alo76 05.06.04, 15:39 jak Wasze dzieci reagowały na to mleczko? lekarz zaleciła mi wczoraj podawanie 1 dawki tego specyfiku przed snem mojemu prawie 5 m-cznemu synkowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysz78 Re: Nutramigen 05.06.04, 17:22 Muszę Cię zmartwić, ale mój pluł tym dalej niż widział, wytrzymaliśmy 3 tyg karmienia wyłącznie przez sen, bo inaczej wrzask i okazało się, że nie przybrał nawet 300g (( No i jemy mleczko sojowe, bez zbytniego entuzjazmu, ale jemy. Inna sprawa, że mały dostał nutramigen ZAMIAST a nie oprócz cycusia. Poza tym ma niezły "charakterek", jak określiła pediatra, bardziej spokojnym dzieciaczkom przyzwyczajanie się do nutramigenu zajmuje dzień, góra dwa. Czego i Tobie życzę....pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Nutramigen 05.06.04, 20:36 Zosia to pije od 3 miesiąca życia, na początku dosładzałam glukozą i stopniowo zmniejszałam ilość glukozy do zera. Nie miała większych problemów z zaakceptowaniem smaku. Pozdrawiam, Antonina mama Kuby (4,5) i Zosi (8 m-cy) Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Nutramigen 06.06.04, 10:46 Hej! My zaczelismy podawac Nutramigen tydzien temu, Młody ma 8 tygodni, tez zamiast cycusia, bo po cycusiu sie strasznie meczyl ze zrobieniem kupki, czy puszczeniem baczka, nie mogl spac, prezyl sie caly itd. W koncu lekarz polecil Nutramigen wlasnie. Jak Wasze dzidzie reaguja po tej mieszance? Bo Mlody nadal sie jeszcze troche prezy, chociaz widac, i widza to wszyscy ze to jest inne dziecko teraz, usmiecha sie spi w miare spokojnie. Czy te objawy prezenia czy np problemow ze zrobieniem porannej kupki powinny ustapic calkowicie czy my juz po prostu jestesmy przewrazliwieni i przesadzamy. Bo takie mam wrazenie, ale sie wole upewnic. Acha jeszcze sie chcialam zapytac ile podajecie bo nasz je w granicach 120 ml a powinien znacznie wiecej, ale nie bede go dopychac skoro nie chce I moze ktos ma doswiadczenia do kiedy podaje sie to mieszanke, kiedy wprowadza soczki czy jabluszko? Dzieki za info pozdrawiam Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
ewalewi Re: Nutramigen 06.06.04, 20:50 Ja podawałam ZOsi Nutramigen przez miesiąc i było lepiej z bąkami ale gorzej z kupą... Odstawiłam i przeszłam na zwykły polski Bebilon, i rerwelacja!!! Tylko ze Zosia nie ma jednak alergii to może dlatego. A co do smaku to Zosia go UWIELBIAŁA! Jak jej podałam pierwszy raz to mało butelki nie połkneła! A tak wogóle to zaprzyjaźniony pediatra powiedział że jest coś nowszego i lepszego niz Nutramigen tylko nie pamiętam nazwy ale jak komus bardzo zależy to moge do Niej zadzwonić i się zapytac, tylko piszcie na priva. pzdr ewa Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Nutramigen 08.06.04, 10:13 Bylabym bardzo wdzieczna , gdybys mogla (jesli to nie problem) skontaktowac sie z pediatra i zapytac o ta nowsza "wersje" Nutramigenu bo Mlody cos chyba znowu zaczyna miec problemy z wyproznianiem, szczegolnie rano. juz nie ma sily do tego Pozdrawiam Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
ma6769 Re: Nutramigen 06.06.04, 23:34 Moj Dawidek pil Nutramigen przez 8 miesiecy bez problemow. Na poczatku troche mleka z piersi i troche nutramigenu i bylo bardzo dobrze a pozniej gdy odstawilam od piersi to mial problem ze zdrobieniem kupki az do chwili kiedy podalam pierwsze warzywka. A tak przy okazji, nutramigen ma bardzo niemily zapach i smak (probowalam) i zawsze sie zastanawialam jak maly moze to pic bez skrzywienia sie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Nutramigen 07.06.04, 08:29 Musisz mieszać z mlekiem podawanym do tej pory i powoli zmniejszac ilość starego. Na pewno się przyzwyczai Odpowiedz Link Zgłoś
joakar Re: Nutramigen 08.06.04, 11:57 jeśli można to ja tez poprosze o informację o nowszym i lepszym preparacie od Nutramigenu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewalewi Re: Nutramigen 08.06.04, 14:12 Zaraz sprawdze i postaram sie jeszcze dzisiaj dać odpowiedź pzdr ewa Odpowiedz Link Zgłoś