mamka30
26.06.12, 11:35
Czy wasze dzieciaczki które mają AZS tez tak cierpią latem????Moje dziecko ma obecnie 7 lat i najgorszym okresem dla jego skóry jest własnie lato..Nie wiedziałam skąd bierą się te zmiany skórne (czerwone suche placki)w zgięciach rąk i nóg ale doszłam do wniosku ,ze własnie jak zaczyna się robic ciepło to te zmiany skórne się pojawiaja w zgięciach rąk , nóg i nadgarstkach .Wydaje mi się , ze to chyba pot powoduje te zmiany skórne ale na innych partiach ciała sie nie pojawiają, bo jak jest chłodniejsza pogoda to zmian nie ma....Idealnym okresem dla mojego synka jesli chodzi o skórę jest jesien , zima wtedy skóra jest super, powiedziałabym idealna.Nad morzem to jest masakra bo piasek i woda powodują tak straszne podrażnienia ze skóra w zgięciach nóg wygląda jak poparzona.Miałam już rozne kremy A-derma, Emolium, SVR..obecnie maści robione.. wiem że nie ma maści "cud" ale czy są jakieś inne nowsze sposoby , masci ? i czy jest szansa ze dziecko z tego wyrośnie bo powiem szczerze ze odkąd mamy taki problem to fakt jest taki ze lato jest dla nas strasznie cięzkim okresem, gdzie słyszałam ze Atopicy własnie latem nie narzekaja na skórę..Słyszałam tez o masciach na takie plamy suche jak Diprobase, Cutibase, Dermobaze i Lipabaza -chciałabym spróbowac którąś z nich ale nie mam pojęcia jaka wybrac???....