xxxinkaxxx 02.02.06, 11:21 hej, czy ktoras mama moglaby mi polecic typ/producenta masla, ktore jest bez dodatku oleju? albo- jaki typ masla klarujecie? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: jakie masło bez dodatku oleju??? 02.02.06, 11:33 Ja klaruję najczęściej łaciate, ale samo łacaiete zaczęło małą uczulac. Teraz sprowadzam to masełko (85%): www.grzesmlecz.pl/zamowienia/katalog.php 100% masła, bez jakichlowiek dodatków, termin wazności ok. 14 dni. - mogę ci jedną kostkę na próbę dac. W W-wie go nigdzie nie sprzedają, więc kupuję bezpośrednio w BB i odbieram od kierowcy, ale trzeba kupic cały karton (12 szt). Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw2 Re: jakie masło bez dodatku oleju??? 02.02.06, 12:46 I co z taką ilością masła robisz? Mrozisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: jakie masło bez dodatku oleju??? 02.02.06, 22:29 Mrożę, ale te 12 szt starcza mi i tak na 2-3 tygodnie, bo częśc daję niani, czasami bierze ktoś z rodziny. I sami też jemy już tylko to masło. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
xxxinkaxxx Kruff(k)a! 02.02.06, 11:56 Hej, wlasnie w miedzyczasie dogrzebalam sie do Twojego starego postu o tym masle baaardzo chetnie skorzystam z propozycji, wolalabym wyprobowac zanim zamowie hurcik napisalam na priv Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: Kruff(k)a! 02.02.06, 12:29 To okrągłe masło z grześmlecza jest dostępne w hipermarketach.Na pewno w Geant. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Kruff(k)a! 02.02.06, 13:30 ja tez widzialam maslo z grzesmlecza w kilku sklepach (w Lublinie) ale nie to z 85% tłuszczu, tylko to drugie okreagle, a ona ma tluszczu znacznie mniej Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Kruff(k)a! 02.02.06, 13:43 Jest, ale to chudsze i ono ma dodatki. Rozmawiałam z działem zbytu w Grześmelczu i żaden sklep ani hurtowania go nie zamawia. Ale już np. w Kielcach można je kupić. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: Kruff(k)a! 02.02.06, 17:30 A dlaczego oni nie chcą sprzedawać tego masła? W hipermarketach towar nie zalega przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
marill1 Re: Kruff(k)a! 02.02.06, 17:46 W hipermarketach też zalega, tylko my tego może nie widzimy... Oni sprzedaja najwięcej tych tanich maseł. Nie wiem czy jest w W-wie masło z Gostynia. Bardzo dobre do klarowania. ( z ciekawostek, sama Królowa Anglii je zajada Albo masło z Kościana. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaksinka Re: Kruff(k)a! 02.02.06, 20:35 A wiecie coś może o maśle extra z Garwolina? Ma 82% tłuszczu, ja się nad nim zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: jakie masło bez dodatku oleju??? 02.02.06, 22:26 ja klaruje maslo oselkowe z Turka, klaruje sie raczej ladnie, ale przeszkadza mi dodatek betakarotenu jako barwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxinkaxxx odradzam: Łukta 09.02.06, 15:26 hej, dla zainteresowanych: sklarowalam kruffowego 'grzesmlecza' i bylo super, sklarowalo sie ladnie i nawet szybko, pychotki! 'napalona' kupilam eko oselke w ekosklepie- z mleczarni Łukta.... zalamka- klarowalam 2 h a i tak nie osiagnelam przejrzystosci i zapachu 'grzesmlecza'! Odpowiedz Link Zgłoś