Dodaj do ulubionych

Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie się

06.01.05, 19:39
Jestem mamą 3,5 letniego alergika. Mam tez drugiego synka, 5-miesięcznego,
prawdopodobnie tez alergicznego. Ostatnio mamy duże problemy ze starszym.
Bardzo bym chciała poznać rodziców alergików z Białegostoku lub okolic. Może
mi pomożecie (ja chętnie tez pomoge innym). Zauwazyłam, że od innych rodziców
uzyskuje sie najlepsze informacje. Proszę odezwijcie się.
Obserwuj wątek
    • fittney Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 07.01.05, 11:47
      witaj mój synek ma dopiero 2,5 miesiąca ale na większość alergenów reaguje
      wysypką lub wymiotuje,zastanawiam się czy to znaczy że będzie alergikiem?
    • agula15 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 07.01.05, 17:49
      Witam
      W Białymstoku mieszkam od pół roku.
      Jestem mamą 5-cio m-cznej Alicji. Od początku borykamy się z alergią czy też
      nietolerancją pokarmową (czy cokolwiek to jest?) u małej. Od początku dręczą
      ją kolki, brzydkie kupy, ulewanie (i czasem wymioty), wysypki. Zaczęliśmy
      niedawno leczenie-prywatne wizyty u alergologa i z nadzieją czekamy na poprawę.
      Agula
    • maja58 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 07.01.05, 19:31
      Witam.Ja też jestem z Białegostoku i mam alergiczną 8 misięczną kruszynkę.
      • fittney Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 08.01.05, 12:25
        Mój synek od jakiegoś czasu miał wysypkę na szyji,w dotyku była jak tarka,nie
        wiedziałam od czego to jest, bo ostatnio tak ograniczyłam dietę,że nie było mowy
        o żadnym alergenie!!! Pediatra powiedział, że to może być od tego że się ślini,
        lub od pierza.Zaprzeczyłam,bo przecież "jaśki" wyrzuciłam już 2 miesiące temu.
        Jednak wczoraj wieczorem zauważyłam,że Adrianek ma też ta wysypkę na całym
        ciele,w nocy mnie olśniło. No tak, przecież jestem blondynkąsmilePrzecież te dwie
        duże poduchy na moim łóżku też są z pierza...ech...trochę czasu zajęło mi
        znalezienie przyczyny
    • hanna73 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 08.01.05, 18:10
      Dzieki dziewczyny.
      Moj maly alergiki (no w porownaniu z waszymi, to duzy, bo 3 i pol roczny)
      wlasnie wczoraj zostal wypisany ze szpitala. Lezal na III oddziale (dla
      alergikow) z zapaleniem płuc, połaczonym z dusznosciami. Wypisali go bo ...
      dostał ospy.
      Czy wiecie cos o profesorze Kaczmarskim?

• agula15 Re: Gdzie kupić pieczywo? 13.01.05, 23:29
        Czy macie może jakieś sprawdzone piekarnie, sklepy, gdzie można byłoby kupić
        pieczywo (chleb, bułki) razowe bez żadnych dodatków, ulepszaczy? Teraz jem
        chrupkie pieczywo kukurydziane, bo kiedy jadłam chleb (baltonowski, pytlowy)
        wydawało mi się, że moja córa źle reagowała (karmię piersią)i nie wiem
        dlaczego,czy to z powodu pszenicy, czy innych ukrytych dodatków.
        Będę wdzięczna za informacje.
        Hanna, o dr Kaczmarskim wiem tylko tyle, co usłyszałam od brata mojego męża
        (brat jest lekarzem i ma synka alergika). Stwierdził, że woli praktyka czyli dr
        Kowalczuka niż profesora-teoretyka tzn.dr Kaczmarskiego. Ale to jego opinia.
        • hanna73 Re: Gdzie kupić pieczywo? 15.01.05, 11:46
          niestety o pieczywie nic nie wiem.
          dzieki, agula za informacje.
        • bazia74 Re: Gdzie kupić pieczywo? 07.03.05, 18:51
          Słyszałam bardzo dobre opinie o dr Kowalczuku i jego zaangażowaniu w leczeniu
          dzieci - podobno potrafi w razie potrzeby przyjechać do chorego dziecka nawet w
          nocy. Boję się jedynie, że z powodu takiej popularności nie będzie miał czasu
          ani pamięci o szczegółach pojedynczych przypadków. Ja osobiście leczę swojego
          malucha u dr Semeniuka. Pracuje w Klinice DSK. Też słyszałam o nim dobre opinie,
          ale jak na razie nie wiele Ci mogę o skuteczności jego leczenia powiedzieć bo
          dopiero zaczeliśmy. Jak narazie wydaje się być bardzo zdroworozsądkowym
          człowiekiem. Tyle że ma jeden szkopuł - jest strasznie drogi.
    • jusiaz Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 08.02.05, 21:30
      Cześć wszyscy rodzice. Jestem mamą 18m-cznej Wici i też jest małym alergikiem.
      OPojawiają się zmiany na skórze, dłonie, brzuszek i plecy, bardzo swędzące.
      Pojawia się przyjmuje leki znika parę dni spokoju i wszystko zaczyna się na
      nowo. Zajmuje się nami dr. Semeniuk. Miała robione tsty i wyszło uczulenie na
      kukurydzę, mleko i białko i pewnie parę innych rzeczy o których nie wiem. Ale
      wierzę, że z czasem będzie lepiej. Pozdrowienia , PA!!
      ps. Czy coś wiecie o dr. Semeniuk, a może polecicie innego?? Dzięki
      • lukrecja_mniam Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 08.02.05, 22:49
        nie, nie slyszalam o nim (niej). my zaczelismy lecznie u profesora
        Kaczmarskiego. i oby skutecznie!
      • bazia74 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 07.03.05, 18:53
        sama leczę małego u niego. Ale jest starsznie drogi - 80 zł za wizytę. Jak na
        razie wydaje siębyć bardzo rozsądny nie wiem co dalej. Na dłuższąmetę nie
        wytrzymamy takich wydatków - też musimy znaleźć innego - podobno Kowalczuk jest
        dobry i bierze tylko 50 zł za wizytę domową.
        • agula15 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 08.03.05, 07:18
          Kowalczuk jest dobry, a bierze 50zł za wizytę u niego w gabinecie, a za domową
          70 zł.
        • jusiaz Re: Do bazi74 08.03.05, 21:34
          co sądzisz o dr. Sem?
          • bazia74 Re: Do bazi74 08.03.05, 22:17
            Odnośnie jego to mam na razie mało doświadczeń oprócz takich że sporo mnie on
            kosztuje i widzę że jest konkretny i logiczny w swoim postępowaniu. Podobno ma
            tytuł doc. a takich trochęsięobawiam bo zazwyczaj teoretyzują. Jak na razie
            wszystko co zaproponował daje poprawę u synka. Masz jakieś doświadczenia może w
            kontaktach z nim? Chętnie przeczytam. Mój synek jest jeszcze bardzo mały (2,5
            miesiąca) więc naprawdę dużo nie mogę powiedzieć.
    • emka66 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 10.02.05, 19:11
      WITAM! JA JESTEM Z BIAŁEGOSTOKU I JESTEM MAMĄ PIĘCIOMIESIĘCZNEGO FABIANKA,
      KTÓRY JEST ALERGIKIEM. KARMIĘ PIERSIĄ, JESTEM NA DIECIE ELIMINACYJNEJ. OPRÓCZ
      PIERSI PODAJĘ MAŁEMU KASZKĘ NASTLE SINLAC, KASZKĘ RYŻOWĄ NESTLE: Z JABŁKAMI I
      MALINAMI, SŁOICZKI: JABŁKO+MARCHEW, BROKUŁY, ZUPKA JARZYNOWA (TRZEBA CZYTAĆ
      SKŁAD, BO NIEKTÓRE SĄ Z MLEKIEM), JABŁKO+OWOCE LEŚNE, DYNIA, JABŁKO+DYNIA,
      SOCZEK MARCHWIOWO-JABŁKOWY I JABŁKOWY. MÓJ SYNEK MA CZASAMI DROBNIUTKĄ WYSYPKĘ
      NA LEWYM POLICZKU, ALE CAŁY CZAS MU SMARUJĘ KREMEM Z ZIOŁOLEKU - LINOMAG BOBO
      A+E (trudnodostępny, ja kupuję w aptece, na monte cassino w galeriowcu, cena:
      6.50zł). DOPÓKI NIE ZASTOSOWAŁAM DIETY ELIMINACYJNEJ MAŁY MIAŁ STRASZNĄ WYSYPKĘ
      NA POLICZKU, CZOLE, GŁOWIE I CO MOŻE ZDZIWIĆ RÓWNIEŻ NA JĄDERKACH (wyglądało
      jak odparzenie, smarowałam wyżej wspomnianym kremikiem i nadal smaruję twarz,
      po każdej zmianie pieluszki: jąderka, pupę, pachwinki, uważam, że lepsze niż
      np. Sudocrem, który zawiera cynk - wysusza skłonną do podrażnień skórę), OPRÓCZ
      TEGO CZESTO ULEWAŁ I MIAŁ KOLKI (pomocny był Esputicon - krople, podawałam mu
      podczas karmienia kropelkę na pierś, nawet zapobiegawczo, obecnie odstawiliśmy,
      sporadycznie jak widzę, że płacze z powodu bólu brzuszka to podaję). Z WIZYT U
      ALERGOLOGA NIE KORZYSTAMY PONIEWAŻ STWIERDZIŁAM, ŻE TO NIE MA SENSU, TESTY
      ALERGICZNE NIE SĄ WIARYGODNE DO UKOŃCZENIA 3 LAT, LAKARZ ZALECA DOCHODZENIE
      METODĄ PRÓB I BŁĘDÓW, NA PODSTWIE ZAPISKÓW I OBSERWACJI NA CO DZIECKO JEST
      UCZULONE, WIĘC STOSUJEMY TAKĄ METODĘ.
      FAJNIE, ŻE ROZPOCZĘLIŚCIE TEN TEMAT, MOŻEMY SOBIE WZAJEMNIE POMAGAĆ, WYMIENIAĆ
      SIE OPINIAMI.
      MAM PYTANKO, CHCIAŁABYM CHODZIĆ Z FABIANKIEM NA BASEN, W NASZYM MIEŚCIE SĄ
      ZAJECIA DLA NIEMOWLACZKÓW W MLECZAKU NA ZWYCIĘSTWA, W SOBOTY, INFORMACJE NA TEN
      TEMAT ZNALAZŁAM TUTAJ: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=52&w=19720026&v=2&s=0, CZY KTOŚ CHODZI NA BASEN Z MAŁYM ALERGIKIEM, JAK TO
      WPŁYWA NA JEGO SKÓRKĘ?
      POZDRAWIAM I CZEKAM NA KOLEJNE POSTY
    • jusiaz Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 01.03.05, 15:57
      Dziewczyny poproszę o kontakt z lekarzem alergologiem w Białymstoku,
      sprawdzonym godnym polecenia. Dziękuję z góry.
      • jusiaz Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 04.03.05, 21:20
        ponawiam prośbę
        • yolanda007 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 04.03.05, 23:16
          Hej smile
          dr Kowalczuk - pediatra - alergolog. Prywatnie przyjmuje na ul. Swobodnej 27
          (obok apteki "Przy Swobodnej" ) - poniedziałki (16-18) i czwartki (18-20), tel.
          602788263. Przyjmuje też chyba w DSK, ale nie wiem kiedy. Mam znajomych,
          którzy są bardzo zadowoleni. Sama byłam z moim synkiem parę razy - myślę, że
          warto smile
          Pozdrawiam serdecznie smile
    • juna7 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 08.03.05, 09:49
      Witajcie
      ja też zaczęłam leczyć moją 5-miesięczną córkę w Bialymstoku u prof.
      Kaczmarskiego. Dostalam zyrtec ale mam obawy go zastosować a co Wy stosujecie?
      • jusiaz Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 08.03.05, 21:33
        Ja leczyłam mała u dr. Sem i chcę poszukać innego, bo nie jestem zadowolona.
        Będąc z mała na oddziale w DSK prof. parę razy dziennie miał obchód a każdy
        obchód, takie odnosiłam wrażenie był egzaminem dla lekarzy z kliniki, stali
        przed nim na baczność. Nic nie wiem o nim, ale słyszałam , że każdej mamie
        karmiącej piersią każe przejść na karmienie sztuczne. Ja skłaniam się do
        Kowalczuka i na pewno kolejna wizyta będzie u niego.
        • bazia74 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 08.03.05, 22:20
          ooo ja też leczęu Sem... i też jak na razie odstwiłam go odpiersi na jego
          zlecenie. Ale kazał mi to zrobić na jakiś czas. Od jutra ponownie mam ją podać i
          obserwować czy nie wrócą objawy, które dodam po przejściu na Nutramigen
          przeszły. Sama nie wiem bo bardzo chcę karmić piersią.
      • jusiaz Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 09.03.05, 23:26
        ja odstawiłam moją malutką po raz I gdy miała 2,5 m-ca na 3 dni w DSK (cały
        czas szukała cyca) i miała Nutrę, a nastepnie karmiłam piersią.Nie było już
        takich dolegliwości ale kupki były zielone i ze śluzem, ale bez krwi , mała
        super przybierała i rodzinny mówił, że skoro dobrze przybiera mam karmić.
        Następnie jak miała 5 m-cy odtsawiłam po raz drugi i jak się okazało ostatni.
        Nie chciała cyca, co uszanowałam ale było mi bardzo żle z tego powodu. teraz ma
        1,5r i je nutrę acz baaardzo niechętnie (tylko z kaszką przejdzie). Ja Ci baziu
        74 życzę aby u was było wszystko w porządku. Napisz jak pierwsze karmienie po
        odstawieniu.
        Co do dr. S:
        1. Irytuje mnie to, że nie mył rąk przed badaniem dziecka
        2. nic nie mówił o pielęgnacji skóry (moja niunia ma suchą, czerwone placki
        praktycznie na całym ciele, które ją swędzą),
        3. nie mówi o diecie dziecka, (jakie warzywka, owoce, mięsko), może źle się
        wyraziłam bo powiedział, żeby nie zwracać na dodatki jakie są w pożywieniu (E.
        białka mleka itp), na początek kazał dać małej parówkę!!! i rybkę
        • bazia74 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 10.03.05, 21:54
          Podobne sprawy mi się nie podobają u dr S. Faktycznie nie myje rąk co mnie
          wzdryga jak dotyka maleństwo. Odnośnie pielęgnacji skóry to nie było jak na
          razie takiego tematu więc nie wiem. Wiem tyle, że od narodzin małego wydałam
          240zł i jak do niego dzwonię to mam wrażenie że nie bardzo chce rozmawiać ze mną
          co mnie trochę irytuje. Chciałabym mieć lekarza do którego zadzwonię prawie o
          każdej porze dnia jak będzie potrzeba a tu raczej nie wypali. Wręcz zaczynam
          się krępować jak do niego dzwonię a to już nie dobrze. Wczoraj odłożył słuchawkę
          ....
          Co sądzicie o dr Kowalczuku? Tylko szczerze...
          Pozdrawiam
          • jusiaz Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 10.03.05, 22:58
            Cześć baziu74. Co dr.S to mam takie same odczucie, jeśli do niego dzwonię to
            mam wrażenie , że mu przeszkadzam i niechętnie ze mną rozmawia, a przecież nie
            o to chodzi i też czuję się niezręcznie, i zawsze się zastanawiam czy to jest
            aż tak pilne. My wydaliśmy na niego 400zł i w ramach tego mieliśmy testy w DSk
            i badania krwi. Na początku wspomniał, że później będziemy chodzić do niego do
            przychodni, ale chyba zapomniał... z mężem podjęliśmy decyzję, że pójdziemy do
            innego lekarza Dr. Kowalczuka. Słyszałam o nim dobre opinie i może jeszcze
            odwiedzimy homeopatę, który pozbył się zmian skórnych u dziecko koleżanki (ona
            też chodzi do Kowalczuka, ale do przychodni).
            Baziu 74 może weź skierowanie od rodzinnego i przejdź się do DSK, zarejestruj
            się i zapisz się na wizytę do Kowalczuka. Zawsze warto skonsultować się z innym
            lekarzem.
            Pozdrowienia.
            • bazia74 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 11.03.05, 22:54
              Chyba to będzie najlepszy pomysł. Zapiszę sięz maluchem do przychodni. Napisz mi
              jeszcze jaką ma dr Kowalczuk specjalizację, bo nie bardzo wiem o jakie
              skierowanie mam prosić.
              Pozdrawiam
              • jusiaz Re: Skierowanie 11.03.05, 23:29
                Powinno być to skierowanie do poradni alergologicznej, na skierowaniu twoja
                lekarka powinna napisać jakie są objawy itd.., ty bierzesz skierowanie i
                idziesz do DSK, w rejestracji zakładasz kartę (pewnie wszystko wiesz), umawiasz
                się na wizytę do dr Kowalczuka, odszukaj jego gabinet o godziny przyjęć
                (możliwe że jest to obok rejestracji, ale nie jestem pewna. Zapisz się do
                przychodni bo pewnie często będziesz korzystać z porad lekarza, a koleżanka
                która chodziła do niego do DSK jest zadowolona. To wszystko co pamiętam, mam
                nadzieję że nic nie pomyliłam. Najpierw umów się na wizytę, a później stój w
                kolejce, a najlepiej zadzwon do poradni alerg. spróbuj telefonicznie się umówić
                bo nie ma sensu stać w kolejce, bo ostatnio jak byłam z niunią to były takie,
                że hoho. Pozdrowienia
                Justyna
          • agula15 Re: o dr Kowalczuku 10.03.05, 23:41
            Moim zdaniem dr Kowalczuk jest w porządku,jest uprzejmy, ma dobre podejście do
            dzieci.Byliśmy u niego kilka razy prywatnie. Uważnie wysłuchał co mam do
            powiedzenia. Ma dobrą pamięć-jak dzwonię to pamięta co dolega mojemu dziecku i
            jakie leki przepisał.Miał tylko jedna wpadkę jak na razie: przepisał trilac
            (zawiera sproszkowane mleko)dla mojej małej uczulonej na mleko, po którym ją
            wysypało. Acha, no i nie mył rąk przed badaniem, trochę mi to przeszkadza. Ale
            poza tym jest ok. Chyba nie ma idealnych lekarzy.
            Pozdrawiam Agula
    • bazia74 Nutramigen po 8,78zł za puszkę!! 08.03.05, 22:27
      Jestem w szoku znalazłam aptekę gdzie Nutramigen jest po 8,78 zł na receptę
      oczywiście. Apteka "Pod Lwem".
      • jusiaz Re: bazia74 09.03.05, 13:56
        wiesz ja tez swoją odstawiłam od piersi tyle, że nie na polecenie dr. Sem a z
        innych powodów, i niestety nie chciała ciągać!!! Zapomniała? a też bardzo
        chciałam karmić i do tej pory jesteśmy na Nutrze. Na jak długo odtawiłaś od
        piersi??
        • bazia74 Re: bazia74 09.03.05, 14:48
          Jestem w sumie od tygodnia, ale ciągle ściagam pokarm. Dzisiaj mam jemu dać
          pierś. Aż sie boję. NA razie ściągnęłam pokarm i podałam jej na zmianę z Nutrą.
          Jak przyjdzie mąż podam pierś. Razem raźniej. Jak nie będzie chciał ciągnąć
          piersi będę ściągała pokarm do butelki. Oby jak najdłużej. Chyba że znowu wrócą
          te problemy co sprzed kuracji. Napisz mi w którym miesiącu odstwiłaś i jak
          sięTwoja córcia ma na sztucznym, czy choruje itp. Synek nasz przez ten tydzień
          na sztucznym jakby od nowa się narodził - też grymasi ale zupełnie już z innych
          powodów np ze zmęczenia. Pozdrawiam
          • flowee Re: bazia74 09.03.05, 20:53
            Witaj koleżanko!

Z tej strony Flowee). Czy mozesz napisać gdzie jest ta rewelacyjnie tania apteka.?

Pozdrowionka od Szymonka dla Hubercikasmile

Flowee
            • yolanda007 Re: tam gdzie tani Nutramigen i Bebilon Pepti 2 :) 09.03.05, 21:32
              dziewczynki kochane smile
              dziś nabyłam Bebilon Pepti 2 po 7,13 za puszkę smile , a Nutramigen, to już
              zresztą wiecie jest w tych aptekach po 8,87 smile Są to apteki ze znakiem "dbam o
              zdrowie" - na niebieskim kwadracie biały krzyż, lekko przesunięty w lewo.
              Podaję link do spisu tych aptek w Białymstoku
              www.dbamozdrowie.pl/default.asp?id=00003&search=true
              Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia Waszym Maluszkom smile)

Jola, mama Damianka - już dwulatka smile
              • yolanda007 Re: tam gdzie tani Nutramigen i Bebilon Pepti 2 : 09.03.05, 21:36
                ups, widzę, że link nie wyświetla spisu sad Tu jest adres strony głównej
                www.dbamozdrowie.pl/default.asp?id=00001 i tam wejdżcie w zakładkę
                APTEKI i wystarczy wpisac miasto smile

smile))
            • bazia74 Re: bazia74 09.03.05, 22:27
              Kochana Flowee wejdz na stronke która podała yolanda. ja kupiłam na ul.
              Ogrodowej "Pod Lwem" ale sa one w całym miescie - apteki z krzykiem. Uwaga pani
              w aptece chciała mi najpierw sprzedac po normalnej cenie ale jak napomknełam o
              reklamie po 8,78zł to udała zdziwiona i sprzedała juz w dobrej smile. Kurcze trzeba
              zrobić zapsay - toż to prawie połowa ceny smile).
              pozdrawiam

Ucałuj Szymcia
              • hanna73 Re: bazia74 25.03.05, 12:03
                halo bazia
                czy z tymi aptekami to wciaz aktualne? jesli tak, to jak dlugo maja byc takie
                ceny? nie moge znalezc tych informacji na tej stroniesad
                • jusiaz nutramigen po 8.87 25.03.05, 12:50
                  wcia aktualne są ceny mleka dzisiaj i wczoraj kupiłam po 5 puszek, robię
                  zapasy. W aptece powiedzieli, że dopóki nie skończą się zapasy w hurtowni to
                  będzie taka cena (byc może do końca miesiąca). Pozdrowienia
    • ladiwa Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 25.03.05, 18:46
      Leczę synka w Białymstoku, ale u homeopaty. Jestem bardzo zadowolona, pomimo,
      że napoczątku byłam nastawiona bardzo sceptycznie. To mąż namawiał mnie,
      twierdząc, że nie możemy ciągle faszerować dziecko lekami przeciwalergicznymi i
      żebyśmy przynajmniej spróbowali. Obecnie minął już rok takiego leczenia.
      Oczywiście zdarzają się wysypki (i początkowo było zaostrzenie objawów, o czy
      zostaliśmy poinformowani), ale organizm synka szyciej sobie z nimi już radzi.
      Pozdrawiam
      • draconi1 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 25.03.05, 23:52
        Witam
        chcialabym sie dowiedziec czy gdzies w Bialymstoku mozna zrobic prywatnie
        jakies testy dla 5-miesiecznego dziecka np ALCAT lub TTL

oraz jakiego lekarza polecacie

bardzo prosze o pomoc juz nie wiem co robic, moj synek ma coraz to wieksze
        zmiany skorne, katar, kaszle ostatnio miewal dusznosci, jest tylko na bebilonie
        pepti, wyeliminowalam wszystko co uczula z otoczenia a co lekarz to inne
        lekarstwo i inna opinia, od urodzenia ani razu nie bylo poprawy

bardzo prosze o pomoc
        • jusiaz Draconi 26.03.05, 16:33
          Skontaktuj się może z prof. Kaczmarskim, umów się na wuzytę może on ci pomoże??
          Jest także hpomeopata na Mickiewicza, podobno dobry. Pozdrowienia
          Życzę wszystkiego dobrego
        • hanna73 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 27.03.05, 15:18
          ja tez bym ci polecila Kaczmarskiego. To jednak autorytet. My co prawda bylismy
          u niego dopiero raz, ale jest poprawa.
          Problem jest tylko z tym, ze do niego nie jest tak bardzo latwo sie zapisywac,
          trzeba to robic z wyprzedzeniem. Jesli chcesz szczegolowszych informacji,
          napisz do mnie na priv.
        • hanna73 Re: Rodzice alergików z Białegostoku- odezwijcie 27.03.05, 15:22
          aha, i jeszcze jedno. skoro jest tylko na bebilonie pepti, to podejrzewam, ze
          to wlasnie on go uczula. tam jest laktoza, w minimalnych ilosciach,ale jest i
          niektore dzieci maja na nia uczulenie. podejrzewam, ze moj syn tez, ale on jest
          starszy i nie reaguje tak ostro i nagle.
          a kaszel, to moze tez byc od refluksu. naprawde radze ci nie czekac, tylko udac
          sie do specjalisty. Jesli wybierzesz sie do Kaczmarskiego, to w razie potrzeby
          zrobia mu tez w klinice testy.
        • ladiwa Do draconi1 27.03.05, 20:41
          Radziłabym Ci zmienić bebilon pepti na Nutramigen. Jeżeli nie będzie poprawy na
          Nutramigenie, koniecznie skontaktuj się z alergologiem. Ja leczyłam synka rok
          czasu u prof. Kaczmarskiego. Fakt, że mógłby być bardziej przystępny (bo nawet
          się nie uśmiechnie, do diecka podchodi maszynowo, ale mu się nie dziwie, po
          tylu latach pracy). Ten lekarz wyprwowadził mi synka na "prostą". Piszę na
          prostą, bo oczywiście zdarzają się wysypki, ale wiem jak sobie radzić. W chwili
          obecnej leczę synka homeopatycznie - też w Białymstoku.
          Pozdrawiam gorąco
          • jusiaz Re: Do draconi1 27.03.05, 20:50
            Ja co prawda nie leczę córci u Kaczmarskiego ale się poważnie zastanawiam, żeby
            się do niego zgłosić, ale słyszałam o nim, że to dobry człowiek. Rok temu byłam
            z córcią w szpitalu w jego klinice i codziennie do nas zaglądał (do wszystkich
            pacjentów)i wydawał mi się kontaktowny, konkretny i pewien tego co robi.
            Najpierw spróbuję przejść się do dr. Maciorkowskiej (chcę skonsultować się z
            innym lekarzem), może coś o niej wiecie?? Pozdrawiam serdecznie i życzę
            MOOOOkrego dyngusa.
            • hanna73 Re: Do draconi1 30.03.05, 18:03
              moj synek lezac w szpitalu byl pod opieka maciorkowskiej. zrobilam o niej
              wywiad - dowiedzialam sie, ze jest dobrym lekarzem. moze prywatnie jest tez
              mila, panstwowo - malo sympatyczna, ale w koncu nie to najwazniejsze.
          • draconi1 Re: Do draconi1 30.03.05, 11:14
            moj synek juz byl na nutramigenie. Praktycznie w tydzien po urodzeniu dostal
            wysypki jak mial 1,5 miesiaca dostawal tylko nutramigen, nie bylo jakiejkolwiek
            poprawy lecz mial straszne kolki, po 2,5 miesiacach przeszlismy na bebilon
            pepti kolki ustapily a wysypka jak byla tak jest. Nie zauwazylam aby sie
            powiekszyla lub poprawila. wiec nie wiem czy to wina mleka, choc moze...
            • draconi1 zapomnialam zmienic temat ;) 30.03.05, 11:15
              • hanna73 Re: zapomnialam zmienic temat ;) 30.03.05, 18:06
                nie ty jednawink
          • hanna73 Re: Do draconi1 30.03.05, 18:05
            hm, z ta nieprzystepnoscia kaczmarskiego nie jest tak strasznie. moze sie i nie
            usmiecha ale odpowiada na zaczepki slowne dzieckasmile
            • kwiatek223 Re: Do draconi1 27.08.05, 10:41
              Dziewczyny a czy znacie dr.Piotra Szczesiula??? Czy ktoras z Was sie u niego
              leczyla, z jakim skutkiem, czy Wam pomógł?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka