natasza101 19.04.06, 12:59 czy moze uzywa ktos tego preparatu, ostatnio polecil mi go lekarz. Prosze o opinie na temat jego skutecznosci, czy warto go kupic? Pzdr, natasza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalesia Re: Allergoff 19.04.06, 13:37 Mi też lekarz kazał wypsikać materacyk i łóżko. Wypsikałam, jak katar był, tak był. Przeszedł po pół roku, chyba synek wyrósł. Butla jest duża, kosztuje koło 60 zł, bezzapachowy i podobno bezpieczny. Zdrówka życzę Odpowiedz Link Zgłoś
onka6 Re: Allergoff 19.04.06, 14:51 moja koleżanka go stosuje raz na pół roku i u niej jest skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
mamaady Re: Allergoff 19.04.06, 15:13 Podobno jest skuteczny, ale jak mówiła moja koleżanka, która od wielu lat cierpi na alergie wziewne, skuteczny jest na nowe łózko, a na stare już nie. Czyli moja koleżanka zakupiła nowe łózka i wypsikauje regularnie i preparat jest skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Allergoff 19.04.06, 15:14 u mnie był skuteczny na stare łóżka też. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Allergoff 19.04.06, 15:15 psikałam nim łóżka, pościel, fotele, kanapy, poduszki ozdobne, zasłony. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
giorgia5 Re: Allergoff 20.04.06, 09:59 Chlasia, a jak czesto nalezy psikac? I czy trzeba dziecko "wyniesc" z domu na ten czas? Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Allergoff 20.04.06, 13:42 raz na ok. 6 miesięcy. ja to zawsze robiłam rano, jak dziecka miało nie być w domu cały dzień. IWetrzyłam trochę. Sama masek nie stosowałam, bo to de facto nie jest szkodliwe dla zdrowej dorosłej osoby. Wstrzymywałam tylko oddech psikając. Do prania dodawałam antyroztoczowy srodek w płynie, nazywa sie bodaj Acarin. Chalsia PS. wychodzi na to, że moje dziecko nie jest już uczulone na roztocza (choć na pewno w jakimś stopniu był kiedyś) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Ja nie polecam 20.04.06, 12:18 Też dostałam ulotkę opd mojego alerologa, zapewne zostawił ją jakiś namolny przedstawiciel handlowy. Kosztuje sporo, starcza na niewiele, ale czego to sie nie robi dla dziecka ... Kupiłam kilka i popsikałam co się dało, kiedy Mały był w przedszkolu, po powrocie dostał takiego ataku alergii, że szkoda gadać ... Odpowiedz Link Zgłoś
brumming Re: Allergoff 20.04.06, 12:39 Polecam zastosowanie rano (ja i mąż w maskach przeciwpyłowych) i wyjście z domu na cały dzień; okna oczywiście otwarte. Wieczorem można już mieszkać Myślę, że on nie da żadnego efektu zauważalnego natychmiast, ale stosowanie go regularnie może poprawić jakość życia alergików. Słyszałam, że jest też Alergoff w saszetkach do stosowania w pralkach; nie testowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gagia Re: Allergoff 20.04.06, 18:15 I ja jestem ciekawa szczegolow - kiedy zauwazylas poprawe, Chalsiu?? Wlasnie wczoraj uzylam po raz pierwszy (kosztowal 40 zl w aptece, w internetowych mozna dostac za 32 zl, niekoniecznie 60Popsikalam stare lozko wlasne (Dziecko w nim lubi uzypiac), koldry, materacyk, zaslony... Jednoczesnie robilam pranie uzywajac saszetek Allergoff (na sztuki mozna kupowac, paczka 7 szt. 22 zl). Zapach sie utrzymuje jeszcze troche, wciaz wietrze, ale nic nam nie jest I wydaje mi sie, ze juz widac lekka poprawe. Dodam, ze 400 ml zuzylam tylko na 1 pokoj, a mysle, ze trzeba to zrobic w calej chacie, zeby skutek byl wyrazny... Napiszcie, czy u Was dzieci przestaly sie drapac itd po allergoffie? Kiedy mam oczekiwac 'znacznej poprawy'? POzdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Allergoff 21.04.06, 11:12 owszem, trzeba w całym domu wypsikać poduchy, kanapy, dywany, zasłony etc. u mnie poprawę było widać od razu - jak spał w moim łóżku przed psikaniem to pokasływał, po psikaniu - przestał. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
gutekjr Re: Allergoff 21.04.06, 14:35 Ja przestałam używać allefroffu do prania po użyciu 2 saszetek - nawet kiedy używałam 1 na dwa prania i płukałam 3 razy, intensywny zapach jeszcze długo zostawał. Małej chyba nie szkodziło, ale mi raczej tak (mam alergię na roztocza, która ujawniła się kiedy byłam z moją alergiczką w ciąży i reaguję na mocne zapachy - a prałam od razu wszystko). Nie mogłam spać w nocy, miałam zatkany nos itd. Trochę się bałam, żeby ona nie zaczęła reagować wziewnie. Zostałam przy mrożeniu, praniu i wietrzeniu. Szkoda, bo byłoby prościej... Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Allergoff 21.04.06, 14:37 acarin (płyn do prania) nie pachniał po dwukrotnym płukaniu. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
gutekjr Re: Allergoff 21.04.06, 18:41 Czy on działa tak jak allergoff (tzn. niszczy roztocza w niższej temp.)? Do kupienia też pewno w aptece? Dzięki Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Allergoff 21.04.06, 21:45 TAk, w aptece. Nie pamiętam czy trzeba prać w 60 stopniach, czy tez można w 40. Wydaje mi się, że to drugie. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś