felicyta13 27.01.06, 20:03 Czy dziecko którejs z Was było uczulone na pomidory? Moja mała kilka dni temu miała czerwone place na raczkach. Na 3,4 dni zbladły i dziś ponownie sa czerwone (wczoraj podałam jej obiadek z duzym dodatkiem pomnidorów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga55jaga Re: uczulenie na pomidory 27.01.06, 20:06 Pomidory??? teraz te zimowe??? toż to sama chemia. Chyba że to były słoiczki??? Generalnie pomidory to jeden z najsilniejszych alergenów Odpowiedz Link Zgłoś
felicyta13 Re: uczulenie na pomidory 29.01.06, 01:48 Jasne, że ze słoiczka. Sama bym nie zjadła tych zimowych, a co dopiero dac dziecku. Dzieki za odpowiedź. Sprawdzę za jakiś czas, jak reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
efka42 Re: uczulenie na pomidory 27.01.06, 20:12 potwierdzam- pomidory moga silnie uczulac, wiec lepiej nie dawaj coreczce. Odpowiedz Link Zgłoś
akanter Re: uczulenie na pomidory 29.01.06, 16:11 ja karmię synka piersiąa kiedyś pojadłam sobie pomidorków i niestety zareagował uczuleniem musiałam je odstawic a już nie mówię co by było pewnie jakv\bym mu je podała bezpośrednio podobno są najbardziej alergenne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: uczulenie na pomidory 29.01.06, 17:26 Moja córka jest uczulona na pomidory-krew w kupie po każdym pomidorku/soku pomidorowym. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś