Dodaj do ulubionych

co z naklejką przy wymianie szyby??????

08.03.04, 14:53
kamień rozbił mi szybę i muszę ją wymienić. pytanie co zrobić z naklejką z
numerem rejestracyjnym? strasznie ciężko ją odkleić i nie wyobrażam sobie jak
ją później przymocować. muszę zmieniać tablice???? znając możliwości
biurokracji polskiej jestem gotów w to uwierzyć :(
Obserwuj wątek
    • Gość: T Re: co z naklejką przy wymianie szyby?????? IP: *.net 08.03.04, 15:13
      Urzad wyda ci oczywiscie za oplata kilkudziesieciu zlotych nowa naklejke.
      • Gość: drek Re: co z naklejką przy wymianie szyby?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 15:41
        ta naklejka jest juz wydrukowana i czeka w urzedzie komunikacji wśród papierów samochodu - w momencie rejestracji urzędnik drukuje 2 sztuki, w tym jedną z napisem Wtórnik (wlasnie ta jest wśród dokumentów samochodu) Wydanie naklejki kosztuje 5 PLN.
        • Gość: Arturro Re: co z naklejką przy wymianie szyby?????? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.03.04, 16:32
          Po co wymieniac nalepke na nowa ?? Mi gosc przy wymianie szyby ladnie ja
          odkleil i przylepil na nowa szybe.
    • Gość: M4b Re: co z naklejką przy wymianie szyby?????? IP: 217.8.168.* 08.03.04, 17:05
      Opcje dwie -
      1 - legalna - za kilkanaście złotych w Wydziale Komunikacji dostaniesz duplikat
      2 - niezazbytnio - za pomoca suszarki do włosów podgrzewasz szybe z naklejka po
      czym naklejkę zdejmujesz. Przy naklejaniu sytuacja odwrotna - podgrzewasz i
      naklejasz. Co prawda będzie widać, ale zaoszczędzone kilkanaście złotych i
      kilka godzin.
      Propozycja nr 2 więc jest chyba wyjściem na przeczekanie, aż się zbierzesz
      psychicznie na kilka godzin w WK, bo 16 czy 17 zł to chyba nie jest porażająca
      kwota ?
    • undercover_brother Re: co z naklejką przy wymianie szyby?????? 08.03.04, 17:34
      Widze, ze ktos napisal tu o duplikacie naklejki, ktory od reki mozna dostac w urzedzie... jak to dobrze wiedziec. Szkoda, ze nie mialem pojecia, ze taki duplikat mi sie, w pewnym sensie, nalezy. Kiedy ja wymienialem szybe i mialem problem z naklejka, pani powiedziala mi, ze to bedzie kosztowalo kilkadziesiat zlotych i potrwa przynajmniej tydzien. Dlaczego? Poniewaz najpierw musze napisac jakiestam podanie, ona to musi wyslac chyba do Wa-wy i dopiero stamtad przybedzie do mnie nowa, swiezo wydrukowana naklejka. Konkluzja? Pomyslalem sobie cos o calowaniu w miejsce, gdzie plecy traca swa szlachetna nazwe, po czym udalem sie do firmy wymieniajacej szyby, gdzie naklejke przeklejono mi ze starej szyby na nowa. Niestety nie wiem jak to robili, bo akurat nie widzialem. W kazdym razie za darmo i trwalo to 15 minut.
      • Gość: drek Re: co z naklejką przy wymianie szyby?????? IP: 62.233.164.* 08.03.04, 20:23
        hmm, widać co urząd to obyczaj. Przebrnąłem przez to 4 miechy temu i duplikat naklejki załatwiłem po 20 minutach odstanych w kolejce. Od pani z okienka właśnie wiem o tym że jednocześnie drukowane są 2 sztuki a duplikat kosztuje 5 złotych (W-wa Mokotów).
        Ale może już teraz się coś zmieniło bo słyszałem że dowody rejestracyjne są drukowane/mają być drukowane w jednym miejscu w MSWiA w Warszawie tak jak dowody osobiste i paszporty.
        Inna sprawa że gość wymieniający szybę przekleił mi starą naklejkę.
    • Gość: marcinc3 Re: co z naklejką przy wymianie szyby?????? IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.03.04, 08:16
      u mnie drukuja na miejscu koszt znaczkow 16 lub 16.5 ale mozna odkleic i
      przykleic napewmo sie da
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka