kijanka29 18.08.05, 15:33 Czy ktoś z forumowiczów podaje swojemu dziecku owsiankę? Ale taką na wodzie - bez mleczka? Czy dziecko chetnie to zjada? Co dodać żeby miało to atrakcyjny dla malucha smak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: owsianka 18.08.05, 15:42 Banan. Mi smakuje, ale moje dzieci nie chca jesc. K. Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: owsianka 18.08.05, 22:24 Dodaje rozne owoce w trakcie gotowania. Do wody dorzucam jablka i gruszki. Wrato dodac cos kwasnego np. kilka kulek zurawiny lub porzeczki, bo platki sa mdle. Z dodatkiem kwasnych owocow sa zjadliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: owsianka 18.08.05, 22:26 A i jeszcze jedno. Najlepiej dodat takie zwykla i pogotawac je z 10 min. niz te blyskawiczne. Te blyskawiczne sa oczyszczane wiec najlepsze jest odjete. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: owsianka 19.08.05, 09:09 Moja Iga uwielbia owsiankę. Ja robię z jabłkiem i cynamonem (dodaje jabłko ze słoiczka do ugotowanych juz płatków), lub z bananem i cynamonem. Nie wiem, czy ywoje dziecie może cynamon, ale on właśnie bardzo polepsza jej smak. Z rodzynkami też pyszna. Aha, spróbuj tez płatki jęczmienne. Sa bardziej wytrawne w smaku, ale tez pyszne, no i urozmaicenie diety, i inne wartosci odzywcze. Pewnie większe niż w owsiance. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaady Re: owsianka 19.08.05, 10:14 Moje dziecko je i sama taką owsiankę na wodzie, a czasami daję dla smaku owoce (SwieZe, mrożone, z kompotu) lub sok owocowy, i wchodzi z mruczeniem Odpowiedz Link Zgłoś