Dodaj do ulubionych

To się robi nudne

05.06.25, 13:11
Te analizy, kto winien.
Przyjmijcie proste założenie: czopki z konopielki doprowadziły do przykrej porażki.
Nie katastrofy, ale właśnie porażki.

Nie pozbędziemy się ściany wschodniej - nawet baćka tych , k...a niewydarzonych "kresów" nie chciałby, bo zbyt katolickie.
I z takimi założeniami mądrzy politycy mogą dumać, co dalej.
Ja nie włączę się, bo sam mam skazę ściany wschodniej, gdzieś za króla Ćwieczka i popruski (nie prusacki)rejon, ale wstyd jest.

PS. Jak byłem mały byli dostawcami gospoś do Warszawki, teraz nie widzę zastosowania.
Obserwuj wątek
    • weteran-czasu Re: To się robi nudne 05.06.25, 13:15
      Jest tak jak jest.
      Prezydent niewiele może.
      Do roboty i do przodu.
      • borrrka Dokładnie tak uważam 05.06.25, 13:17
        I tak poinstruowałem Zstępnych.
        Bo byli depresyjni.
      • ukos Re: To się robi nudne 05.06.25, 13:25
        weteran-czasu napisał:

> Prezydent niewiele może.
        > Do roboty i do przodu.

Trzeba Batyra konsekwentnie ośmieszać. Tylko nie na hura, nie na siłę, ale tak, żeby sam to robił, żeby stał się kulą u nogi PiSSu. Oni ośmieszenia bardzo się boją. Drugie to wykazywanie, jak bardzo oszukali on i jego promotorzy.
        • ukos Re: To się robi nudne 05.06.25, 13:28
          I codziennie dawać coś do wetowania, żeby wetował ustawy popierane przez ludzi. On się szybko oderwie, bo jest zadufany w sobie.
          • borrrka Oderwie w sensie postawi Jarkowi? 05.06.25, 13:35
            Banasizacje trzeba oczywiście rozważać, ale zbytnio bym nie liczył.
            No, mało wiemy jeszcze.
    • no-popis Re: To się robi nudne 05.06.25, 14:04
      borrrka napisał:

> Te analizy, kto winien.
      > Przyjmijcie proste założenie: czopki z konopielki doprowadziły do przykrej p
      > orażki
      .
      > Nie katastrofy, ale właśnie porażki.
      >
      > Nie pozbędziemy się ściany wschodniej - nawet baćka tych , k...a niewydarzonych
      > "kresów" nie chciałby, bo zbyt katolickie.
      > I z takimi założeniami mądrzy politycy mogą dumać, co dalej.
      > Ja nie włączę się, bo sam mam skazę ściany wschodniej, gdzieś za króla Ćwieczka
      > i popruski (nie prusacki)rejon, ale wstyd jest.
      >
      > PS. Jak byłem mały byli dostawcami gospoś do Warszawki, teraz nie widzę zastoso
      > wania.
      Bardzo się mylisz.
      To głupota lewactwa to powoduje. Jak dla tych ludzi osobami pociągającymi za tzw postępem jak : Joński, Zębaczyński,Murański, Tusk, Sroka, Wcisło, Kołodziejczak mają być wyborem to mówią ...nie! Dziękujemy.
    • tymek.rota Re: To się robi nudne 05.06.25, 14:08
      borrrka napisał:

> Nie pozbędziemy się ściany wschodniej - nawet baćka tych , k...a niewydarzonych
      > "kresów" nie chciałby, bo zbyt katolickie.

A ty skąd niby jesteś?
      z Warszawy? to znaczy przyjezdny z wiochy.
      A może z tak zwanych ziem Zachodnich? na tych ziemiach po wojnie był największy w Europie odsetek zachorowań na kiłę.
      Tam mieszkają potomkowie szabrowników, gwałcicieli Niemek, zwykłych bandytów.
      No i bieda po pegeerach.
      A ściana wschodnia to wielowiekowe rodziny, które nigdzie się nie przemieszczały, które po wojnie miały tych samych sąsiadów co przed wojną.
      Taki na przykład Lublin zawsze był w granicach Polski o ile ta istniała, czego nie można powiedzieć o miastach i wsiach na ziemiach Zachodnich.
      Chyba chamie zapomniałeś o swojej metryce.
      Więc trochę szacunku właśnie.
    • borrrka Mimo wszystko ciekawe 05.06.25, 15:26
      Co sprawia, że reputacja ściany wschodniej jest tak zła?
      Ponieważ sam mam jakieś związki, ciekawi mnie to.
      Z jednej strony wydają się standardem polskiego kartofliska, z drugiej strony już Piłsudski pisał o obarzanku z pustym środkiem.
      A ten środek to była właśnie konopielka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka