Dodaj do ulubionych

Do pacjentek dr M-G.

20.02.06, 15:34
Czy orientujecie się co zaleca doktor Macierzyńska jeśli chodzi o wprowadzanie
pokarmów stałych dziecku?Mój synek ma już 6 miesięcy i wczoraj podałam mu
odrobinkę kleiku ryżowego, ale teraz sobie myslę, że może skoro w mojej diecie
mam wykluczony biały ryż to może powinnam synkowi dać coś innego.Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • jaz11 Re: Do pacjentek dr M-G. 20.02.06, 20:58
      jak chcesz mogę ci przesłać dietę mojego dziecka obecnie 7 mc-y - choć do końca
      nie jest to dieta mego synia bo w tekście są jakieś zalecenia dla "Agatki" smile
      czyli pani dr stosuje 1 dietę dla wszystkich ....
      • gindek Re: Do pacjentek dr M-G. 20.02.06, 22:40
        Hej jaz, znów się spotykamywink)Byłabym wdzięczna gdybyś mi przesłała tą
        dietę.wiem, że jesli zadzwonię do naszej pani doktor to i tak pewnie będzie
        zajęta i wydam majątek na telefony dopóki jej nie złapię na dłużej.Uśmiałam się
        z tej AgatkiwinkTak, pewnie zdażają się takie rzeczy.To to jeszcze nic- u mnie p.
        doktor rąbnęła się w ważnej kwestii, mianowicie zarówno w zakazanych, jak i w
        zalecanych miałam mąkę pszenną i żytnią! Później to wyjaśniłyśmy, na szczęście.
        Napisz jak u Ciebie działa dieta. Ja jestem zadowolona.Nawet bardzo.I dlatego
        nie chciałabym teraz tego zniweczyć podając coś, czego nie powinnam.
        Aha, jaz, jakiś czas temu pisywałam z kilkoma mami od doktor M. i widziałam
        kilka diet.Wiesz, jednak one różnią się.Są rzeczy wspólne, ale naprawdę byłam
        zdziwiona różnicami.
      • jumo1 Re: Do pacjentek dr M-G. 21.02.06, 17:36
        Jaz, mam ogromną prośbę, czy i mi mogłabyś przesłać dietę dla dziecka? Swojego
        czasu jeździłam do pani doktor, ale rewelacje z forum i długie oczekiwanie w
        kolejce mnie zniechęciły. Moja dieta posłużyła córeczce rewelacyjnie, więc
        podobnie do Gindek nie chciałabym niczego zepsuć. Dziękuję!
        jumo
        • emilka82 Re: Do pacjentek dr M-G. 21.02.06, 22:35
          Domyślam sie że chodzi o dietę przy candidzie? Jeśli tak to prześlijcie i mi tą
          dietę. Bo własnie mam straszny dylemat od czego zacząć wprowadzać synkowi stałe
          pokarmy. Ja karmiąc go do tej pory tylko piersią staram się stosować dietę
          antygrzybiczą, ale sama nie wiem czy dobrze postępuje, bo jemu raz lepiej raz
          gorzej... A za pare dni kończy 6 miesięcy chciałabym aby w końcu zaczął coś
          jeść oprócz cyca, a zwykle zaczyna się od gotowanej marchewki... i tu dylemat
          • gindek Re: Do pacjentek dr M-G. 22.02.06, 18:15
            Uwaga, dziewczyny, dodzwoniłam się do naszej doktorki.Sporo mnie to będzie
            kosztowało, bo właśnie jest na konferencji we Francji, ale trudno.Dowiedziałam
            się, że mam nie podawać Małemu klików i kaszek ryżowych.Można zacząć od
            warzywek, najlepiej zasadowych ( wszystkie wiemy jakie to, bo wtajemniczone
            jesteśmy nie od dziśwink), ale jeszcze lepiej jest zaczać od kaszki jaglanej
            (podobno Francuzi propagują tą kaszkę jako pierwszy stały pokarm).Właśnie
            ugotowałam ją i czekam aż się Mikołaj obudzi.Żałuję, że podawałam ten kleik
            ryżowy.To chyba przez niego tak pogorszył się stan skóry w ciągu trzech
            ostatnich dni.
            • emilka82 Re: Do pacjentek dr M-G. 23.02.06, 21:23
              Witaj. Przepraszam, ale nie do końca jestem pewna jakie to warzywka zasadowe,
              możesz napisać.
              A jak po kaszce jaglanej u was? jak ja przygotowałaś, proszę o dokładny opis i
              czy kupiłas taką zwykłą kaszę jaglaną w sklepie?
              • gindek Re: Do pacjentek dr M-G. 24.02.06, 20:05
                Kaszkę kupiłam w sklepie i przyrządziłam wg instrukcji na opakowaniu, pomijając
                masło i sól ( zrobiłam ja na samej wodzie, potem jeszcze przetarłam przez sitko,
                żeby była drobniejsza i dodałam jeszcze oliwy z oliwek).Na razie nic się nie
                dzieje, więc chyba przeszła, ale pewność będę miała dopiero po tygodniu.
                Zasadowe są: brokuły, buraczki, ziemniaki, marchew, groszek, dynia, kalafior.
                Owoce: banan, jabłka, gruszki, melon. Ja bym zaczęła od brukółów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka