swietlikowa 29.03.06, 12:35 Jak podac kasze jaglana po raz pierwszy u 7miesieczniaka? Bardzo prosze o wasze sugestie. jestem zielona jesli chodzi o gotowanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: kasza jaglana 29.03.06, 12:50 Rozumiem Cię jak mało kto, bo noga jestem w kuchnni bardziej niż stołowa. Kruffa kazała mi ją płukać - 2 krotnie. Potem przy 3 podejściu zalać wodą (miało wystawać tyle wody tyle, co poniżej było kaszy) i zagotować na małym ogniu. Widać kiedy jest gotowa, bo jest lekko napęczniała i woda "znika". To max porada laika. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: kasza jaglana 29.03.06, 12:56 Ja robie taki krupniczek z kaszy jaglanej. Do wody wrzucam marchewkę, jakieś inne warzywka (te które dziecko może), jak sie troche podgotuje to daję kaszę (musisz pamietać że ona podczas gotowania pęcznieje), gotuje jeszcze z 20-30 minut i gotowe. Dodaje też oliwę i troszkę soli (ale moja córka ma 1,5roku) Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kasza jaglana 29.03.06, 13:30 ja opłukana kasze sparzam wrzatkiem na sitku. tak mi poradziła mama. ponos kasza jest lepsza. bez sparzania nie gotowałam. Odpowiedz Link Zgłoś