Dodaj do ulubionych

ELIDEL, prosba o informacje

24.02.05, 10:32
Witam,
Ponoć ten krem jest bardzo dobry, chciałabym go wypróbować (moja Magda ma 6
mies i rozlegle zmiany). Wielka prośba o info na temat gdzie go dostać, jak
stosować no i ile kosztuje? No i oczywiście czy warto próbować?
pozdrawiam aga i magda
Obserwuj wątek
    • patyska Re: ELIDEL, prosba o informacje 24.02.05, 10:39
      to cos dziala jak steroid ale nim nie jest, wiec teoretycznie jest
      bezpieczniejsze wink mozna nawet na buzie. nie mozna nim smarowac uszkodzonej
      skory - nadkazonej lub z nadzerkami. mozna stosowac dlugo i na duze
      powierzchnie - teoretycznie wink jest bardzo drogie, mala tubka ok. 110 zeta.
      mysle, ze warto. kiedys nam ciutke pomogl. teraz mam druga, nowa tubke i czekam
      na zagojenie wydrapanek, zeby przez pare dni posmarowac. jesli sie nie sprawdzi
      - moge oddac. trzeba zuzyc w 6 miesiecy po otwarciu tubki. dostepny w aptekach
      na recepte, zazwyczaj trzeba zamowic.
      • agamagda1 Re: ELIDEL, prosba o informacje 24.02.05, 11:04
        Dzięki za info, słyszałam że u nas to jest dla dzieci od 2 rż a zagranicą od 3-
        ego miesiąca. Pozdrawiam aga
        • patyska Re: ELIDEL, prosba o informacje 24.02.05, 11:07
          tak jest! wink
    • agnes351 Re: ELIDEL, prosba o informacje 24.02.05, 11:09
      moja dermatolog powiedziała, że w aptece na ul. Wiktorska/Pułwska można kupić
      tę maść za 96 zł (15g).
      aga
      • agamagda1 DZIEKI WIELKIE 24.02.05, 11:34
    • toksa Re: ELIDEL, prosba o informacje 24.02.05, 12:54
      Mnie lekarz polecil ta masc juz dla 6 tygodniowego maluszka. W szecinie sa dwie
      apteki gdzie masc 15 g kosztuje 69 zl. nie mam pojecia dlaczego w innych cena
      dochodzi nawet do 120 zl. Moja przyjaciolka przetestowala juz masc na swojej
      corci i bardzo ja poleca. Ja dopiero zaczynam wiec czekam na efekty.
      pozdrawiam
      Beata
      • mgurniak Re: ELIDEL, prosba o informacje 24.02.05, 13:14
        a czy mogłabys mi podac w których aptekach elidel jest w szczecinie taki tani?
        • toksa Re: ELIDEL, prosba o informacje 24.02.05, 13:32
          oczywiscie,
          W aptece "Samarytanka" na Jasnej na Slonecznym i na Janosika.
          Wczoraj bylam na Jasnej i jest, natomiast na Janosika nie wiem dokladnie , nie
          znam tamtych okolic. Czesto bywam w Szczecinie i chyba bede sie tu zaopatrywac,
          w Warszawie pewnie tez gdzies mozna je dostac taniej, tylko gdzie? moze ktos
          wie.
          Beata
    • setia Re: ELIDEL, prosba o informacje 24.02.05, 12:56
      a u nas w Lubliniewink kosztuje 79,90 smile
    • gabi04 Re: ELIDEL, gdzie najtaniej 24.02.05, 15:11
      czy możecie podać info gdzie kupujecie i za ile bo na Puławskiej/Rakowieckiej
      oczywiście Warszawa jest po 111,90pln
      Może uda nam się znaleść miejsce gdzie można go kupić najtaniej
      • agnes351 Re: ELIDEL, gdzie najtaniej 24.02.05, 23:31
        jak juz pisałam podobno za 96 zł (15g)można ja nabyć w aptece róg Wiktorskiej i
        Puławskiej 62/64 . Nie sprawdzałam, to wiadomość podana przez dermatologa.
        aga
    • mgurniak Re: ELIDEL, prosba o informacje 25.02.05, 07:05
      dziękuję smile
      na Puławskiej faktycznie jest , ostatnio płaciłam 90zł , pewnie znów podrożyli sad
    • bermisol Re: ELIDEL, prosba o informacje 25.02.05, 08:28
      Ja nie stosowałam tej maści, ale mówiła mi o niej moja alergolog. Wyraziła się
      w ten sposób:
      'Dobra i skuteczna, ale tylko na czas jej stosowania. Jeśli przestanie się jej
      używać, stan skóry wraca do punktu wyjścia, a czasem zmiany się mogą nawet
      nasilić. Jeśli kogoś stać na tak drogą maść i długie stosowanie, to polecam'.
      Jeśli chodzi o różne ceny, to dystrybutorzy leku wybierają sobie apteki i
      oferują w nich ceny promocyjne (czyli ok 70 zł), w pozostałych jest cena 2x
      większa.
      bermisol
      • agamagda1 Re: ELIDEL, prosba o informacje 25.02.05, 10:01
        Ja tam sie tak nie znam , ale na zdrowy rozum to steryd tez dziala chwilowo,
        przynajmniej ta maść nie jest sterydem, jest zatem dobrą (mam nadzieje)
        alternatywa.
        pozdrawiam aga i magda
        • bermisol Re: ELIDEL, prosba o informacje 25.02.05, 10:16
          Nie mówię, że to zła maść, przytoczyłam tylko to, co mówiła pani dr. Jeśli w
          opinii mam, które odpowiedziały na Twojego posta, warta jest stosowania, to
          należy spróbować.
          Pozdrawiam
          bermisol
      • toksa Re: ELIDEL, prosba o informacje 25.02.05, 10:21
        Pewnie Pani doktor ma racje, ale jesli chcesz stosowac metode eliminacji jest
        to dobry sposob zeby dziecko zaleczyc, ograniczyc diete (mam nadzije ze nie
        tylko do burakow i ziemniakow) a nastepnie powoli wprowadzac po jednym
        produkcie co kilka dni i obserwowac babla na co jest uczulony. Taka kuracje
        zaproponowal moj neonatolog i wydaje mi sie ona rozsadna. W kazdym razie my z
        moim synkiem probojemy. We tej chwili ograniczylam jedzenie do pieczywa, wedlin
        chudego miesa , ziemniakow i soku jablkowego oraz herbaty z melisy. Buzka
        malego wyglada juz calkiem normalnie, mam zamiar od niedzieli wprowadzac do
        diety serki, rozne warzywa, ale z umiarem i pojedynczo (mowimy NIE: kapuscie
        brukselce fasoli itd.)
        pozdrwaiam
        Beata
        • agamagda1 Re: ELIDEL, prosba o informacje 25.02.05, 11:00
          Jeszcze raz dzięki wielkie za opinie, wczoraj po pierwszych pozytywnych
          zamówiłam krem a dzisiaj kupiłam nawet bez recepty smile za 100 coś (kupowała
          babcia). Dam znac jak zadziałał.
          pozdrawiam aga i magda
          • venom01 Re: ELIDEL, prosba o informacje 26.02.05, 20:41
            znalazlam na jakiejs stronie ze Elidel kosztuje 12 dolarow i jest refundowany
      • agnes351 Re: ELIDEL, prosba o informacje 27.02.05, 21:46
        bermisol napisała:
        Jeśli chodzi o różne ceny, to dystrybutorzy leku wybierają sobie apteki i
        > oferują w nich ceny promocyjne (czyli ok 70 zł), w pozostałych jest cena 2x
        > większa.
        > bermisol
        A czy możesz wskazać taką aptekę, gdzie aktualnie jest taka promocja?
        Aga
        • bermisol Re: ELIDEL, prosba o informacje 28.02.05, 09:27
          informacja dotyczyła apteki w Bydgoszczy - jest nią "Apteka im. O. Klimuszki"
          na ul. Wojska Polskiego 42. Sprawdziłam telefonicznie - cena nadal jest
          promocyjna.
          bermisol
    • agamagda1 ELIDEL WYNIK DZIALANIA 28.02.05, 09:25
      JEST SUPER!!! Efekt elidelu juz bylo widac po dwoch smarowaniach! Plamki
      znikają! Oprócz tego odstawiłam gluten i na buzi wybielaly bardzo mimo iz tam
      nie smaruje. Madzia dzisiaj smacznie spala i prawie sie nie drapala, polecam
      zatem bardzo, jest rowniez wyajny smarowalam b cieniutko.
      pozdrawiam aga i magda
    • idka2 Re: ELIDEL, prosba o informacje 01.03.05, 12:48
      My kupujemy większe opakowanie 30g i kosztuje cos ponad 170 zł, ale w aptece
      pod Warszawą. U nas też się sprawdza przy średnich zmianach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka