drzewko26 18.04.06, 11:31 Sigvaris bardzo Cie prosze o podanie namiarów do polecanej przez Ciebie doktor M. Czy ta doktor pracuje w Vega Medica? Napisz prosze jak ma na nazwisko? Chcialabym dostać sie do niej z dzieckiem? dzieki wielkie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: Do sigvaris - doktor M 18.04.06, 11:37 Dr Jolanta Mikołajewicz i przyjmuje tylko w Vega Medica. 022 632 15 14, 022 632 16 14 Terminy, cóż mega odległe. Ale próbuj. Ona nie jest alergologiem. Ale pediatrą i zakaźnikiem. Ma doktorat z parazytów chyba. 15 lat pracowała w CZD. Lekarz z pasją. Wielką pasją i powołaniem. Ale miewa tez nieco szokujące (niekonwencjonalne) metody leczenia . Nie wszystkim to odpowiada. W naszym przypadku stosowała bardzo konwencjonalne metody leczenia (na moją prośbę także, ale i na podstawie obserwacji własnych). Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko26 Re: Do sigvaris - doktor M 18.04.06, 13:13 dzieki, niestety nawet nie ma zapisow. moza dzwonic dopiero pod koniec maja. Sigvaris czy w takim wypadku mozesz mi polecic od czego powinnam zaczac leczenie dziecka chorego na candidie. Musze na razie od czegos zaczac, poniewaz wizyta dopiero w czerwcu... pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Do sigvaris - doktor M 18.04.06, 13:35 Jeśli chodzi o leczenie grzybicy to nie jest to łatwe bo wymaga konsekwencji i czasu. I wiele zależy od wieku dziecka. Moje było zbyt małe na dietę - więc zaryzykowałam i stosowałam leki sanum. Wejdź na tę stronę www.sanum.pl - raz: że możesz poczytać o samych preparatach i metodzie leczenia (izopatia, coś na pograniczu homeopatii i med. klasycznej), dwa: jest tam wykaz lekarzy którzy stosują te leki (też jest i Mikołajwwicz), do których zapisy powinny byc w normalnym trybie. Oczywiście nie wszystkim i sanum odpowiada wiec podaję Ci to tylko jako info do rozważenia. Co do diety. Kiedyś Solidna zebrała info z tego forum o dwóch dietach - nie są tak drastyczne jak dieta dr Janusa a też polecane przez lekarzy. Np. ten link diety Kerstink - to opis diety dr M zalecanej przez nią przy grzybicach. Zerknij: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=34695152&a=34829700 Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko26 Re: Do sigvaris - doktor M 18.04.06, 13:42 Dzieki, popatrze na to, ale chyba z tym lekiem trzeba poczekac na konsultacje z lekarzem? juz teraz zaczelismy mocno ograniczac cukier powiedz jakie mleko powinnam dziecku podawac? moj synek ma 20 miesięcy pil juz dosc dlugo krowie, ale pani pediatra niedawno stwierdzila ze nalezy przejsc na mleko w proszku junior, jest bardzo, bardzo slodkie, wiec sadze ze musze zmianic.... mozesz doradzic? czy probiotyki powinnam tez zaczac podawac, czy czekac na konsultacje z lekarzem? jakie jest twoje zdanie??? dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Do sigvaris - doktor M 18.04.06, 14:19 Podając namiar www.sanum.pl - wręcz mam pewność, że co najwyżej możesz poczytać o idei samych leków, bo bez lekarza ich nie kupisz. I o to chodzi, żeby nie leczyć sie tu samemu. Więc dlatego piszę, że jak dobrze poszukać na tych stronach sanum (jest wyszukiwarka) to można znaleźć namiary do lekarzy, którzy stosują te preparaty. Co do grzybicy i mleka - to są dwie rzeczy które się wykluczają. Krowie mleko obojętnie w jakiej postaci czy z kartonu, czy z proszku (np. junior)- nie powinno być podawane dziecku. Ale to jaki preparat mlekozastępczy i czy w ogóle zastosować także powinnaś uzgodnić z lekarzem, co ma pojęcie o leczeniu grzybicy. Podobnie probiotyki. Jeśli zdecydujesz się na leki sanum nie wiem, czy w ogóle można łączyć probiotyki z sanum. Patrząc na nasz przykład M. na moje pytanie czy podawać - powiedziała NIE. Ale to też zależy może od przyjętego sposobu leczenia, wieku dziecka. Słowem... od lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kszaszka Re: Do sigvaris - doktor M 18.04.06, 22:43 mam termin do odstąpienia do dr M na 9 maja, jesli potrzebujesz prosze o kontakt na e-mail: Stempelki@neostrada.pl pozdrawiam szaszka Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko26 Re: Do sigvaris - doktor M 19.04.06, 10:51 dzieki, napisalam na wskazany mail pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś