Dodaj do ulubionych

Do Patyski

09.11.06, 10:56
Patysko , piszesz że dajesz priobiobtyki twojemu synkowi , jeśli mogę spytać
to jaką dajesz dawkę dzienną- bo ja podawałam 3 razy dziennie lacidofil a
lekarka powiedziala że to za dużo. Moja mała też ma candidę (++) i oprócz
tego stosuję jej dietę.Dziękuję i pozdrawiam.
Mama Natalki.
Obserwuj wątek
    • nanibe Re: Do Patyski 11.11.06, 20:17
    • patyska Re: Do Patyski 11.11.06, 20:54
      Nanibe, podobno niewielka ilosc bakterii przezywa kontakt z kwasami wink teraz
      rano daje enterol, wieczorem do bebilonu wsypuje zawartosci kapsulki dicofloru
      30. tak bede dawac 30 dni, potem zmienie i najprawdopodobniej bede dawac np.
      rano plaska lyzeczke beneflory, wieczorem lactoseven. po 30 dniach znow zmienie
      na 2 inne probiotyki, a po takim "cyklu" zaczne od poczatku. mam zamiar dawac
      pol roku dwa razy dziennie, potem pol roku raz dziennie, rano, przed
      sniadankiem. tez rozne na zmiane. a potem sie zobaczy, jak bedzie jako tako z
      Jeremim, to po prostu co jakis czas przez jakis czas bede dawac. oczywiscie nie
      daje cukru, staram sie dawac duzo warzyw i miesa. ale Jeremi ma tak uboga
      diete, ze klasyczna dieta antycandidowa u nas nie wchodzi w gre.
      damy rade, tylko musimy byc konsekwentne. przeklety grzybol sad juz raz
      trzepalismy mu doope, znacznie sie nam wtedy poprawilo wink
      • marki0 Re: Do Patyski 11.11.06, 22:17
        To i ja sie podpytam.Czyli widze że generalnie stosujesz kuracje
        probiotykowa.Mówisz ze nie stosujesz scisłej diety na candię, czyli na co małemu
        pozwalasz a czego kategorycznie nie podajesz.Interesuje mnie to o tyle ze szukam
        przyczyny wysypki u dziecka i niespokojnej nocy bo tego czego nie moze nie
        dostaje a ciało ma w oplkakanym stanie.Dadam ze ma 5,5 roczu i jest
        przedszkolaczkiem. Z kalu nam oczywiscie nic nie wychodzi i zaczełam na własna
        reke podawac enterol i lacidofil, ale to dopiera 4 doba.Będę wdzięczna jak i mi
        skrobniesz nieco teksciku patyska!
        • patyska Re: Do Patyski 12.11.06, 10:39
          nie podaje cukru z rzeczy niedozwolonych. trudno mi napisac co daje, bo
          musialabym wkleic cala liste tego co je. z niedozwolonych daje bebilon, bialy
          ryz, ziemniaki, melase z buraka i od czasu do czasu lizaka ekologicznego (z
          syropu kukurydzianego i syropu klonowego), banana. gdybym nie dawala mu
          wszstkich niedozwolonych to moj syn padlby z glodu po prostu. a przyczyna
          takiego stanu u twojego dziecka moga byc alergeny wziewne. tam u was w lodzi
          jest istytut wlokiennictwa ktory robi najlepsze pokrowce antyalergiczne - moze
          zamow sobie komplecik?
          • marki0 Re: Do Patyski 12.11.06, 11:05
            ale u nas alternaria i kurz nie wychodza -*co roku mamy testy.u niego silnie
            uczula nabiał/ale o tym juz pewnie wiesz z miuch poprzednich postów/ , jaja/ale
            ich nie je wcale i w zadnej postaci-czesem sa próby z żóltkiem ale jak na rzie
            kaszle po nim/, ale bardzo silnie uczulaja go trawy-4/20 /więc jest odczulany/,
            do tego ryba słodkowodna 1/2 /ale i tak jej nie jemy,albo sporadycznie/,
            cytusy-2/3 /nie jemy/, zboza -4/20/odczulamy/ i pies-4/5 /ale to dla mnie jest
            watpliwe-choc nie mamy psa wcale i nigdy niue mieli,smy.Wszystko to przy
            histaminie 4/5.Nie uczulaja nas rzadne chwasty i drzewa.Dzieki za
            odpowiedz.Zobaczymy co nam da enterol i probiotyki.jak na razie jest ze skóra
            lepiej ale ograniczyłam tez słodycze w postaci cukierasków i ciastek. A poza tym
            u mnie same podłogi/zero dywanów-choć ostanio pojawił się chodnik aby siostra
            miała gdzie raczkowac/-zero załon a meble ze skór ekologicznych.No tyle co
            posciel powleczona poszwami bawełnianymi.Do tego poduchy i kołdry równiez eko.
            zatem wydaje mi sie ze jestem zabezpieczona wiec doszukuje sie tu innych winowajców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka