isadora82
20.05.15, 14:31
Witam mam taki kłopot: synek po skończonym 3 mż zaczął mieć suche placki na skórze i wysypkę - czerwone plamy krostek, ale raczej go to nie siedziało. Teraz skończył 7 mż, jest karmiony mieszanie kp+Bebilon Pepti. Dwa tygodnie temu zaczęłam wprowadzać warzywa w kawałkach do rączki i nagle nastąpiło nasilenie wysypki - czerwone plamy krostek, szorstkie placki oraz krostki układające się w koliste kształty a w środku żòłtawa skorupka jakby strupek. Synek ma tę wysypkę na twarzy, szyi, dekolcie, barkach, bokach, nogach i pod kolankiem (wcześniej była mniej nasilona, tylko na twarzy, szyi i dekolcie). Wcześniejsza miesięczna moja dieta bez białka krowiego nie dała realnej poprawy. Dziecko silnie się drapie, pediatra każe odstawić od piersi i stosować maść ze sterydami. Pomyślałam, że może moja restrykcyjna dieta coś by pomogła. Dodam, że śpimy na materacu lateksowym, mamy koty w domu, mąż jest alergikiem na pyłki traw, używam u synka do kąpieli emolienta z Dermedic i ostatnio balsamu Lipikar z La Roche Posay.
Co mogę zrobić? Co z rozszerzaniem diety u synka?