kaja96 22.03.06, 12:41 Czym więcej czytam na temat alergii tym mam większy mętlik w głowie. Czy sama sucha skóra u dziecka może być objawem alergii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowajulka Re: sucha skóra 22.03.06, 12:46 Może - u nas była alergią na mleko, u mnie na gluten. Może też oznaczać brak cynku, pasożyty lub grzyby. Jak widzisz sama ewentualności jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: sucha skóra 25.03.06, 14:48 Np. z krwi. Tyle, że w tym badaniu wychodzi jego brak z krwi a nie z komórek. Analiza pierwiastkowa włosa znajdzie każdy niedobór i ten w komórkach i ten w surowicy. Ale to jest drogie badanie. Zawsze mozna zapytac pediatry. Mamy karmiące piersiom same mogą brać cynk - ponoć to wystarczy. Czterolatki zać mogą jeść gotowe preparaty mienralne. Najgorzej jest z dziećmi które już nie są karmione piersią i mają mniej niż 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: sucha skóra 22.03.06, 13:35 moze byc objawem zwiastujacym klopoty alergiczne i azetesowe, moze byc objawem braku cynku i tluszczy, moze byc objawem pasozytow. co wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja96 Re: sucha skóra 25.03.06, 14:27 Dzięki za podpowiedzi, byłam z tym u lekarza i otrzymałam odpowiedź jak zwykle nie wiem i natłuszczać. Mała glutenu na razie nie dostaje, kaszki na mleku modyfikowanym sojowym ja natomiast jem nabiał a karmie piersią. Ma też białe kropki na paznokciach więc może to być cynk. Zacznę od przyjmowania preparatu z cynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś