11.11.04, 13:59
Hej! Jestem zielona w temacie alergii. Moja córeczka (3,5 roku) dostala
receptę na ten lek. Tak naprawdę to nie bardzo rozumiem w czym ma nam pomóc,
bo czytając ulotkę wywniskowalam, że pomaga przy astmie. Czy macie coś do
powiedzenia na ten temat? proszę o informacje w jakich przypadkach Wy
używaliscie ten lek. Dzięki...
Obserwuj wątek
    • bb12 Re: singulair 11.11.04, 15:38
      Stale daję go dziecku od ponad dwóch lat.Jest to lek ,który rozszerza oskrzela
      i działa przeciwzapalnie,nie jest sterydem,duża skutecznośc.Stosuje się w
      profilaktyce astmy i w astmie oskrzelowej.
      Stosuję go razem z lekami wziewnymi i ketotifenem.
      • czajka30 Re: singulair 12.11.04, 09:49
        Ten lek nie jest lekiem rozszerzajacym oskrzela, rzeczywiście działa
        przeciwzapalenie i zarejestrowany jest w Polsce tylko do leczenia astmy( ale
        nie jako profilaktyka!!). W Stanach podobno dają go dzieciakom które mają na
        przykład przedłużającą się po infekcji nadreaktywność oskrzeli (suchy
        kaszelek). Jest wskazany do stosowania jako leczenie towarzyszace w astmie (w
        połączeiu z wziewnymi sterydami).
        • bb12 Re: singulair 12.11.04, 12:37
          Alergolog,u której leczę dziecko,mówiła,że też lekko rozszerza oskrzela.
          Na forum Fajne Mamy spotkałam się z wyłącznym stosowaniem Singulairu[bez
          wziewów].
          Lek nowej generacji,stosowany u niemowląt.
          • czajka30 Re: singulair 14.11.04, 11:00
            Ma minimalne zdolności rozszerzania oskrzeli, tak naprawdę to najważniejsze
            jest jego działanie przeciwzapalne, ale jest ono słabsze niż sterydów
            wziewnych. Czasami stosuje się go samodzialnie ale nie ma takiego postępowania
            w zaleceniach ekspertów. Jak chcesz poszukaj strony www.ginaasthma.com.
            • madziowy1 Re: singulair 14.11.04, 11:07
              Hej! Serdeczne dzięki za informacje. U nas to jest tak, żeAla nie ma
              stwierdzonej alergii, ma bardzo częste infekcje konczące się własnie suchym
              kaszlem i trwa to bardzo długo. Miała w wymazie chlamydię i prawdopodobnie
              zatłukliśmy paskudztwo antybiot.Pania doktor przepisala singul.własnie chyba
              bardziej na ten kaszel i przeciwzapalnie niż w innym celu.Wasze odpowiedzi
              rozjaśniły mi sytuację.Dzięki i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka