lampego3 22.04.05, 15:52 Czym posmarować sączące się placki, bo przecież nie sterydem. Od 3 dni smaruję maścią cholesterolową z cynkiem no i xerialine 500. Pomóżcie drogie mamy, bo zwariuję. Czy można Tormentiolem? Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: czym posmarować...? 22.04.05, 15:57 Czasami trzeba zastosowac steryd - jak nie ma wyjścia. Nie można przeginać w żadną stronę. Przesadą jest smarowanie sterydami lub Elidelem non stop, ale z drugiej strony przegięciem jest niezastosowanie tych preparatów gdy sytuacja tego wymaga. Sama mam w lodówce maść sterydową i Elidel i gdy widzę że sytuacja wymyka się spod kontroli - smaruję. Zdaża mi się to raz na kilka miesięcy ale jednak czasami nie ma innego wyjścia. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: czym posmarować...? 22.04.05, 16:13 niestety, saczace placki to juz nie sa zarty. o smarowaniu nie ma mowy, jedyne co mozesz zastosowac to preparaty w sprayu, np. dexapolcort. 2-3 razy "psiukniesz" to nic sie nie stanie, a otwarte rany nalezy natychmiast goic. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulitki Re: czym posmarować...? 22.04.05, 17:53 nam ladnie zagoilo cetylium a dermy , po tym zostal suchy liszaj i teraz go nawilzam, rany i pekniecia tez goi w ciagu trzech dni nie ma sladu, dziala tez masc z cynkiem albo dermalibour a dermy, pow Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulitki Re: czym posmarować...? 22.04.05, 17:54 ale u nas nie bylo nigdy bardzo zle, ale na takie placki srednio sie saczace te cetylium jest super i polecam , chyba tez nie jest drogie do 20 pln i strasznie wydajne Odpowiedz Link Zgłoś
sanna99 Re: czym posmarować...? 24.04.05, 11:28 hej - własnie - u nas też nigdy nie jest bardzo źle - mikolaj ma 14 miesiecy i sporadycznie ma wysypke na szyi. Tylko teraz go mocniej wysypało - trochę przesadzilismy z kakao (chyba). Lekarz zapisał nam tylko zyrtec, a nic do smarowania - mam Balneum ale jakoś nie wierzę że to pomaga. Chciałam coś co działa przeciwświądowo, żeby mały sie nie drapał - a drapie się głównie ja sie zgrzeje - tak poza tym jest ok. Co poradzicie? Ania Odpowiedz Link Zgłoś