aurora77 24.11.05, 13:39 pomozcie prosze... moja 3 tyg corcia ma wysypke (cos jakby tradzik) ale tylko na buzi... czy wiecie moze co to jest? utrzymuje sie juz pare dni. Moze to uczulenie na proszek do prania albo cos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja2071 Re: wysypka na buzi 24.11.05, 13:42 stawiałabym na tzw tradzik niemowlecy. ale jesli bardzo sie niepokoisz to idz do lekarza.Moj synek mial taka "wysypke" dopoki nie skonczyl ok 7 tygodni.Polozna powiedziala ze jest to efekt zmian hormonalnych jakie zachodza w organizmie dziecka po przyjsciu na swiat.Nie wiem ile jest w tym prawdy-ale jej slowa sie sprawdzily.Krostki same zniknely po paru tygodniach,czego i tobie zycze Odpowiedz Link Zgłoś
kreseczka123 Re: wysypka na buzi 24.11.05, 13:43 Moja mała Gabi jak miala tydzien czasu to opsypalo jej cala buzke wiec od razu zmieilam proszek na szare mydlo no i uwazalam na to co jem krosteczki zeszly i nie byly one od proszku mama najadla sie za duzo pomidorow bo na sniadanie zupa pomidorowa i na kolacje wiec dzidzie opsypalo. z proszku przewaznie krosteczki sa na calym ciele Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
aurora77 Re: wysypka na buzi 24.11.05, 13:47 Dzieki Dziewczyny.. Mnie tez polozna powiedziala, ze to zmiany hormonalne ale ich jest coraz wiecej.no nic..poczekam jeszcze pare dni jak nie minie pojdziemy do lekarza.. dziekuje za odpowiedzi i dobre rady... Odpowiedz Link Zgłoś
magdab12 Re: wysypka na buzi 24.11.05, 16:14 moja corka tez miala wysypana cala buzke.Krostki same nie chcialy znikac i w koncu poszlam do dermatologa, Okazalao sie ze to tradzik niemowlecy i mala dostala masc do smarowania Vitella z cynkiem. Krostki po kilku dniach zniknely i do tej pory jest spokoj. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
annakg Re: wysypka na buzi 24.11.05, 17:13 Mój synek też coś takiego miał- pediatrzy przepisywali tylko maść na sterydach więc nie smarowaliśmy bo się bałam skutków ubocznych, smarował go za to mąką ziemniaczaną i po paru dniach przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka22 Re: wysypka na buzi 24.11.05, 19:48 a może to uczulenie na mleko. Moja mała miała uczulenie na NANa. Czym karmisz? jak zmieniłam mleczko to wysypka zniknęła. Odpowiedz Link Zgłoś