Dodaj do ulubionych

Do Kruffy i Patyski :))

11.03.06, 12:09
Witam serdecznie !!!
Obie napisałyście, że pięknie wychodzicie z alergii, zyskując nawet pochwały
alergologa. Przepraszam, że męczę pytaniami, szczególnie Ciebie kruffa, ale
co to znaczy?? Unikacie alergenów oraz ewentualnych mogących nimi być,
chronicie przed kurzem, nie macie kwiatów ani zwierząt, ale za to pokrowce
antyal.? Nie pytam złośliwie, ja nie wiem tylko, co jest mojej córce. W
testach nic nie wychodzi, a zmiany skórne nie łagodnieją tylko postępują mimo
megaostrożności i diet. Ige 2,4 kontaktowa wykluczona,pokarmowa też, bo nawet
na samym bebilonie p. zmiany wychodzą po 3 dniach odstawienia maści z lekkim
sterydem. Tylko zmiany skórne, kaszka w kolorze ciała, która czerwienieje a
czasem zlewają sięw placki czerwone pełne kaszki-mała się nie drapie.
POMÓŻCIE...co mam robc dalej (candida+ dawno
wyleczona)
Obserwuj wątek
    • kasiulka751 dziewczyny odpiszcie :(( 12.03.06, 11:55
    • chalsia Re: Do Kruffy i Patyski :)) 12.03.06, 13:19
      A na jakiej podstawie wykluczono alergię pokarmową i kontaktową?

Chalsia
    • patyska Re: Do Kruffy i Patyski :)) 12.03.06, 15:10
      coreczka kruffy jest juz wlasciwie zdrowa smile z moim synem nie jest tak dobrze,
      ale ja trafilam do dr z. jak Jeremi mial chyba z poltora roku jak nie wiecej?
      zreszta nie pamietam.
      z alergii sie raczej nie wychodzi, wiec glownie chodzi o to, by do minimum
      ograniczyc marsz. co ja robie? co mi dr z. z dr c. i znachorem na dokladke
      nakazuja. nie mamy kwiatkow ani zwierzat, mamy pokrowce i czeste sprzatanie.
      obserwuje moje dziecko, nie - ja SKANUJE moje dziecko wink o wszystko pytam
      doktorki, a tuz przed doktorkami - kruffe wink i staram sie wyciagac wnioski. a i
      tak dzieciaka mam wysypanego, bo przy tak silnym azs nie ma szans na to, ze sie
      znajdzie alergen. trudno. staram sie cieszyc tym, co sie poprawilo i nie
      zauwazac, ze ostatnio mocno posiwialam wink
    • kruffa Re: Do Kruffy i Patyski :)) 12.03.06, 20:06
      No właśnie - na jakiej podstawie wykluczono pokarmową i kontaktową?

A co do mojej córki to rzeczywiście z alergi pokarmowej prawie wyrosła. Kiedyś
      było tragicznie. W dniu swoich 1 urodzin jadła 8-9 produktów, wicznie miała
      zmiany, była uczulona nawet na trochę większą ilośc płatków mydlanych dodanych
      do prania.
      W tej chwili nie może jeszcze jeśc nabiału (masło już je). Nie podaję jej też
      (celowo, bo uważam że na razie nie jest to konieczne) najsilniejszych alergenów
      typu kakao, orzechy, cytrusy. Stosuję całą porfilaktykę antyroztoczową i
      antykurzową, nie podaję też niczego co zawierałoby konserwanty, barwoniki itp.
      I to tyle.

Kruffa
      • kasiulka751 Re: Do Kruffy i Patyski :)) 12.03.06, 20:53
        Witam i dziękuję za info,piszę, że wykluczyłam pokarmówkę i kontakt,ale mam na
        myśli to, że w desperacji przeszłam na sam bebilom peptii kleik kukurydziany
        wygoiłam skórę sterydową maścią robioną z cynkiem, a zmiany po 3 dniach
        wyszły. Wykluczyłam kukurydzę było dobrze, ale po kilku dniach podałam zupkę z
        marchwi, szpinaku, kaszy jaglanej, ziemniaka i kurczaka swoiskiego i wysypało
        znowu (myślałam, że marchew-choć nigdy wcześniej nic), wycofałam, wygoiłam, po
        jakimś czasie sok jabłkowy...znowu całe ciałko z wyjątkiem buzi i miejsc pod
        pieluchą-jak zawsze w krostach...i praktycznie co podawałam wysypka wciąż
        postępująca-musiałaby być uczulona na prawie wzystko, a DO ROKU JADŁA NORMALNIE
        PIŁA BEBIKO I NIC, nagle w styczniu 2006-trach, całe ciałko (dziś jak skóra
        krokodylasad/ zmieniałam proszki,płatki, materacyk i nic. IGE 2,4 z krwi Ige
        swoiste na mleko i jajko super (wiem, że są niezależne sad()
        Nasza alergolog mówi, że nietypowy AZS: brzuszek,plecki, boki (Zadne zgięcia,
        buzia)
        I CO WY NA TO?? co się nagle jej stało??
        ps. od września wróciłam do pracy-może to to??
        pomóżcie kasia i patrycja 14-mies.
        • chalsia Re: Do Kruffy i Patyski :)) 12.03.06, 21:58
          A przez jak długi okres trzymałaś dietę (np. sam bebilon i kaszkę kukurydzianą)
          przed wprowadzeniem innych pokarmów.
          Albo jak długo było dobrze bez kaszki kukurudzianej - po jakim czasie podałaś
          tę zupę?
          Po za tym przy diecie eliminacyjnej produkty w prowadza się pojedynczo, by móc
          ustalić na co jest reakcja, a nie od razu w zestawie takim jak np. podałaś w
          zupie.
          Chalsia
          • jagoda9999 Re: Do Kruffy i Patyski :)) 13.03.06, 08:24
            Dziewczyny, przepraszam, że się Wam wpycham, ale czy sprawdzałaś pasożyty? Czy
            mała brała ostatnio jakieś antybiotyki?
            • kasiulka751 Re: jagoda 13.03.06, 08:32
              candida++ dawno wyleczona chyba?? żadnych antybiotyków, córka nigdy nie
              chorowała, nie drapie się, jest wesoła,przybiera i chętnie je. poza skórą
              żadnych objawów....
              A myślisz,że pasożyty mogą dawać wysypkę w postaci kaszki,która czerwienieje i
              zlewa się w place?? Chyba były jeszcze jakieś objawy, co?
              • kasiulka751 Re: jagoda 13.03.06, 08:35
                a i alergolog powiedziała, że jej to na potówki wygląda (sorki,ale długo się w
                domu śmiałam, bo co jak co, ale potówki,to nie są na pewno)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka