cmala 24.02.05, 21:38 Witam i zwracam sie z prośbą: jak mam się przygotować do pierwszej wizyty u alergologa, o co będzie pytać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bermisol Re: alergolog 25.02.05, 08:33 Przede wszystkim o to, jakie objawy u dziecka Cię niepokoją (chyba, że chodzi o Ciebie samą). Najpierw zrobi tzw, wywiad: - przebieg ciąży - sposób karmienia dziecka - jakie kupki - kiedy wystąpiły zmiany, które Cię niepokoją - czy ktoś w rodzinie jest alergikiem (ze stwierdzoną alergią) to chyba tyle.... bermisol Odpowiedz Link Zgłoś
bermisol Re: alergolog 25.02.05, 08:36 zapomniałam dodać, że zawsze ide z notesem, w którym mam zapisane pytania do alergologa, jakieś swoje uwagi z obserwacji dziecka. A poza tym notes przyda się do wszelakich zapisków tego, co alergolog mówi (a jest tego sporo) jeśli się idzie na pierwsze wizyty. Pozdrawiam bermisl Odpowiedz Link Zgłoś
cmala Re: alergolog 25.02.05, 09:43 Dziękuję za informację. A do alergologa idę z 3-letnim synkiem Odpowiedz Link Zgłoś