Dodaj do ulubionych

bary mleczne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:57
Jakie są wasze ulubione bary mleczne ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: bary mleczne IP: *.ssss.gouv.qc.ca 21.09.05, 18:12
      W czasie wakacji trafilem przypadkowo na bar mleczny na Nowym Swiecie. Jedzenie
      domowe i sympatyczny wystroj. A wiec centralna lokalizacja, dobre jedzenie i te
      ceny , czyli...........same plusy :))
    • helmucisko Re: bary mleczne 05.10.05, 16:49
      Polecam BAR GDAŃSKI na Andersa 33(?). Sympatyczne panie w średnim wieku podają
      niezłe żerełko. Klientela na ogół w dość podeszłym wieku ale młodszych tez nie
      brakuje. W porze obiadowej od ok. 13 jest już spora kolejka wiec warto wpadać
      wcześniej. Polecam ogórkową i grochową!
    • Gość: Harge Prasowy IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.10.05, 17:00
      Byłem raz w Prasowym na Marszałkowskiej (nie pamiętam numeru, ale gdzieś między
      na początku ulicy jeszcze przed placem Konstytucji) i musze powiedzieć, że
      potwierdziło sie wszystko co mówi się teraz o barach mlecznych. Jedzenie było
      bardzo smaczne, ciepłe, czysto i szybko podane. Ceny oczywiście na każdą
      kieszeń. Za 10 zł można naprawdę zjeść pełny obiad.

Pozdrawiam
      • miriam57 Re: Prasowy 20.01.06, 12:41
        Dla mnie kultowym niewątpliwie jest bar przy Uniwersytecie, zwany popularnie do
        dziś "Karaluchem". Jedzenie dobre, obsługa miła. Jak ktos niewiele je to
        talerzem zupy się naje. Ja uwielbiam barszcz czerwony i paszteciki barowe.
    • Gość: MRiP był taki bar mleczny IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 20.01.06, 13:35
      Był taki bar..... , za Barbakanem w kierunku Rynku Nowego Miasta. Piszę był, bo
      wspominam go z lat 65-68, byłem studentem i mieszkałem w Warszawie. Ale to juz
      historia. Czy jest jeszcze?
      • miriam57 Re: był taki bar mleczny 20.01.06, 14:16
        Jeszcze jest, choć trochę mu się "umięsnił" asortyment, ajk zresztą we
        wszystkich barach. Szkoda, że ich tyle zlikwidowano
    • jurcys Re: bary mleczne 20.01.06, 14:46
      Stalowa (Praga PN) JAdłodajnia

rewelacja (a mieszkam dodatkowo tuż obok)
      co prawda z mlecznością to już nie tak ale żarcie pyszne ceny niskie (zupka
      2pln) a wszystko robione na miejscu no i ciągle coś nowego

ostatnio jadłem wybornie przepyszne naleśniki ze szpinakiem i feta no rewelcja :)
      • miriam57 Re: bary mleczne 21.01.06, 07:45
        A ja polecam bar "Biedronka" przy Grójeckiej, prawie na rogu banacha. Znam ten
        bar od 30 lat i prawie nic się tam nie zmieniło.
    • Gość: z Mokotowa wg mnie bary mleczne to IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 21.01.06, 12:51
      Wydaje mi się, że bary mleczne są bardzo potrzebne. Na pewno nie w tej tak
      bardzo opluwanej formule typu PRL, ale tej już z XXI w.
      Na pewno znają miłosników: leniwe, ruskie,naleśniki, czy manna z sokiem ,
      a tak to było dawniej:
      Tramwajowy na PuLawskiej przy Olszewskiej, Na Marszałkowskiej obok Świezianki,
      czy wspomiany za Barbakanem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka