Dodaj do ulubionych

krostki-zdjęcie

29.03.11, 15:27
proszę Was o pomoc. czy takie krostki świadczą o alergii?
pojawiają się raz na jakiś czas, jedna lub kilka, najczęściej na nogach, wyglądają jak po ukąszeniu owada. szukałam już na forum podobnych wątków i ktoś sugerował alergię na gluten. chciałabym żebyście spojrzały/spojrzeli na załączone zdjęcia. czy to rzeczywiście może być ta alergia?
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3cf953106fc785a4.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0493674229e79e3c.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f4f58becbae5249.html
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: krostki-zdjęcie 29.03.11, 19:36
      Skoro wygląda, jak ukąszenie owada, to dlaczego zakładasz, że to ugryzieniem nie jest?
      Bez przesady, nie każda czerwona plamka musi być alergią, a już zupełnie nie wiem dlaczego, to miałoby być uczulenia akurat na gluten.
      Gluten nie daje żadnych specyficznych objawów alergicznych i po wyglądzie plamek na skórze nie można stwierdzić, że to uczulenie właśnie na gluten.
      Nietolerancja glutenu(celiakia)może objawiać się zmianami na skórze, ale są to zupełnie inne zmiany.
      • rozgwiazdunia Re: krostki-zdjęcie 29.03.11, 20:48
        dlatego, że tylko on ma takie krostki. śpi ze mną w łóżku a mnie nic nie gryzie. to nie jest tak że pojawia się jedna na tydzień. ma je praktycznie codziennie, czasem kilka obok siebie, czasem jedna z dużym odczynem-jak na zdjęciu.
        ja nie zakładam że to reakcja na gluten, wolałabym żeby tak nie było. czytałam ten wątek forum.gazeta.pl/forum/w,578,32885414,32885414,pojedyncze_krostki_powod_jest_.html

• e-kasia27 Re: krostki-zdjęcie 30.03.11, 07:33
          Choroba duhringa - wrzuć w wyszukiwarkę i poczytaj - to na pewno nie jest to.
          • rozgwiazdunia Re: krostki-zdjęcie 30.03.11, 10:13
            dzięki smile
            rzeczywiście wygląda całkiem inaczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka