kasia700 17.01.06, 21:54 Drogie mamy czy któraś z Was stosowała Lymhomyosot w leczeniu trzeciego migdała.Jeśli już to z jakim efektem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jana_mama_misi Re: trzeci migdał 18.01.06, 08:37 Misi pomogl ten lek, laryngolog stwierdzila poprawe, zreszta ja tez ja zauwazylam, bo Misia w nocy zaczela normalnie, spokojnie oddychac przez nos. Chyba po 3 tygodniach bylo juz widac poprawe. Dostawala 2*10 kropli. Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia700 Re: trzeci migdał 18.01.06, 22:18 Bardzo dziękuję za odpowiedż.Nie ukrywam,że mnie trochę uspokoiła.Nasza pediatra zaleciła synkowi ten lek na zmniejszenie trzeciego migdała,natomiast pani arelgolog poprostu go wyśmiała.Stąd moje obawy.Syn ostatnio głośno chrapie przez sen a ma 4.latka i według mnie strasznie się męczy oddychaniem.Ja zaś zrobie wszystko żeby jednak zachować trzeci migdał i nie wycinać go.Jeszcze raz dzięki.Zyczę dużo zdrówka!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
jana_mama_misi Re: trzeci migdał 19.01.06, 08:59 Ja walczylam z migdalem prawie 5 miesiecy z żadnym skutkiem, juz go mialam wyciąc kiedy nowa laryngolog uznala ze warto poczekac jeszcze 2-3 tygodnie i podac ten lek. Pomoglo. Nasz pediatra tez wysmial ten lek, ale uznal ze skoro ja twierdze ze pomaga to mam dawac (ja nie sostuje homeopatii, nie wierze w nia, ale tym razem sie naprawde zdziwilam). I tez uwazam ze warto walczyc o migdala, przynajmniej tak jest w przypadku Misi - nie choruje a jedyny problem z migdalem to pochrapywanie w nocy. Pozdrawiam J. i tez zycze dużo zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia700 Re: trzeci migdał 19.01.06, 18:56 Witam ponownie.Tak jak pisałam od przedwczoraj daję homeopatyk konsekwentnie.Twoje doświadczenia mnie jeszcze utwierdziły w tym,że instynkt matki czasami bywa leprzy niż opinia niejednego lekarza.Przeczekamy,zobaczymy; pisałaś,że zostało to chrapanie czy to oznacza,że w tej kwestji nic się nie poprawiło?.Ja daję małemu ten lek głównie z tego powodu.Zastanawia mnie też dawkowanie 2razy po10 kropli?My dajemy po20 jak myślisz nie zadużo? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jana_mama_misi Re: trzeci migdał 20.01.06, 09:01 Oj nie, jest zdecydowana poprawa, Misia byla zakorkowana w dzien, jakby miala zatkany katarem nos, miala probloem z mowieniem. W nocy to nie byl oddech tylko lapanie powietrza, bezdechy, budzila sie strasznie niewyspana, bylo juz tak kiepsko że na pierwszą wizyte u nowej alergolog wnioslłam ja spiąca (godz.18), zasnęła w poczekalni na krzesłach. Bylam juz zdecydowana usunac ten migdal. Limphomyozot pomogl ze zostalo tylko pochrapywanie w nocy, ona nie chrapie caly czas, tylko czasem, zalezy jak sie ulozy. To jest pikuś przy tym co bylo. Każda infekcja, nawet drobniutka powoduje to ze migdal znowu sie powieksza i te objawy wracaja, 2-3 tygodnie i znowu jest lepiej. Latem bylo wrecz super. Mi lekarz tlumaczyl ze ten lek nie zmniejsza migdala tylko zmniejsza jego obrzek. Misia ma powiekszony migdal, kwalifikujacy sie do wyciecia, ale poniewaz nie ma innych dolegliwosci z tego powodu to migdal na razie zostaje. Misia nie choruje, infekcja u niej objawia sie tym ze wlasnie slychac ze z migdalam sie cos dzieje, ma katar 2-3 dni i koniec , po infekcji, tyle ze ten migdal jeszcze do 3 tygodni utrudnia jej oddychanie. Tak to wyglada i potwierdza to nasz pediatra ze migdal zatrzymuje infekcje i spelnia swoja role. To ja sie mam jego pozbywac? Bedzie dobrze, zobaczysz, tylko sie nastaw ze jest to problem powracajacy. Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia700 Re: trzeci migdał 20.01.06, 17:49 No właśnie czekamy na efekty.U mojego małego migdał powiększył się właśni przez liczne infekcje.Odkąd poszedł do przedszkola było ich dość sporo.Teraz trochę lepiej dlatego został jeszcze ten problem do rozwiązania.Osobiście dziwi mnie podejście lekarzy którzy od razu nastawiają się negatywnie do rzeczy,które czasami pomagają czasami nie ,no ale przecież nie zaszkodzą.Dla mnie o wiele lepszym rozwiązaniem będzie rzeczywiście przeczekać niż od razu narażać Dziecko na stresy związane z zabiegiem.Jeszcze raz dzięki,że podzieliłaś się ze mną swoimi doświadczeniami.Postaram się z czasem skrobnąć jakie efekty przynosi nasze leczenie.Pozdrawiam!.K B Odpowiedz Link Zgłoś