Dodaj do ulubionych

wyszla candida (+) nieliczna

03.09.06, 20:43
Wczesniej wyszla nam candida liczna,leczylismy plus dieta.Teraz zrobilam
corce badanie kontrolne no i wyszla candida ale juz mniejsza czyli
nieliczna.Dalej jest na diecie,ale podczas wizyt u znajomych niestety nie
obywa sie bez czegos np.slodkiego.czy nieliczna candide tez sie leczy?
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: wyszla candida (+) nieliczna 03.09.06, 20:51
      Tak, leczy............nie leczy się skąpej o ile nie ma objawów.............
      • nowajulka Re: wyszla candida (+) nieliczna 03.09.06, 20:52
        Masz przynajmniej rozwiazanie swoich problemów...........zastanawiam się tylko
        czy aby nie podajesz alergenu, bo skoro candida nie znika.......? Ale może to
        jest kwestia tych słodkości ??????? Wiesz, jak zawwze nosze ze sobą ciaska
        własnej roboty bez cukru, ale za to z owocami także tymi
        suszonymi........pyszne to-to jest, ale bez cukru w czystej postaci.............
        • patyska nowajulko... 04.09.06, 09:34
          ... a ty znowu bzdury sadzisz wink candida naturalnie sobie bytuje i poki sie nie rozrosnie nie ma zadnego
          znaczenia klinicznego. candida nieliczna, a nawet srednioliczna wcale nie oznacza kolonizacji - dziecko
          moglo poprzedniego dnia zjesc cos slodkiego albo bardzo weglowodanowego, np. kasze i wynik bedzie
          taki wlasnie. lomatko, ktory juz z kolei raz prosze - jak czegos ktos nie wie dokladnie, to niech nie pisze
          bzdur!
          • shamsa Re: nowajulko... 04.09.06, 10:48
            czy opierasz sie na jakichs badaniach? rozumiem, ze moze wyjsc drozdzak, bez
            infekcji, czy to co piszesz o posiewie poo slodyczach ma jakies naukowe podstawy?

u nas sa paskudne objawy kandydozy przy nieliczych i sredniolicznych szczepach.
            • patyska Re: nowajulko... 04.09.06, 10:57
              przekazuje slowa osoby najbardziej kompetentnej - pani Kamirskiej. o podstawy naukowe musisz zapytac
              ja. a co to sa paskudne objawy kandydozy?
              • shamsa Re: nowajulko... 04.09.06, 11:52
                dokuczliy swiad po slodkim, flegma, kaszel, zatoki, pokrzywki, hipoglikemia i
                inne. u dziecka ciemnozielone, rzadkie, cuchnace stolce, odparzenia z widocznym
                drozdzakiem, plesniawki, uczulenie prawie na wszystko, podkrazone oczy, niepokoj
                w nocy.

wynik nasz +
                wynik dziecka ++
                • patyska Re: nowajulko... 04.09.06, 12:07
                  skoro jest tak zle, to poszukiwalabym innych przyczyn niz tylko candida. czegos tu nie rozumiem... macie
                  takie objawy i co? czy mieliscie takie objawy i po wyleczeniu candidy przeszlo (czyli macie pewnosc, ze to
                  od candidy)? bo Jeremi mial srednioliczna, kilka miesiecy lacidofilu i enterolu poprawilo kupe i nieco
                  skore, teraz wlasciwie nie jest zle, choc pupa sie czasem czerwieni/odparza (odpaza? wink), choc zazwyczaj
                  wiaze sie to z podaniem alergenu. zmierzam do tego, zeby zadac pytanie: skad pewnosc, ze te objawy to
                  tylko i wylacznie candida?
                  • shamsa Re: nowajulko... 04.09.06, 12:23
                    bo od tygodnia jestesmy na diecie i lekach p/grzybiczych i znacznie sie
                    poprawilo. dziecko sie poprawilo przejciowo na flukonazolu. oskrzela super,
                    skora super.

maz ma pylkowice, mi w testach skornych wszystko mozliwe wychodzi, ale mam
                    dermografizm, wiec puchnie mi skora od samego dotyku. nie mam tej pewnosci, ale
                    znaczne zaostrzenie objawow pojawilo sie u nas po tetracyklinie i u dziecka po
                    augmentinie.
                    • patyska Re: nowajulko... 04.09.06, 12:27
                      no to cale szczescie ze to tylko od tego cholerstwa! ale skoro twoje dziecko tak reaguje na te candide, to
                      albo wyniki sa niemiarodajne, albo powinniscie zaliczyc poradnie immunologiczna. no i probiotyki,
                      probiotyki, probiotyki...
                      • shamsa Re: nowajulko... 04.09.06, 12:29
                        podejrzewam, ze to przez branie probiotykow mamy zanizone wyniki kandidy. sama
                        nie wiem.
                    • ana256 Re:do shamsa nowajulko... 04.09.06, 12:41
                      Dziecko mogło zareagowac na jakiś składnik leków np. barwnik. Lek to był syrop?
                      kolorowy?
                      Mysle że zmiana to diety przyniosła poprawe ( elinminacja alergenów też).
                      • shamsa Re:do shamsa nowajulko... 04.09.06, 12:52
                        dziecko jest na scislej p/grzybiczej, probiotykach a kupy sa najgorsze odkad
                        pamietam. ale moze to przesilenie.
          • nowajulka Patyska, prosze opanuj sie.............. 04.09.06, 22:13
            na wynik badania nie wpływa zjedzony poprzedniego dnia baton..........
            • patyska nowajulko, kotku... 05.09.06, 09:23
              ... juz nie raz cie tu przylapalismy na pisaniu nieco od rzeczy wink
              skoro nie zauwazylas, to jeszcze raz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=47981307&a=48006604
              i nie denerwuj sie! kto jak kto, ale ta kobieta sie zna na tym co robi i wie co mowi.
    • aks4 Re: wyszla candida (+) nieliczna 04.09.06, 11:31
      u nas na pewno widoczna jest poprawa.zniknelo wiele problemow skornych,z
      ktorymi mielismy problem.wczesniej byla candida liczna.teraz robilam w innym
      laboratorium,gdzie oznaczenia sa inne i tu wyszla candida nieliczna oznaczona
      (+).wiec na pewno sie zmniejszyla.zastanawiam sie tylko jak dlugo musimy
      prestrzegac diety?jak dlugo musimy to swinstwo brzydko mowiac leczyc?czy sie
      tego pozbedziemy?czy candida nieliczna to cos normalnego?domyslam sie ze wiele
      osob ma candide i o tym nie wie. u nas ona dawala duze objawy,teraz juz
      naprawde bardzo,bardzo minimalne,prawie zadne.Ale podejrzewam,ze slodkosci
      troche podrazniaja moja corke.moze sie myle>W tym tygodniu bedzie miala
      wykonane testy alergologiczne wiec moze jeszcze z nich cos sie nowego
      dowiemy.Mam taka przynajmniej andzieje.
      • kruffa Re: wyszla candida (+) nieliczna 04.09.06, 12:40
        Ja mam takie zdanie jak Patyska - poparte tym co mówiła p. Kamirska i dr
        Zawadzka. Candida + to żadna patologia, a stan normalny. Parę razy robiłam
        badania w rodzinie i jedynie Candida nie wyszła mojemu synowi jak miała 3
        tygodnie - bo w sumie od czego i kiedy. Nawet ja po diecie ciążowej
        antylaergicznej (niewiele różnicy z przeciwgrzybiczną) miałam jej śladową
        ilośc.

Kruffa
        • kakuja do shamsa 04.09.06, 14:03
          probiotyki odstawia sie na 7 ,10 dni,jezeli sie robi badanie kalu[candida]
          odstaw i zrob ponowne badanie.
          • shamsa Re: do shamsa 04.09.06, 14:05
            skoro byla na probiotykach i wyszlo ++ to lekarz bedzie wiedzial o co chodzi.
            jak nie to zmienie lekarza.
      • nowajulka Re: wyszla candida (+) nieliczna 04.09.06, 22:10
        U nas nieliczna znaczy ++.
        A najgorsze dla candidy są słodkości. Juz lepiej dawaj suszone owoce lub
        cokolwiek innego, byleby nie cukier w czystej postaci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka