Dodaj do ulubionych

Wizyta u Mikołajewicz

04.04.06, 15:28
Byłam wczoraj u M na wizycie z małą (badania Lamb.+ , Cand++)i doastałam
lekarstwa dla niej Pyrantelum(wcześniej brała metronidazol) bo M wydaje się
na "oko" że może mieć owsiki i po skończeniu Pyrantelum czopkiExmykehl a
pózniej Albicansan na zmianę z Sankobi. My z mężem Zentel bez powtórzeń.
Mam pytanie do Was kobietki ponieważ naczytałam się przeróżnych opinii na
tamat lekarstw od M czy faktycznie mam się obawiać skutków ubocznych (wiem że
różne organizmy reagują na lekarstwa), czy jesteście zadowolone z
pokierowania leczeniem dr M?
Obserwuj wątek
    • nena22 Re: Wizyta u Mikołajewicz 04.04.06, 16:06
      Nie pomogę na razie, bo jestem jeszcze przed wizytą u dr Mikołajewicz. Dzisiaj
      otrzymałam wyniki swoje i są identyczne jak Twojego dziecka Lamblia +, Candida
      ++. Wyników swojej córki jeszcze nie mam. Też dopisuję się do Twojego pytania i
      chętnie pozostanę w kontakcie .
    • anesia11 Re: Wizyta u Mikołajewicz 04.04.06, 17:23
      Odebrałam dziecko z przedszkola z ma kaszel i katar , jak myślicie czy podać
      można pyrantelum?
      • kerstink Re: Wizyta u Mikołajewicz 04.04.06, 20:24
        Nie umiem ci radzic, planowalas odrobaczanie od dzisiaj ? Ja to zrobilam w
        weekend ze wzgledu na sprzatanie. Moze upewnij sie telefonicznie w czwartek
        (jutro nie ma M. w pracy), bedziesz rowniez wiedziala, czy u corki cos sie rozwinie.
        K.
    • kerstink Re: Wizyta u Mikołajewicz 04.04.06, 20:22
      Nie dostalas kartki z dieta z powodu candidy ?

My sie leczymy u M., ja jestem bardzo zadowolona. Tez trafilismy do niej z
      powodu lamblii i candidy u corki. Corka jednak nie byla wczesniej leczona na
      lamblie, wiec nasz schemat wygladal troche inaczej. Ale rowniez przeszlismy
      odrobaczania Pyranthelum, Vermoxem, Zentelem, corka ziolami chinskimi,
      Vernicadisem, plus leki Sanum. Przy odrobaczaniu corka wymiotowala, wiec pewnie
      byly jakies robaki. Przy podaniu lekow Sanum zaleznie od leku dzieci sie
      okresowo drapaly. Jednak po ok. miesiaca corka sie zaokraglila ladnie, przestala
      miec brzydki zapach z buzi. Jedynie pupa ma jeszcze troche krost.

K.
    • blueluna Re: Wizyta u Mikołajewicz 04.04.06, 22:35
      Powiem tak - przed wizyta u doktor Mikolajewicz nie wierzylam w homeopatie, nie
      wierzylam w niekonwencjonalne metody leczenia.
      Bylam jednak zdesperowana choroba synka.
      Bylo coraz gorzej, zadnych szans na uzyskanie pomocy od lekarzy leczacych
      czysto konwensjonalnie - poza smarowaniem sterydami calego ciala i jeczenia ze
      jest fatalnie.
      Uznalam ze zacisne zeby, niech odstawia nad nim czary, niech kaze go smarowac
      tluszczem zmij z galapagos - jest nasz aostatnia szansa, bede robic wszystko co
      kaze.

Po kilku dniach leczenia kropelkami w ktorych dzialanie nie wierzylam nastapila
      ogromna poprawa.
      Lekarka w gabinecie tylko rzucila okiem na niektore zmiany (te stale, bo wiele
      pojawia sie i znika w oczach) i od razu powiedziala ze to nie azs tylko lzs
      nadkazony grzybem.
      Dwa dni smarowania plynem - zmian nie ma - steryd tak szybko nie dzialal.
      Nie ma ich nadal.
      Z kazdym dniem jest lepiej.
      Wszelkie problemny ze strony ukladu pokarmowego ustapily calkowicie po tygodniu
      leczenia drozdzycy ktora byla wrodzona.
      Po kolejnym tygodniu prawie calkowicie zniknela taka dziwna grubosc, szorstkosc
      skory.
      Teraz nastepuje ogolna poprawa.
      Dzisiaj podalismy pierwsza dawke Pyrantelun na robale - bo przede wszystkim
      musielismy sie zajac rozbujanym grzybem ktory zrobil sporo zniszczen i byl
      realnym zagrozeniem.

Wierze, wreszcie wierze ze moj syn wyzdrowieje.
      Jestem bardzo zadowolona z leczenia.
      I jego efektow.
      • anesia11 Re: Wizyta u Mikołajewicz 05.04.06, 07:14
        Dzięki , mam nadzieję że i u nas nastąpi poprawa.
        • annaciziel Re: Wizyta u Mikołajewicz 07.04.06, 21:35
          Witam

Prosze o info gdzie przyjmuje ta Mikołajewicz, lecze AZS od 4 miesiecy, ręce mi
          opadają, sączące się rany, nic nie skutkuje.
          • kerstink Re: Wizyta u Mikołajewicz 07.04.06, 21:40
            www.vegamedica.pl/
            • annaciziel Re: Wizyta u Mikołajewicz 07.04.06, 21:46
              Dzieki za adres
            • annaciziel Re: Wizyta u Mikołajewicz 07.04.06, 21:47
              Mam jeszcze pyatnie, mozna tam si e udac bez skierowania? To jesy jakas
              prywatna przychodnia?
              • kerstink Re: Wizyta u Mikołajewicz 07.04.06, 22:02
                Tam przyjmuja prywatnie.
                K.
      • kerstink Re: Wizyta u Mikołajewicz 05.04.06, 09:19
        Ciekawe co piszesz. Prosze napisz, jakie leki ona u was stosuje.
        Wlasnie w tej chwili ja lecze u niej swoje dlugoletnie dolegliwosci skorne.
        Rowniez zauwazylam, ze smarowanie Pefrakehl zmian skornych niesamowicie koi
        swiad. Czym sie objawia LZS w zasadzie ?
        K.
        • blueluna Re: Wizyta u Mikołajewicz 05.04.06, 21:11
          Odnosze nieodparte wrazenie na podstawie wlasnych doswiadczen i tego co czytam
          ze AZS jest to tak naprawde wielki wor do ktorego wrzuca sie wszelkie zmiany
          skorne ktore sa dluzej niz kilka dni i same nie znikna.
          W moim szpitalu (pracuje w szpitalu psychiatrycznym, ale ow pacjent byl
          konsultowany takze w dermatologicznym, sporo zreszta dermatologow go widzialo,
          internistow) miesiacami byl leczony pacjent na azs wlasnie a okazalo sie ze
          mial.... wszy odziezowe.

LZS czesto jest mylony z azs choc ma swoja konkretna przyczyne - zaburzona
          prace gruczolow lojowych - czesto zmiany sa nadkazone drozdzakami co powoduje
          ze moga przybierac postac naprawde paskudnych ran.
          U nas byly to placki szorstkiej mocno i lekko zaczerwienionej skory- ktora nie
          zaogniala sie w kapieli jak to zmiany skorne maja w zwyczaju.
          Cos co kazdy inny lekarz ocenial na rzut okiem jako azs i kazal smarowac
          sterydem.
          Dr. Mikolajewicz tez rzucila okiem i stwierdzila ze to lzs.
          Dala nam zwykly lek na ta przypadlosc, kupowany w kazdej aptece bez recepty
          Seboderm. Rewelacja!
          Obecnie pielegnacja skory Przemka wyglada tak ze co drugi dzien kapiemy go w
          wodzie z dodatkiem sody, raz w tygodniu jest kapiel w Nizoralu.
          Poza tym pojawiajace sie ewentualne szorstkosci na skorze smarujemy Sebodermem
          (jedno smarowanie i znikaja) a dwa razy dziennie cale cialko cienka warstwa
          masci cholesterolowej.

Moj maz ma jawny LZS na twarzy i to mocno nasilony - rowniez zaczal uzywac
          Sebodermu i masci - poprawa jest niesamowita, a calymi latami byl "leczony"
          sterydami w masci...
          • kerstink Re: Wizyta u Mikołajewicz 08.04.06, 07:27
            Dzieki za odpowiedz, potwierdza mi to, ze M. jest jednak niesamowita.
            K.
            • konkubinka Re: Wizyta u Mikołajewicz 19.05.06, 11:28
              ja potrzebowalam zaswiadczenie ze mała jest leczona to alergolog tez na nim
              napisała ze to AZSsmilesmilesadziłam wtedy , że to jakaś ppotoczna nazwa objawów?

Dziewczyny mam pytanie:
              po wczorajszej wizycie u dr M udałam sie do apteki.No i padlo pytanie (do mnie)
              czy pyranthelum jest w syropie , bo oni takiego nie znaja.Maja tylko krople.Dr M
              zapisala nam dawki po 15 ml czyli jakby chodzilo o syrop.
              Mozecie mi napisac czy powinnam kupic te krople czy udac sie do innej apteki?
              W koncu to nie ja jestem farmaceutka , a oni sie mnie pytaja .....
              • fortek1 Re: Wizyta u Mikołajewicz 19.05.06, 13:51
                jest zawiesina na robalstwo 15 ml trochę to się inaczej piszę. TYLKO na receptę.
              • 5_monika Re: Wizyta u Mikołajewicz 19.05.06, 14:39
                zawiesina doustna
                • konkubinka Re: Wizyta u Mikołajewicz 19.05.06, 14:48
                  no coz, wiec na temat panow z apteki moge powiedziec , ze sa przystojni i nic
                  poza tymsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka