o-le
04.04.16, 19:23
Witam,
Proszę powiedźcie mi, czy waszym dzieciom z alergią zdarzały się zielone i czarne kupy.
U nas wygląda to tak - IgE niskie, testy z krwi nic nie wykazują, a dziecko, gdy dostało pierwszy raz mm (niewielką ilość) dostało mega zaparć. Zmiana mleka, potem jeszcze jedna (przez mnie - lekarze, że przy kp tak może być, że dziecko może robić kupy raz na 7 dni). mały tak właśnie robił, po 5 dniach z czopkiem, ale do 3 msc wszystko książkowo. Słabo zaczął przybierać i nie chciał jeść. dostaliśmy zalecenie mm. Od tego czasu gorzej i gorzej...czyli nadal zaparcia, kupa zielona, a w niej nitki krwi. Lekarze - tak może być, itp. Na moja "wyraźną prośbę" dostał nutramigen ( po pół roku), którego nie chciał i peptii, które pije do tej pory. Od czasu do czasu miewał wysypki (które pani doktor nazywała potówkami), jakieś dziwne swędzenia brzuszka (bez krost) po danonkach i szorstkie łydki - ale to wszystko, gdy byliśmy na zwykłym mm. Po przejściu na peptti cały czas zielone kupy, raz bardziej, raz mniej, kropki krwi, nitki - przejściowo. Przez jakiś czas czarna kupa (jakieś niewielkie kawałki w zielonej), później normalna, zielona.
Obecnie - znów pojawiają się zaparcia (robi co drugi, trzeci dzień z trudem) i właśnie wtedy pojawia się czarna kupa na początku (przepraszam za obrazowość), a dalej zielona.
Błagam Was - doświadczonych rodziców o pomoc! Podpowiedzcie coś, proszę...bo mam już dość...
Byliśmy już u kilku alergologów i u gastrologa i wszyscy mają gdzieś - tak może być, nieraz tak dzieci mają i ble ble....a ja już odchodzę od zmysłów, bo nie wierzę w to, że tak może być.
Dziecko przez pierwsze 3msc miało ok, ładnie przybierało na wadze....a teraz stoi w miejscu. Ostatnio przytył rok temu 20 dag.
Co to może być- stosowaliśmy diety. Był czas, że byliśmy tylko na mleku z kleikiem i też niewiele się zmieniało (ustąpiły tylko zaparcia). Teraz też ma ograniczoną dietę. Je czasami jakąś odrobinę owocu, mleko z kleikiem, rosół, kanapkę z wędliną, ogórkiem i w zasadzie tyle. ma 3 lata.
Czy takie objawy mogą świadczyć o alergii?
Jak wyleczyć /wspomóc pracę jelitek?
Doradźcie coś