magdakoszalin 28.03.06, 07:55 Synek ma 3 m-ce. Jest na Bebilonie Pepti. Nadal ma skazę białkową (głównie na twarzy). Czy ktoś miał podobną sytuację i jakie mleczko zlikwidowało problemy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: Skaza białkowa 28.03.06, 09:02 Może powinnaś zmienic mleko na Nutramigen. BP czasami uczula. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
magdakoszalin Re: Skaza białkowa 28.03.06, 13:22 Dzięki Kruffa Ktoś ma jeszcze jakies sugestie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina78 Re: Skaza białkowa 28.03.06, 13:37 Nie bede Ci tu specjalnie radzic bo sama jestem w podobnej sytuacji ale opisze ci jak to bylo i jest u mnie. Moj synek ma 17 misiecy od 2 miesiaca zycia niewielkie zmiany na policzkach krostki z roznym nasileniem i czerwone policzki po 8 miesiacach karmienia przeszlam na Bebilon Pepti policzki dalej takie same byly, mimo sugestii zaden z 5 lekarzy u ktorych bylam nie zalecal zmiany mleka nie wiem czemu uparcie kazali dawac BP a ja mam podejrzenie ze te zmiany to nietoleracja laktozy, dzis bedac na szczepieniu zaczelam cisnąć pani dr czy nie sprobowac zmienic mleka bo maly ma wiecznie luzne cuchnace kupki i te zmiany skorne przez co nic nie moge wprowdzic do diety, powiedziala ze skoro nalegam to moge podac "inne mleko np Nutramigen ale on niczym nie rozni sie od BP tyle ze ma mniej mleka" ..... zostawie to ostatnie zdanie bez komentarza bo szkoda mi nerwow. W kazdym badz razie sprobuje zmienic to mleko bo nic innego mi juz nie zostalo jak tylko to sprobowac mam nadzieje ze to bedzie strzal w 10! Wiec nie warto czekac tyle co ja bo musisz sprobowac innego mleczka zeby sie przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
jadrom Re: Skaza białkowa 28.03.06, 13:35 Moja córeczka za kilka dni skończy 4 miesiące. Od miesiąca jest na Nutramigenie, Bebilon Pepti niestety też ją uczulał. Ale, żeby nie popadać w euforię problem skórny nie zniknął całkowiecie. Jest o niebo lepiej, ale co jakiś czas nasila się wysypka na skórce, dlatego lekarze twierdzą, że to jest bardziej problem skórny miż pokarmowy. Diagnozy są róże - od zwykłej "delikatności" skórki przez łojotokowe zapalenie skóry po atopowe zapalenie skóry. Ale przy każdym z tych schorzeń i tak trzeba podawać mieszankę mlekozastępczą, żeby nie "przeszło" w alergię pokarmową. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka61 Re: Skaza białkowa 29.03.06, 00:40 Ja też polecam przejście na nutramigen. U nas było to samo, po zmianie z nana na bp była poprawa, ale dłonie nadal były brzydkie. Po beblionie mieliśmy nutramigen, ale mały wtedy nie chciał go pić, więc dostaliśmy isomil, po którym pewnego dnia całe nogi pokryły sie "skorupą",więc dostaliśmy bebilon amino, którego nie tknął i wróciliśmy do nutramigenu.Pewna pani doktor stwierdziła, że dla takiego duzego chłopaka lepszy będzie bp2 i dała receptę, a ja jej zaufałam i było dobrze do niedawna. Od 5 dni znów mamy nutramigen, ponieważ nowu na nogach pojawiła się skorupa(syn obecnie ma 2,5 roku),ale juz widać poprawę. Wiem, że bebilon pepti zawiera laktozę, więc może tu jest pies pogrzebany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdakoszalin Re: Skaza białkowa 29.03.06, 10:54 Dzięki za odpowiedź, czekam na dalsze sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_79 Re: Skaza białkowa 29.03.06, 20:26 a ja powiem tak kubuś ma 5 miesięcy w 2 miesiącu życia wyskoczyły mu krostki na pleckach buzi nóżkach mnastepnie skóra strasznie wyschła rodzinny przepisala nutramigen podawalismy 2 miesiace i żadnej poprawy nie bylo trafilismy do alergolog która powiedziała nam że gdyby to była wina mleczka to po 2 miesiącach podawania nutramigenu powinno cos sie poprawic a tu nic kazała wrócic do nan ale przepisala masc cholesterolowa i powiem Wam ze na pewno nie jest gorzej a czasami lepiej i zdążam do tego ze wydaje mi sie ze lekarze przepisuja nutramigen bebilon pepti przy pierszej lepszej okazji jakies fatum wszystkie dzieci to alergiki???moze warto by bylo odwiedzic alergologa Odpowiedz Link Zgłoś