Dodaj do ulubionych

jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans

03.04.06, 21:47
Pytanie do wszystkich
u dziecka i u mnie zostala stwierdzona candida albicans poziom obfity. Jak
mam zacząć leczenie, do kogo się zgłosić. Bardzo proszę o rady, oraz adresy i
telefony specjalistów. Będę bardzo wdzięczna - nie wiem gdzie się udać.
Wiem, że bardzo dużo zostało tutaj juz napisane, ale niestety nie mogę sobie
pozwolić na przeczytanie wszystkiego, dlatego będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam gorąco
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 03.04.06, 22:09
      Na początek proponuję przeczytać tekst dr Janusa na forum o candidzie na
      gazecie.pl. Jest tam wszystko, co powinnaś wiedzieć o leczeniu. Już teraz
      możesz dawać probiotyki (naprzemiennie - kup kilka rodzajów), stosować dietę i
      włączyć jakis naturalny lek przeciwgrzybiczny.
      • drzewko26 Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 04.04.06, 09:20
        dzieki, od tego zaczne, a co potem, do kogo sie udać, mozecie podac swoich
        lekarzy, slyszalam cos o vega medica...
        ile czasu trawa kuracja, czy dieta i lek antygrzybiczny wystarczy?
        dzieki
        • drzewko26 Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 04.04.06, 21:16
          ponawiam pytanie, prosze o pomoc

jakie sa naturalne leki przeciwgrzybiczne?
          • magda-lis Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 04.04.06, 23:30
            Też właśnie zaczełam szukać w podobnej sprawie - grzyb inny ale jednak grzyb.
            Zrobiłam antybiogram żeby wiedzieć czym ewentualnie leczyć tyle, że podobno
            jednak lepiej nie leczyć antybiotykiem póki się da dieta bo leki
            przeciwgrzybiczne są zabójcze dla całego organizmu i u małych dzieci lepiej
            unikać takiego leczenia bo mogą być powikłania.
            Naturalne leki to właśnie odpowiednia dieta (ja chyba spróbuję ta od Kerstink)
            Nie zbadałam jeszcze sprawy kiszonek - tak ostatecznie bo niektórzy je polecają
            przy grzybicy a inni (na forum candida) pisza ze nie wolno bo grzyby rozmnażają
            się w sfermentowanych płynach (?)
            pozdrawiam
            • magda-lis Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 04.04.06, 23:32
              przepraszam nie dokończyłam zdania
              Naturalne leki to właśnie odpowiednia dieta (ja chyba spróbuję ta od Kerstink)
              prebiotyki i środki wzmacniające. (tak zrozumiałam)
              • nowajulka Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 05.04.06, 00:13
                Naturalne leki - to leki przeciwgrzybiczne, ale nie te tradycyjne typu orungal
                czy flukokonazol..............
    • jusytka A jak robiłaś to badanie? 05.04.06, 09:20
      Dziś wybrałam sie do labolatorium, zobiłam dziecku morfologię i chciałam zrobić
      badanie mykologiczne. Obsługa tego labolatorium odradzała mi twierdząc, ze nie
      ma to sensu, skoro nie ma objawów. Ponadto takie badanie robią różnie w
      zależnośni od umiejscowienia grzybów. Jak wygladało u ciebie samo badanie i czy
      wcześniej zaobserwowsłas jakies podejrzane objawy?
      • babsee Re: Justyka 05.04.06, 09:36
        Chcaialm Ci powiedzieć,ze moje dziecko nie ma kompletnie żadnmych objawów
        grzybicy!fantastyczna praca jelit- dobre trawienie, kupki ok, zero kolek czy
        wzdęć, żadnych pleśniawek, żadnych zmian przy odbycie czy pisi.Nic. kompletnie
        nic.Przybiera na wadze.nie jada za duzo slodyczy.I co?Candida Albicans na
        +++.Panie w laboratorium mnie pytaly jakie to objawy sprawily ze przyszlam
        robic prywatnie badnie dziecku.jak uslyszaly ze nic to mi po prostu nie
        uwierzyly..
        • jusytka Re: Justyka 05.04.06, 13:59
          No właśnie, napisz proszę jak to badanie wygląda - to jest jakiś wymaz z gardła?
    • kerstink Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 05.04.06, 14:50
      Zacznij od diety:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=21563907&a=38025205
      Jest to troche lzejsza dieta niz zalecana przez Janusa, u nas byla skuteczna.
      Dzieci rowniez dostaly leki homeopatyczne Sanum.

K.
      • drzewko26 Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 05.04.06, 21:33
        Kerstnik dzieki, jeszcze mam pytanie jak dlugo trwalo Wasze leczenie i u kogo
        sie leczyliscie, jesli mi odpowiedz bede bardzo wdzieczna smile

co do pytania innej mamy o objawy, to u mojego dziecka w zasadzie poza
        strasznymi problemami z nocnym snem innych nie bylo. zaczelismy szukac
        przyczyny i zrobilismy rowniez badanie na candide, ale czego sie jeszcze
        dowiedzialam po prostu mogla sie jeszcze nie ujawnic, moje dziecko np. jadlo
        bardzo, bardzo malo slodyczy i to rowniez moglo byc przyczyna nie ujawnienia
        sie candidy, aha jeszcze jeden objaw, bardzo czesto drapie sie po nosku, a
        wyczytalam ze przy candidzie moze to byc jednym z objawow/
        pozdrawiam goraco
        • kerstink Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 05.04.06, 21:38
          Zaczelismy leczenie w listopadzie, wraz z odorbaczaniem. Wiec do konca trudno mi
          nawet powiedziec, co sie polepszylo przez jakie leczenie. Napewno po ok.
          miesiacu zniknal brzydki zapach z buzi. Nadal pupa jest troche brzydka.
          Leczymy sie w www.vegamedica.pl, u dr Mikolajewicz.
          K.
    • bosgosia Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 05.04.06, 18:30
      a jakie leki naturalne antygrzybiczne można? kupiłam właśnie Alliofil -
      czosnek,liść pokrzywy.
      Co jeszcze? czy możecie stworzyć listę takich preparatów? proszę.
      • drzewko26 Re: jak i gdzie zacząc leczenie candida albicans 05.04.06, 21:34
        Dolaczam sie do prosby bogosi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka