14.01.12, 15:00
Doświadczeni rodzice!
Poradźcie jaki odkurzacz kupić, może ostatnio staliście przed takim wyborem? W archiwum są stare wątki, ale przecież co chwilę pojawiaja się nowe sprzęty. Od razu zaznaczam, że na centralny odkurzacz nie mogę sobie pozwolić, bo mieszkam w bloku.
Mam w domu 5 latka z alergią wziewną (pokarmowa oczywiscie też). Ja też kicham bezustannie smile Do tej pory używałam zwykłego Elektroluksa z filtrem hepa, ale czas go wymienić, bo śmierdzi podczas odkurzania. Jakie macie odkurzacze, jakie spostrzeżenia?
Pieniądze grają drugorzędna rolę, najważniejsze, żeby był odpowiedni dla alergików.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • akonita Re: odkurzacz 05.03.12, 14:27
      ja kupilam odkurzacz clean maxx do tapicerki taki reczny i jestem zadowolona bo zabija roztocza,czyszcze nim co 2 dzien kanapy i na filtrze za kazdym razem jest mnostwo kurzu tak wiec mysle,ze dziala ok,kupilam przez allegro ale mozna tez w tv market,minusem jest ze trzeba co roku wymieniac filtr i lampe ktora zabija roztocza a nie wiem jak na razie gdzie to dokupic
      • blackalbatros007 Re: odkurzacz 05.03.12, 18:11
        Czyszczenie takim małym to chyba wieki trwa? Nie lepiej już coś większego? Z produktrami z TVmarketu zawsze są problemy bo części do nich nie ma. Kupiłem raz wonderMax, a jak się zepsuł to musiałem wywalić wszystko...
        • akonita Re: odkurzacz 07.03.12, 14:37
          czysci sie nim szybko i rewlacyjnie,trw to mniej wiecej 10 min 2 kanapy,jestem super zadowolona z niego tylko chodzi teraz o te czesci czy je dostane
      • marta1111111 Re: odkurzacz 22.04.15, 22:17
        odkurzałam rainbowem przez 15 lat, w domu moich rodziców, wtedy to był monopol i innych nie było na rynku, kupili właśnie dla mnie bo byłam alergikiem na kurz - rainbowa z czystym sumieniem polecam.
        Oczywiście alergia dopadła moje pociechy, mnie jednak nie stać teraz na rainbowa, ani inne droższe niż 500 zł odkurzacze z filtrem wodnym, No i kupiłam szukałam taniego i znalazłam,
        4msklep.pl/Odkurzacz-Adler-AD-7011-Z-workiem-lub-filtrem-wodnym-2000W-Czerwony,p,50839
        nie był drogi, dzieci nie cieprią, czyli w domu jest czysto
    • lidek0 Re: odkurzacz 05.03.12, 18:44
      www.odkurzacze-rainbow.pl/ może to? Choć pioruńsko drogie, ale możesz zamówić bezpłatną prezentację do domu
      • mart-a126 Re: odkurzacz 23.04.12, 10:54
        Dla alergików najlepszy jest kolumnowy odkurzacz Sebo. Wiem bo przyjaciółka kupiła, a ma synka alergikasad Odkurzacz posiada 3-stopniowy układ filtracji Anti Allergy Hospital Grade S-Class Filtration. To przełomowe rozwiązanie dla alergików i astmatyków. Sebo znakomicie oczyszcza powietrze, nie ma wyrzutu powietrza. Także jeżeli ktoś szuka dobrego, ładnego, higienicznego i łatwego w sprzątaniu to Sebo jest stworzony dla wassmile
        • ewaporat Re: odkurzacz 04.05.12, 00:14
          Rewelacja.Ja również jako alergik długo szukałem odpowiedniego odkurzacza i po przeczytaniu 100 tys. opinii zdecydowałem się na jeden z modeli sebo. Szczerze powiem, że odkąd go nabyłem, odkurzanie stało się moim hobby (wcześniej go nie znosiłem).
    • kuleczka38 Re: odkurzacz 03.05.12, 00:30
      Mam elektroluxa z potrójnymi filtrami hepa i uważam, że wystarczy.
      Filtry przecież się co jakiś czas wymienia.
      Ponieważ dziecię uczulone jest na roztocze domowe, to zaposiadłam pokrowce antyalergiczne na pościel i materac- w Instytucie Włókiennictwa w Łodzi szyją "pod klienta".
      • krysia.rybicka Re: odkurzacz 22.06.12, 10:29
        Dla alergików tylko odkurzacze Sebo. To specjalny super odkurzacz opracowany przez technologów. Sebo posiada 3-stopniowy układ filtracji Anti Allergy Hospital Grade S-Class Filtration. Te filtry podobno oczyszczają powietrze w sposób nie osiągalny dla zwykłych odkurzaczy.
        • kruffa Re: odkurzacz 22.06.12, 16:45
          Po co przepłacać i skazywać się na mało znaną markę?
          Mają filtr który nazywają s-class, który nie różni się niczym od HEPA.
          www.achooallergy.com/vacuum-cleaner-buying-guide.asp
          Kruffa
          • beateczka.laseczka Re: odkurzacz 24.06.12, 00:15
            a jaki konkretnie model odkurzaczy SEBO polecacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka