asia_i_franio 02.12.04, 17:00 Lekarz zlecił mojemu synowi (2,4) to badanie i mam pytanie, na ile wyniki były wiarygodne u Waszych dzieci. Pytam, bo słyszałam różne opinie na ten temat - podobno test pokazuje swoje, a rzeczywistość swoje. Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: "Panel pokarmowy" - pytanie 02.12.04, 22:18 Zrobilam ostatnio u corki (2 1/2 l). Lekarka stwierdzila, ze jak najbardziej ma sens. Wszystkie wartosci byly w normie. Zaczelam dawac mleczne pokarmy, bo wydawalo mi sie, ze to one sa winne. Nic szczegolnego sie nie dzieje. Wiec moze warto zrobic testy ? K. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaj51 Re: "Panel pokarmowy" - pytanie 02.12.04, 22:50 Jeżeli jesteście z W-wy podajcie namiary, gdzie można wykonać takie badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_franio Re: "Panel pokarmowy" - pytanie 02.12.04, 23:25 Nie jestem z Warszawy, ale przypuszczam, że to badanie robi każde większe laboratorium analityczne. Na Ślasku, gdzie mieszkam, cena badania wynosi 140 - 160 zł, w badaniu oznaczone jest 20 pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mgurniak Re: "Panel pokarmowy" - pytanie 03.12.04, 07:17 w Warszawie ja robilam na Pasteura 10 822-30-74 kosztuje 300 zł za 20 alergenów mozna zrobic w klinice Damiana ponad 300zł ale z Damiana krew oddaja na pasteura wiec lepiej bezposrednio w Diagnostyce na Pasteura, robia tez na Dzikiej4 .... acha oni maja adres www.analco.com.pl wchodzisz w testy a tam w centrum diagnostyki - rodzaje badań - testy alergologiczne ja wierze w testy .... moze nie do konca sa pewne ale zawsze wiesz co odstawic jak bedzie poprawa to O.K u mojego synka odstawilam najpierw wszystko to co wyszlo .... a potem wprowadzalam to co "uczulało" troche.... i zostaly odstawione te najbardziej alergizujace..... Odpowiedz Link Zgłoś
luiza20 Re: "Panel pokarmowy" - pytanie 03.12.04, 13:31 Mój sym miał panel na 20 alrgenów - wszystkie wyszły ujemnie. Pózniej okazało sie, że 2 jednak go uczulają. Wiarygodne jest tylko to, co wyjdzie na plus ( na pewno uczula). To co wyjdzie na minus nie jest wiarygodne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: "Panel pokarmowy" - pytanie 03.12.04, 19:56 ostatni robiłam panel u mojego 3 latka niestety kilka pozycji na plus ale rozmawiałam z fajna pielęgniarką i ona mówi że ostatnio mieli alergika u którego wszystko wyszło na minus a z obserwacji wynika ze alergia jest. My jesteśmy na diecie bezmlecznej za to jedlismy jajka niestety okazało sie że one tez nie sa wskazane krótko mówiac koszmar Odpowiedz Link Zgłoś