Dodaj do ulubionych

Test Leap-na alergeny, czy ktos robił?za ile?

12.12.05, 17:31
Poniewaz mamy problemy z alergią( tzn. moje dzieciatko), zaproponowano mi
zrobienie testu Leap( z krwi), poniewaz podobno jest najbardziej
wiarygodny.Czy ktos juz go robił, jak to wyglądało i ile kosztowało.Mi
zaproponowano cene, bagatela-1.7oo zł!!!będę wdzięczna za odpowiedzi.Jestem Z
Poznania.
Obserwuj wątek
    • atopik Re: Test Leap-na alergeny, czy ktos robił?za ile? 13.12.05, 10:11
      A w jakim wieku jest dziecko ? Mogłabyś podać gdzie składają takie propozycje ?
      Robiliście badania poziomu IgE ?
      Z tego co wiem to jest to metoda, której alergologia nie uznaje za wiarygodną.
    • kaperek5 Re: Test Leap-na alergeny, czy ktos robił?za ile? 15.12.05, 13:28
      Witam
      Też jestem z Poznania i chyba byliśmy u tego samego lekarza.(Pan dr Krzysztof
      Krupka z Łodzi?).Nam również zaproponował ten test. Sama mam dylemat co sądzić
      o tym . Alergolodzy rzeczywiście go nie uznają (pytałam w kilku miejscach),
      strona www jest uboga, ale może warto spróbować? Skoro tradycyjne testy nie
      dają zbyt wiele, nie są miarodajne. Dostałam z Warszawy broszury informacyjne
      są dość przekonywujące. Wiem że nie trzeba tam jechać tylko wysłać krew (np.
      expresem do Warszawy). Jak coś wymyślisz lub dowiesz się czegos więcej to pisz.
      Gosia
      • michaas do Gosi!!!! 15.12.05, 20:34
        Zgadza sie, dr Krupka, on uwaza,że jest to najbardziej wiarygodny test, ale
        dlaczego tak uwaz to nie wiem.Na razie bije sie z myslami, bo cena jest
        straszna, ale nie rozumiem dlaczego alergolodzy go nie uznają, jezeli znasz ich
        argumenty to prosze napisz mi.Pozdrawiam-mama Michałka.smile))
        • kaperek5 Re: do Gosi!!!! 18.12.05, 11:10
          Witam. Co do testów Leap - to pan profesor dermatolog(sławny i ceniony), u
          którego leczymy skórę dziecka powiedział że gdyby one były rzeczywiście takie
          super to juz dawno stosowano by je w alergologii i to chyba jakieś naciągactwo.
          Natomiast nasza alrgolożka - otwarta na niekonwencjonalne metody leczenia -
          stosująca m.in. homeopatię i izopatię nie odrzuciła tych testów. Powiedziała,
          że jej metod też niektórzy lekarze nie uznają - a jednak są skuteczne(sama się
          przekonałam). Obiecała dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat. Tak więc jest
          to kwestia kontrowersyjna - ale kto wie czy nie warta spróbowania (mimo swej
          strasznej ceny). Myślę że każdy dla swojego dziecka zrobi wszystko, ja prawie
          jestem gotowa żeby spróbować - tyle że pan dr Krupka zaproponował żeby jeszcze
          poczekać do zakończenia kuracji.Jestem ciekawa jaką macie kurację i jakie są
          jej skutki. Jeśli możesz to napisz na mój adres gazetowy. Pozdrawiam. Gosia
          • marill1 Re: do Gosi!!!! 18.12.05, 15:51
            Nie wiem czym jeszcze różnią się te testy od innych robionych z krwi. Na pewno
            ceną. Myślę że w interesie doktora jest namawianie na zrobienie ich. jednak
            zorientujcie się jakie i w jakiej cenie robią panele na Bogusławskiego w centrum
            alergologii. ja robiłam 4 lata temu i płaciłam ok 100 za panel ( ale nie jestem
            pewna na 100%)
          • michaas Re: do Gosi!!!! 19.12.05, 13:02
            Niestety nie mam swojego nowego adresu gazetowego, nie wiem o co chodzi w tych
            nowych przepisach, podaj mi swój email(jeśli możesz).My na razie mamy
            stwierdzona Candide ( przynajmniej tak lekarz stwierdzil po wywiadzie i po
            badaniu krwi w ciemnym polu widzenia-była zakwaszona)i prowadzimy od miesiaca
            odpowiednia diete, ale im bardziej wglebiam sie w temat ,tym bardziej jestem
            przerażona.Ostatnio po wizycie u laryngologa wyszło jeszcze,że Michałek ma
            powiekszony 3 migdał i masz tu babo placek-pytanie-co sieje po organizmie-
            migdał, Candida, czy wszystko razem.Szok, im dalej w las, tym niestety
            wiecej "grzybów" ,czyli pytań i niepwnosci.Mam wizyte umówina na styczen,
            zobaczymy co bedzie, dzisiaj Michałek dostał jakiejs dziwnej wysypki, niewiele
            tego, ale znowu cos!!!A rozmawiałas z alergologiem o ewentualnych przyczynach
            alergii spowodowanych wlasnie Candidą? Nie jest to popularny temat wśród
            lekarzy tej profesji.Do kogo chodzisz(alergolog), ja byłam na razie tylko raz u
            dr Bremborowicz, po czym niespodziewanie zwolniło sie miejsce u dr Krupki i na
            razie trzymam sie jego, ale to dopiero mminol miesiąc.Mój email-ewatuli@o2.pl-
            napisz, bedzie ta droga łatwiej-pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka