcji, bo zawsze gotuję na tak zwane oko ;0). Ale jedzonko pycha, sama podżeram )) Odpowiedz Link
mamaigora1 Re: dania na ... 27.10.04, 08:49 Cóż, a ja jestem mamą niegotującą - kupuję słoiki... Igor przepada za takimi z dodatkiem pomidorów (Igor ma skończone 8 m-cy). Z soków uwielbia takie z malinami. Odpowiedz Link