katina2 14.02.06, 16:19 Sigvaris zapewniła mnie,że będziesz znała poprawną pisownię leku na lamblie - fonetycznie nazywa się "Flażel". Wiesz coś więcej o nim? jest dostępny w Niemczech? dziękuję za pomoc ka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziunia_f Re: do dziunia_f ! Pilna sprawa! 14.02.06, 18:15 Ten lek to Flagyl, wlasciwie jest to metronidazol a Flagyl to jego nazwa handlowa. U nas dostepny jest jedynie w formie iniekcji www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?lek=882 Jest jeszcze Tiberal (Ornidazol,Nitroimidazol) stosowany wg moich informacji w Niemczech wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: do dziunia_f ! Pilna sprawa! 14.02.06, 18:58 Dzięki Dziuniu. A ten Tiberal to dla dorosłych stosowany? Czy u dzieci? Wiesz coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_f Re: do dziunia_f ! Pilna sprawa! 14.02.06, 19:31 No wlasnie zbieram info u ciotki w Niemczech o tym Tiberalu. W Polsce stosowali go ludzie (dorosli) w leczeniu chorob reumatoidalnych na tle pierwotniakowym. O dzieciach nic nie wiem. Ale moze tez wynikac to z faktu dostepnosci tego leku-wiem o Szwajcarii i Wloszech. Jak bede wiadziala cos wiecej-napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
katina2 Re: do dziunia_f ! Pilna sprawa! 14.02.06, 19:00 Dziękuję za szybką odpowiedź. A słyszałaś coś o Esclamie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_f Re: do dziunia_f ! Pilna sprawa! 14.02.06, 19:54 Niestety o Esclamie nie wiem zupelnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś