Dodaj do ulubionych

objawy przy antyhistaminach

04.12.04, 23:28
Witajcie!
Moj synek od ponad 3 miesiecy rano i wieczorem pije po 2,5ml Ketotifenu. Ma 8 miesiecy i AZS - ja karmie go piersia i jestem na diecie, jemu tez ostroznie rozszerzam diete.
Zastanawia mnie, czy mmimo tego, ze bierze preparat antyhistaminowy, to kiedy zje cos, co mu szkodzi, jego organizm zareaguje? Ma piekna skore, czasem tylko na nadgarstkach lub pod pachami zrobia sie niewielkie zaczerwienienia, raczej niezaleznie od tego co zjadl.
Zdarza mi sie czasem wypic kawe z niewielka odrobina mleka lub podjesc kawalek zoltego sera i nic.
Skad mam wiedziec, ze mu cos szkodzi lub nie?
bede wdzieczna za wiadomosci
Gosia
Obserwuj wątek
    • kajka_997 Re: objawy przy antyhistaminach 05.12.04, 15:37
      Moja Cora ma roczek i bierze Zyrtec.Mimo to(a stosuje diete metoda prob i
      bledow)jak zje cos,czego okazuje sie zjesc nie powinna,to dostaje
      wysypki,rozwolnienia,badz zaparcia.Ostatnio po gutenie pojawily sie swisty w
      oskrzelach i dodatowo zaordynowano jej Singuar.
      Wiec nie wiem ja to jest...
      pozdrawiam
      • bb12 Re: objawy przy antyhistaminach 05.12.04, 22:53
        Leki antyhistaminowe powinny łagodzić objawy alergii.Ciągle podaję ketotifen, a
        alergia pokarmowa ujawnia się przy prowokacji pokarmem.Ale nigdy nie doszło do
        bardzo silnej reakcji-wstrząsu anafilaktycznego.[Ja jako dziecko miałam taki
        wstrząs-dobrze,że mieszkaliśmy blisko pogotowia].
    • kakuja Re: objawy przy antyhistaminach 09.12.04, 17:38
      tak samo jestz moim synem podaje zyrtec,i nie dostaje nic z pokarmow ktore go
      uczulaja,a mimo to gdzie niegdzie pojawiaja sie czerwone plamki takie lekko
      szorstkie w dotyku,tez czasami opadaja mi rece.jednak zawsze mam pod reka masc
      diprobase lub elocom,przepisane przez pediatre,a i jeszcze oilatum do kapieli
      leczniczej.warto sie zaopatrzyc w te produkty,jezeli sie ma alergiczne
      dziecko.popytaj pediatre,napewno cos poradzi cos co zmniejszy swiadz
      i.t.p.powodzenia.
      • kruffa Re: objawy przy antyhistaminach 09.12.04, 20:48
        Smarujesz te suche plamki elcomem?

Kruffa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka