Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

24.10.06, 09:04
mój Ignaś ma 7 mcy i jest na diecie nic nie pomaga jje tylko bebilon pepti z
kleikiem ryżowym na obiad dynia z królikiem i ziemniakiem i wciąż ma wyspane
nogi czy może ta dynia ma B-karoten i uczula co On ma jeść myślałam że to po
gruszcze więć odstawiłam ale od 1,5 tyg tylko jje to co napisałam i żadnej
poprawy może powinien brać już jakieś lekarswa byłam jak miał 5 mcy u
alergologa ale nic nam nie pomógł poosze o jakieś sugestie dzięki
Obserwuj wątek
    • emfj Re: proszę o pomoc 24.10.06, 09:14
      A moze BPepti jest dla niego "za słabym" hydrolizatem i uczula? Próbowałaś
      Nutramigen?
      Badania na pasożyty robiłaś?
      • tekam68 Re: proszę o pomoc 24.10.06, 09:43
        Uczulać może go także ryż, ziemniaki - wszystko. Spróbuj wrócić do samego
        Bebilonu Pepti. Obserwuj, jeśli skóra wróci do normy spróbuj wprowadzić coś
        pojedyńczo.
      • uladoman Re: proszę o pomoc 24.10.06, 09:44
        byłna nutramigenie przez jakieś 2 mce i też tak byłi więc zmieniono na bebilon
        na pasożyty nie robiłam badań nikt nie zlecił
        • tekam68 Re: proszę o pomoc 24.10.06, 09:55
          Trochę mało piszesz o waszej historii - do kiedy był na piersi itd. Pasożyty
          też warto wykluczyć. Ja bym jednak przeszła tymczasem na preparat
          mlekozastępczy, tylko. I oczywiście bochrona przed alergią kontaktową też b.
          istotna. Dużo o tym było.
          • uladoman Re: proszę o pomoc 24.10.06, 10:31
            na piersi był do 4,5 mca potem przez 2 mce nutramigen potem bebilon piorę tylko
            w płatkach mydlanych kąpię w a derma exomega i smaruję tez tym ani hermal ani
            balneum nic nie dało w zasadzie a-derma też nic nie pomaga za pisałam się do dr
            sieradzkiej na 31 a moze ktoś ma namiary na dr czajkowską bo też są dobre
            opinnie
    • jotka_aa Re: proszę o pomoc 24.10.06, 09:54
      a skąd ta twoja pewność że to po jedzeniu?..a może proszek , w którym pierzesz
      jest nieodpowiedni?...może kosmetyki które używasz dla dziecka?, czy choćby
      pościel z pierza czy wełny...może pod taką śpi?...mój też był zsypany tak że
      jego skóra przypominała papier ścierny...pomogło smarowanie Elecomem,
      wyelminowaliśmy pościel z pierza...proszek tylko Jelp+prasowanie ubranek...no i
      do kąpieli Balineum Herbal+kąpiel w nadmanganianie potasu...to wszystko zalecił
      lekarz...pomogło.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka