21.01.16, 13:00
Witam. Znacie jakieś domowe sposoby na kaszel dziecka? Bo rozkładam ręce. Młody ma 6 miesięcy. Byłam u lekarza ponieważ ma kaszel dość ostry ( dla mnie oznacza to katar taki jak u dorosłych) z noska mu nie leci ale zawsze trochę wyjmę. Lekarz stwierdził że dziecko jest zdrowe ale skoro ma taki kaszel to jak mu nie przejdzie ( zaleciła inhalacje z Pulmicort-em) włączymy mu antybiotyk! nie chce dawać tak małemu dziecku antybiotyku, a w ogóle kto widział dawać antybiotyk na kaszel???? Dodatkowo dziecko dostaje Flegamine 2x10 kropelek. W nocy przy kaszlu się budzi co chwile, tak samo w dzień co spowodowało już ogromne przemęczenie;/
Obserwuj wątek
    • niewyspany_asik Re: kaszel 22.01.16, 15:16
      Nam na kaszel pomogly inhalacje w inhalatorium dwie wizyty i maly czysty do tego oklepywanie i tez flegamine podawalam
      • czarmiki Re: kaszel 23.01.16, 10:25
        Nie chcę straszyć tylko przestrzec,jak było u nas ja z małą od ponad miesiąca jeździłam od lekarza którzy twierdzili,że osłuchowo czysto i oprócz sporadycznego kaszlu dziecku nic nie było, 3 nie udane próby leczenia inhalacje oklepywanie itp.wkońcu antybiotyk i nadal nic,zdesperowana pojechałam znowu do lekarza w celu porady jakie badania mam zrobić no i do szpitala pojechałiśmy i po prześwietleniu okazało się,że to zapalenie płuc, nawet jak ją przyjmowali na oddział twierdzili,że dziecko zdrowe wesołe ...także to nie zawsze jest tak,że ot tak lekarze dają antybiotyk na kaszel to są malutkie dzieci i stąd strach lekarzy..ja również jestem nastawiona anty do antybiotyków i leków, najlepiej najpierw warto zrobić badania zdiagnozować przyczynę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka