Dodaj do ulubionych

problem z dwulatkiem

07.06.15, 10:57
Mój dwuletni synek karmiony piersią przez 21mcy reagował na mleko w mojej diecie. Ulewal chlustał i miał śluz w kupie część nitki krwi. Teraz nie je jaja kurzego bo reaguje śluzowata kupa kilka godzin po. Raz wypił mleko i tez był w kupie śluz plus czerwone policzki. Testy z krwi robotę w październiku ujemne Ma ciągle katar niewiele ale ma.co jakiś czas ten katar się nasila i mały zaczyna kaszlec 2-3 dni sucho potem mokro. Czesem ma szorstka skore na ramionkach.Teraz sam sobie nie radzi z katarem i ma obturacje. Od wczoraj nebbud i berodual. Starszy brat choruje podobnie każdy katar to obturacja i nebbud z beroduale. Wszyscy w domu jesteśmy alergika mąż trawy i zboża plus duszności. Ja kurz roztocza pyłki wszelkie. Najstarszy pyłki traw. Średni wszelkie pyłki plus jw pisałam obturacje. Czy powinnam wprowadzić dwulatkowi ścisłą dietę? W tej chwili nie je mleka i jaja ale tego oczywistego. Ukrytych nie szukam. Przesiewowe badania w kierunku mukowiscydozy miał ok. Obawiam się ze o pierwszym epizodzie obturacji wpadniemy w ciąg jak że średnim. Doradźcie coś prosze
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: problem z dwulatkiem 07.06.15, 15:53
      Moim zdanie najrozsądniej by było wyrzucić krowę z domu - całkowicie, na zawsze i bardzo restrykcyjnie - czyta składy wszystkiego i nie kupować, jeśli jest coś z krowy.
      Wszystkim Wam by to na zdrowie wyszło.

A dzieciom dodatkowo nie dawać kurczaków do jedzenia.
      Z jajkami zrobić z miesiąc restrykcyjnej przerwy, a potem spróbować z przepiórczymi, ale nie za często, jeść dużo raz na jakiś czas, a nie codziennie po trochę.

Docelowo należałoby założyć powolną zmianę nawyków żywieniowych i przejście całej rodziny na dietę wykluczającą najgorsze alergeny - zrobić starszym testy skórne pokarmowe i wyrzucać stopniowo pokrewnymi grupami, to co powychodzi najwyżej.
      • leluchow Re: problem z dwulatkiem 07.06.15, 16:58
        Pokarmowa skóra ujemna
        • e-kasia27 Re: problem z dwulatkiem 07.06.15, 18:08
          U kogo?
          • leluchow Re: problem z dwulatkiem 07.06.15, 18:14
            U mnie i u starszakow. Dwulatkowi nie robiłam
            • e-kasia27 Re: problem z dwulatkiem 07.06.15, 21:41
              Może spróbuj któremuś zrobić testy płatkowe na podstawowe alergeny pokarmowe: mleko, pszenica, ziemniak, jabłko, marchew, pomidor, soja, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka