Dodaj do ulubionych

gdzie w Warszawie zbadam kał na pasożyty?

17.06.05, 12:18
Sprawdzałam juz w kilku miejscach, ale nie badają grzybów a lamblie tylko
testem Elisa.
Może macie jakies namiary?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jagodyipoziomki Re: gdzie w Warszawie zbadam kał na pasożyty? 17.06.05, 15:59
      podciagam
    • batam Re: gdzie w Warszawie zbadam kał na pasożyty? 17.06.05, 16:32
      najlepiej oddać do weterynarza. tak powiedział mój lekarz. podobno sprzęt w
      labolatoriach jest mało precyzyjny.
      • sigvaris Re: gdzie w Warszawie zbadam kał na pasożyty? 20.06.05, 01:19
        Batam, przepraszam że się tu wtrącam. Ale weterynarze to weterynarze.
        Laboratoria to laboratoria. Jest w Wawie bardzo dobre laboratorium
        weterynaryjne... ale to nie weterynarze, tylko spece od badania pasożytów.
        Weterynarze tylko zwierzęta leczą.
        W innych miastach w Polsce nie ma już tak dobrych laboratorii weterynaryjnych,
        nie słyszałam, choć bardzo się interesuję tym tematem.
        Pasożyty ludzkie nawet niewiele mają wspólnego z pasożytami zwierzęcymi.
        Jak człowiek zarazi się zwierzęcymi pasożytami to to sie toksokaroza nazywa i
        to zupełnie inny problem... lekarzy zakaźnych... Ale to też zupełnie
        inne "brocha" i inna historia.
        Nie odsyłaj ludzi do weterynarzy. Nic to nie da przy ludzkich pasożytach jakimi
        są lamblia, grzyby, robaki. Niestety nic. Chociaż kiedyś też sądziąłm tak jak
        Ty. Niestety, nie da rady!!
        • malgog Re: gdzie w Warszawie zbadam kał na pasożyty? 20.06.05, 14:01

W Centrum Medyczne Bemowo -pytałam - robią,
          tzn. przyjmuja próbki - na wyniku miałam pieczątkę przychodni ??? przy
          Górczewskiej (ta duża vis a vis Deotymy )

lamblie - testem Elisa
          pasożyty - nie mam pojęcia

• sigvaris Re: gdzie w Warszawie zbadam kał na pasożyty? 20.06.05, 18:30
            • sigvaris malgog 20.06.05, 18:35
              cos zaszybko nacisnelam.
              Malgog - testem Elisa to wszedzie badaja lamblie. A to nie o to tu chodzi. Test
              Elisa nie jest wiarygodny.I jeszcze jedno lamblie to pasozyty. Grzyby to
              pasozyty. Ale bada sie je odrebnymi badaniami.
              To co nazwalas, za obiegowym nazewnictwem "na pasozyty" - dotyczy tylko
              robakow. Pisze to bo warto wiedziec co sprawdzamy robiac te wszystkie testy.
              Pisze po raz koolejny, zebysmy mialy wiedze i mogly skutecznie leczyc swoje
              dzieci.
    • wallis Re: gdzie w Warszawie zbadam kał na pasożyty? 21.06.05, 23:23
      Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc- nie zrażaj się nazwą- na ul. Płockiej. Tel. 431242-laboratorium,
      4312112-zabiegowy, 4312118-centrala. Najbardziej wiarygodne miejsce w W-wie do badania
      grzybów. Niestety na wynik (z antybiogramem, posiew) czeka się miesiąc, bez antybiogramu krócej.
      Tam odsyłają z Sanepidu, tam mnie skierował gastro z IMiDZ. Koszt 80 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka