mamacorci0 29.06.11, 23:53 Pulmicort - mały bierze go juz pół roku. Niebawem mam wizyte u alergolog i obawiam się, że będzie kazała nadal brac. Czy można sterydy dawac tak długo? Mały ma 3 latka i 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorek3 Re: Pulmicort 30.06.11, 10:14 Jak trzeba to leki tego typu podaje się latami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamacorci0 Re: Pulmicort 30.06.11, 12:17 Tak - załam. Tyle, że producent tego leku wyraźnie podaje, że nie wolno stosowac w jednym ciagu dłużej ni 6 miesięcy. Info to jest z wykrzyknikami dlatego sie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Pulmicort 30.06.11, 14:10 Sterydów w ogóle nie powinno się stosować, zwłaszcza u tak małych dzieci, ale jak nie możesz sobie w inny sposób poradzić z alergią, to nie masz wyboru. A dlaczego bierze sterydy? Co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Pulmicort 01.07.11, 10:05 Znam tę ulotkę dość dobrze ale teraz nawet specjalnie zerknęłam i absolutnie nigdzie nie znalazłam takiej informacji. To zresztą byłoby sprzeczne z ogólnoświatowymi zaleceniami leczenia astmy. Odpowiedz Link Zgłoś
justak1 Re: Pulmicort 03.07.11, 15:13 Moja córka ma 4,5 roku. Od 4 lat leczona jest min. pulmicortem. Jak najbardziej jestem "za". Odpowiedz Link Zgłoś