19.04.06, 12:59
czy moze uzywa ktos tego preparatu, ostatnio polecil mi go lekarz. Prosze o
opinie na temat jego skutecznosci, czy warto go kupic?
Pzdr, natasza
Obserwuj wątek
    • mamalesia Re: Allergoff 19.04.06, 13:37
      Mi też lekarz kazał wypsikać materacyk i łóżko. Wypsikałam, jak katar był, tak
      był. Przeszedł po pół roku, chyba synek wyrósł. Butla jest duża, kosztuje koło
      60 zł, bezzapachowy i podobno bezpieczny. Zdrówka życzę
    • onka6 Re: Allergoff 19.04.06, 14:51
      moja koleżanka go stosuje raz na pół roku i u niej jest skuteczne
    • mamaady Re: Allergoff 19.04.06, 15:13
      Podobno jest skuteczny, ale jak mówiła moja koleżanka, która od wielu lat
      cierpi na alergie wziewne, skuteczny jest na nowe łózko, a na stare już nie.
      Czyli moja koleżanka zakupiła nowe łózka i wypsikauje regularnie i preparat
      jest skuteczny.
      • chalsia Re: Allergoff 19.04.06, 15:14
        u mnie był skuteczny na stare łóżka też.
        Chalsia
        • chalsia Re: Allergoff 19.04.06, 15:15
          psikałam nim łóżka, pościel, fotele, kanapy, poduszki ozdobne, zasłony.
          Chalsia
    • giorgia5 Re: Allergoff 20.04.06, 09:59
      Chlasia, a jak czesto nalezy psikac? I czy trzeba dziecko "wyniesc" z domu na
      ten czas?
      • chalsia Re: Allergoff 20.04.06, 13:42
        raz na ok. 6 miesięcy.
        ja to zawsze robiłam rano, jak dziecka miało nie być w domu cały dzień.
        IWetrzyłam trochę. Sama masek nie stosowałam, bo to de facto nie jest szkodliwe
        dla zdrowej dorosłej osoby. Wstrzymywałam tylko oddech psikając.
        Do prania dodawałam antyroztoczowy srodek w płynie, nazywa sie bodaj Acarin.
        Chalsia

PS. wychodzi na to, że moje dziecko nie jest już uczulone na roztocza (choć na
        pewno w jakimś stopniu był kiedyś)
    • jusytka Ja nie polecam 20.04.06, 12:18
      Też dostałam ulotkę opd mojego alerologa, zapewne zostawił ją jakiś namolny
      przedstawiciel handlowy. Kosztuje sporo, starcza na niewiele, ale czego to sie
      nie robi dla dziecka ... Kupiłam kilka i popsikałam co się dało, kiedy Mały był
      w przedszkolu, po powrocie dostał takiego ataku alergii, że szkoda gadać ...
    • brumming Re: Allergoff 20.04.06, 12:39
      Polecam zastosowanie rano (ja i mąż w maskach przeciwpyłowych) i wyjście z domu
      na cały dzień; okna oczywiście otwarte. Wieczorem można już mieszkać wink
      Myślę, że on nie da żadnego efektu zauważalnego natychmiast, ale stosowanie go
      regularnie może poprawić jakość życia alergików. Słyszałam, że jest też
      Alergoff w saszetkach do stosowania w pralkach; nie testowałam.
    • gagia Re: Allergoff 20.04.06, 18:15
      I ja jestem ciekawa szczegolow - kiedy zauwazylas poprawe, Chalsiu??

Wlasnie wczoraj uzylam po raz pierwszy (kosztowal 40 zl w aptece, w
      internetowych mozna dostac za 32 zl, niekoniecznie 60smilePopsikalam stare lozko
      wlasne (Dziecko w nim lubi uzypiac), koldry, materacyk, zaslony... Jednoczesnie
      robilam pranie uzywajac saszetek Allergoff (na sztuki mozna kupowac, paczka 7
      szt. 22 zl). Zapach sie utrzymuje jeszcze troche, wciaz wietrze, ale nic nam
      nie jestwink I wydaje mi sie, ze juz widac lekka poprawe. Dodam, ze 400 ml
      zuzylam tylko na 1 pokoj, a mysle, ze trzeba to zrobic w calej chacie, zeby
      skutek byl wyrazny...

Napiszcie, czy u Was dzieci przestaly sie drapac itd po allergoffie? Kiedy mam
      oczekiwac 'znacznej poprawy'?
      POzdrowionka
      • chalsia Re: Allergoff 21.04.06, 11:12
        owszem, trzeba w całym domu wypsikać poduchy, kanapy, dywany, zasłony etc.
        u mnie poprawę było widać od razu - jak spał w moim łóżku przed psikaniem to
        pokasływał, po psikaniu - przestał.
        Chalsia
      • gutekjr Re: Allergoff 21.04.06, 14:35
        Ja przestałam używać allefroffu do prania po użyciu 2 saszetek - nawet kiedy
        używałam 1 na dwa prania i płukałam 3 razy, intensywny zapach jeszcze długo
        zostawał. Małej chyba nie szkodziło, ale mi raczej tak (mam alergię na roztocza,
        która ujawniła się kiedy byłam z moją alergiczką w ciąży i reaguję na mocne
        zapachy - a prałam od razu wszystko). Nie mogłam spać w nocy, miałam zatkany nos
        itd. Trochę się bałam, żeby ona nie zaczęła reagować wziewnie. Zostałam przy
        mrożeniu, praniu i wietrzeniu. Szkoda, bo byłoby prościej...
        Pozdrawiam
        Dorota
        • chalsia Re: Allergoff 21.04.06, 14:37
          acarin (płyn do prania) nie pachniał po dwukrotnym płukaniu.
          Chalsia
          • gutekjr Re: Allergoff 21.04.06, 18:41
            Czy on działa tak jak allergoff (tzn. niszczy roztocza w niższej temp.)? Do
            kupienia też pewno w aptece?
            Dzięki
            Dorota
            • chalsia Re: Allergoff 21.04.06, 21:45
              TAk, w aptece. Nie pamiętam czy trzeba prać w 60 stopniach, czy tez można w 40.
              Wydaje mi się, że to drugie.
              Chalsia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka