Dodaj do ulubionych

To w końcu w którym lab. komplet badań kału?

21.11.05, 13:43
Chodzi mi o Warszawę. Wiem, wiem, że na Kinowej mogę zrobić te badania, ale
nie robą tam posiewu. To jest w Warszawie takie miejsce, gdzie mogę bez obaw
oddać próbki i zbadać wszystko, czyli posiew, grzyby i pleśnie, lamblie i
pasożyty? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • sigvaris Re: To w końcu w którym lab. komplet badań kału? 21.11.05, 23:59
      Nie ma.
      • karotka11 Re: To w końcu w którym lab. komplet badań kału? 22.11.05, 09:17
        No to mam jasność...
        Jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje. Pani doktor z Kinowej poinformowała mnie,
        że kupki ma być połowę pojemniczka. To dla mnie jest nie do osiągnięcia,
        poniewac Kajtuś robi wodniste kupki i nawet jak uda mi się "nalać" ją do
        pojemnika, to pokrywa ona zalediwe dno...Przepraszam za dokładny opis, ale nie
        wiem, jak mam to zrobić.
        • sigvaris Re: To w końcu w którym lab. komplet badań kału? 22.11.05, 10:21
          Dasz tyle ile uda Ci się nazbierać. Ale zadzwoń, jeśli możesz jeszce raz na
          Kinową i zgłoś problem. Niech lekarka sie wypowie, czy da radę to zbadać.
          Obok (no , niedaleko) jest Bakter, tam może zrobisz posiew? On siedzą z kolei
          w bakteriach, więc może jakos to połączyć?
          A Kinowa, jak sie poprosi to przysyła skan wyników na maila. Przynajmniej tylko
          raz musisz się tam wyprawiać...
          • mamamarysi Re: To w końcu w którym lab. komplet badań kału? 22.11.05, 11:13
            dzwoniłam przed chwilą do laboratorium Nova Medical w Szpitalu Bielańskim i
            dowiedziałam się, że robią tam i badanie mykologiczne i parazytologiczne kału i
            że to wystarczy na zbadanie obecności pasożytów i grzybów. Czy faktycznie te
            dwa badania to już wszystko (ceny: mykologiczne ok. 40 zł i parazyt./ 30 zł
            jedna próbka)? Moje 5-letnie dziecko nigdy nie miało badanego kału
            pozdrawiam
            • karotka11 Re: To w końcu w którym lab. komplet badań kału? 22.11.05, 12:11
              A czy znasz dokładny adres Bakteru?
              • sigvaris Re: To w końcu w którym lab. komplet badań kału? 22.11.05, 13:41
                W sprawie Bakteru, masz link z adresem:
                www.bakter.pl/
                W sprawie szpitala Bielańskiego. Nie polecałabym tam badań.
                Zwłaszcza, że dziecko nigdy nie miało badań w tym kierunku. Badania robi każde
                laboratorium. Pytanie brzmi, które robi to dobrze??
                Dlatego tu polecamy sobie takie, które ma ludzi "znających" się na rzeczy.
                Inaczej szkoda i pieniędzy i wiary, że wynik jest prawidłowy...
                • mamamarysi do Sigvaris 22.11.05, 14:38
                  Dziękuję za pomoc. Czyli mogę oddać kał do badania do Bakteru? a czy są
                  inne miejsca, gdzie zrobienie tych badań jest równie sensowne - w Warszawie?
                  Gdzies bliżej centrum?
                  pozdrawiam
    • nona_n Re: To w końcu w którym lab. komplet badań kału? 22.11.05, 14:36
      Novą Medical w Szpitalu Bielanskim mozna sobie podarować. U mojej córki nie
      znaleźli lamblli, a miała je.
      • mamamarysi Re: To w końcu w którym lab. komplet badań kału? 22.11.05, 16:43
        Nona_n, a gdzie robiłaś dziecku badania?
        pozdrawiam
        • sigvaris Re: mamamarysi. 22.11.05, 21:03
          Jeżdżę kawał drogi, ale tylko do tych dwóch laboratoriów w Wa-wie. W zależności
          od potrzeby. Jest jeszcze jedno dobre na Inżynierskiej, ale do nich idzie się z
          podejrzeniem gronkowca lub innych trudnych bakterii. Nie polece Ci żadnego
          innego laboratorium do tych, konkretnych badań. Nie znam takiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka