Dodaj do ulubionych

Pokrowiec allergocover

23.08.11, 21:53
Czy ma ktoś pokrowiec Allergocover albo Pristine? Potrzebuję kupić taki pokrowiec na materac dla malucha uczulonego na kurz. To spory wydatek, dlatego chciałbym wcześniej wiedzieć, że sensowny. Czy te pokrowce są ciężkie, czy łatwo się zdejmują jak np. trzeba je zabrać do prania (czy żona da radę?)? Gdzie w wawie można takie kupić? Może jeszcze jakaś inna firma wchodzi w grę? Z góry dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • marta_paluch Re: Pokrowiec allergocover 24.08.11, 13:31
      Mam pokrowiec tego typu i jest ok. Na pewno nie jest ciężki i spokojnie można go zdjąć i wyprać - o to w tym chodzi. Dla dzieciaka to ulga więc myślę, że warto wydać te pieniądze.
      • jadwinia4 Re: Pokrowiec allergocover 25.08.11, 20:51
        Allergocover to porządne, dobrze uszyte pokrowce – bodajże niemieckiej produkcji. Nie wiem gdzie można kupić je stacjonarnie ale na pewno dostaniesz je przez neta np. w sklepie alergika. Wszystkie pokrowce tej firmy wykonane są z poliestrowej mikrofazy, więc nie uczulają a „oddychają”. Ale możesz też zajrzeć na stronę Piórexa - mają fajną kolekcję antyroztoczową - polskie produkty wcale nie ustępują tym zagranicznym a są trochę tańsze piorex.pl/?ln=pl&type=offer&mid=25&id=119. Ja mam allergocover, ale n.p. zwykłą pościel mam Piórexa i też jest spoko uszyta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka