patyska 17.01.06, 09:15 chcialabym wyprobowac, ale ten, ktory kupilam "moze zawierac sladowe ilosci..." i tu sami killerzy typu orzeszki - to zwierzatka glutano. znacie moze jakis makaron kukurydziany, w ktorym nie bedzie niespodzianek typu sladowe ilosci? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
utka Re: makaron kukurydziany 17.01.06, 09:37 Ja kiedys kupilam jakiejs wloskiej firmy - byl kukurydziany lub kukurydziano- ryzowy. dosc drogi - paczka kosztowala ok. 15 zl. Mozna je bylo dostac w Krakowie w sieci sklepow spozywczych 'Oczko' - niestety nie wiem czy to siec tylko regionalna czy moze maja tez swoje sklepy w innyhc miastach. Dodatkow tam zadnych nie bylo z tego co pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: makaron kukurydziany 17.01.06, 09:52 Patyska, Przecież jest tego mnóstwo wśród produktów Fundacji "przekreślony Kłos", Glutenex też ma chyba takie - sa w róznych kształtach. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: makaron kukurydziany 17.01.06, 09:58 dzieki dziewczyny - mam schize i dola Jeremi podobno ma zmiany nastroju a to tez objaw alergii, wiec znowu stoje i nie wiem co robic... dzieciak jest glodny, dostaje jedzenie i nie bardzo chce jesc, no bo w kolko to samo - wyrzygac sie mozna qurcze, chyba sprobuje podac mu cos "nietrzustkowego", w koncu ma juz niemal 3 lata i transaminazy wrocily do normy. moze placki, moze zapiekanka... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxinkaxxx Re: makaron kukurydziany 17.01.06, 09:56 jest, a raczej bywa w sadybie wloski, wylacznie kukurydza, ok 7 zl za opakowanie, wyglada i smakuje jak "normalny", tylko gotowanie dosc specyficzne- trzeba utrafic Odpowiedz Link Zgłoś
patyska taki? 17.01.06, 10:03 e-zdrowie.abc24.pl/default.asp?kat=16603&pro=93362 Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: taki? 17.01.06, 10:43 W tym jest akurat skrobia pszenna. Zacznij może od kleiku kukurydzianego, bo te makarony zawsze mają jakieś dodatki i znowu nie będziesz wiedziec czy to kukurydza czy coś innego. Poza tym Glutano ma też makaron czysty ryżowy w formie rurek, lasagne. Przecież można to zrobić z jakimś mięsno-warzywny sosikiem i już jest odmiana. sklep.celiakia.pl/product_info.php?cPath=9&products_id=105 sklep.celiakia.pl/product_info.php?cPath=9&products_id=132 sklep.celiakia.pl/product_info.php?cPath=9&products_id=103 Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: taki? 17.01.06, 11:17 tak zrobie - wezme kleik nestle. te rurki z brazowego makaronu raz probowalismy - chyba nic sie nie dzialo, trzeba probowac dalej ( dr z zabronila jakis czas temu ryzu brazowego bo w nim jest jakis alergen, ktorego nie ma w bialym). Prezes lubi pojesc jak wiesz, ale ewidentnie ma dosyc tego co je Odpowiedz Link Zgłoś
mamaksinka Re: makaron kukurydziany 17.01.06, 10:04 Makaron kukurydziany Finax, włoski chyba, stronka www.finax.pl 100% mąki kukurydzianej eko, na opakowaniu przekreślony kłos, fajne kształty (to też zawsze odmiana ) Jedyny minus to cena - 21 zł za paczkę, ale za to 500g, starcza na długo Mąż kupił chyba w sklepie na tyłach Galerii Centrum, ale w jakimś innym sklepie ze zdrową żywnością też widziałam (chyba na Bemowie?) Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw2 Re: makaron kukurydziany 18.01.06, 09:55 Patyska, a może któryś z tych: www.naturo.pl/product_info.php?cPath=57&products_id=844&osCsid=be4dea9bf9fad9e1cb02d8acb1cadffa www.naturo.pl/product_info.php?cPath=57&products_id=845&osCsid=be4dea9bf9fad9e1cb02d8acb1cadffa Beata z Małgosią (2 maj 2004r.) Odpowiedz Link Zgłoś