azoorek 15.10.04, 16:09 Wlasnie przegladam strony ze zdrrowa zywnoscia- jest tam proso dmuchane- czy dajecie to swoim dzieciom. Czy trzeba to gotowac, czy mozna np. rozpuscic w mleku (chodzi mi o roczne dziecko) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golab2 Re: zboza dmuchane 15.10.04, 16:31 Dziecko może to sobie spokojnie skubać, tak samo jak dmuchany ryż. Można również kupić dmuchaną grykę (chyba doslodzona melasa), która jest dość smaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: zboza dmuchane 15.10.04, 16:34 Mam ja ale nie ze zrodwej zywnosci, tylko z sieci Leader Price (musialam tam wykupic bony) troche sie obawam, ze konserwowana czyms Odpowiedz Link Zgłoś
golab2 Re: zboza dmuchane 15.10.04, 16:46 Generalnie ekologiczny ryż w Polsce nie istnieje - chyba, że brązowy, ale wtedy nie powinno się go dawać, gdyż łuska, która jest w brązowym ryżu zachowana, zawiera głowny alergen. A dmuchany ryż robią u nas tylko firmy krzaki. Najlepiej dać chlebki chrupkie z ryżu, które dzieci bardzo lubią i mogą zająć rączki Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: zboza dmuchane 15.10.04, 16:52 O ryzu i kukurydzy moze na razie sobie pomarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
golab2 Re: zboza dmuchane 15.10.04, 16:57 No to jes wspomiany wcześniej amarantus, sorgo, quinoa, mieso, z którego można zrobić mielone kotlety do przegryzienia. My też o kukurydzy i ryżu możemy pomarzyć. Już ponad trzy lata. Da się przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś