Gość: lucky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:57 Jakie są wasze ulubione bary mleczne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: bary mleczne IP: *.ssss.gouv.qc.ca 21.09.05, 18:12 W czasie wakacji trafilem przypadkowo na bar mleczny na Nowym Swiecie. Jedzenie domowe i sympatyczny wystroj. A wiec centralna lokalizacja, dobre jedzenie i te ceny , czyli...........same plusy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
helmucisko Re: bary mleczne 05.10.05, 16:49 Polecam BAR GDAŃSKI na Andersa 33(?). Sympatyczne panie w średnim wieku podają niezłe żerełko. Klientela na ogół w dość podeszłym wieku ale młodszych tez nie brakuje. W porze obiadowej od ok. 13 jest już spora kolejka wiec warto wpadać wcześniej. Polecam ogórkową i grochową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harge Prasowy IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.10.05, 17:00 Byłem raz w Prasowym na Marszałkowskiej (nie pamiętam numeru, ale gdzieś między na początku ulicy jeszcze przed placem Konstytucji) i musze powiedzieć, że potwierdziło sie wszystko co mówi się teraz o barach mlecznych. Jedzenie było bardzo smaczne, ciepłe, czysto i szybko podane. Ceny oczywiście na każdą kieszeń. Za 10 zł można naprawdę zjeść pełny obiad. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miriam57 Re: Prasowy 20.01.06, 12:41 Dla mnie kultowym niewątpliwie jest bar przy Uniwersytecie, zwany popularnie do dziś "Karaluchem". Jedzenie dobre, obsługa miła. Jak ktos niewiele je to talerzem zupy się naje. Ja uwielbiam barszcz czerwony i paszteciki barowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MRiP był taki bar mleczny IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 20.01.06, 13:35 Był taki bar..... , za Barbakanem w kierunku Rynku Nowego Miasta. Piszę był, bo wspominam go z lat 65-68, byłem studentem i mieszkałem w Warszawie. Ale to juz historia. Czy jest jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam57 Re: był taki bar mleczny 20.01.06, 14:16 Jeszcze jest, choć trochę mu się "umięsnił" asortyment, ajk zresztą we wszystkich barach. Szkoda, że ich tyle zlikwidowano Odpowiedz Link Zgłoś
jurcys Re: bary mleczne 20.01.06, 14:46 Stalowa (Praga PN) JAdłodajnia rewelacja (a mieszkam dodatkowo tuż obok) co prawda z mlecznością to już nie tak ale żarcie pyszne ceny niskie (zupka 2pln) a wszystko robione na miejscu no i ciągle coś nowego ostatnio jadłem wybornie przepyszne naleśniki ze szpinakiem i feta no rewelcja :) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam57 Re: bary mleczne 21.01.06, 07:45 A ja polecam bar "Biedronka" przy Grójeckiej, prawie na rogu banacha. Znam ten bar od 30 lat i prawie nic się tam nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Mokotowa wg mnie bary mleczne to IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 21.01.06, 12:51 Wydaje mi się, że bary mleczne są bardzo potrzebne. Na pewno nie w tej tak bardzo opluwanej formule typu PRL, ale tej już z XXI w. Na pewno znają miłosników: leniwe, ruskie,naleśniki, czy manna z sokiem , a tak to było dawniej: Tramwajowy na PuLawskiej przy Olszewskiej, Na Marszałkowskiej obok Świezianki, czy wspomiany za Barbakanem. Odpowiedz Link Zgłoś