Dodaj do ulubionych

dermatolog czy alergolog

IP: *.* 12.02.02, 13:03
witamMam pytanie - moja córeczka od kiedy skończyła miesiąc, ma problemy ze skórą. najpierw straszna wysypka na buzi - odstawiłam nabiał, smarowałam maścią i przeszło.Potem zaczęłam próbować z jogurtami - nic się nie działo, ale na wszelki wypadek odstawiłam. Po jakimś czasie zaczęła jej się łuszczyć skóra na całym ciele - kąpałam w krochmalu zmieniłam proszek - nic nie pomogło. poszłam do dermatologa, ten powiedział, że to łojotokowe zapalenie skóry i przepisał maść, oczyuwiście ze sterydami. Była zdziwiona, bo mała nie miała żadnego łojotoku, może się przesłyszałam, może powiedział "atopowe". W każdym razie małej przeszło tylko na trochę, teraz znowu skóra jej się strasznioe łuszczy i na dodatek ma wysypkę na buzi. Nie chcę już jej smarować tymi sterydami i nie wiem, czy iść do innego dermatologa czy może do alergologa. Dodam, że w mojej diecie czasem pojawiały się jajka - dokładnie kilka razy w cieście - czy one mogły narobić tyle złego.Będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady i ewentualnie polecenie mi jakiś dobrych specjalistów w WarszawiePozdrawiammartyna
Obserwuj wątek
    • Gość: fotrzyk Re: dermatolog czy alergolog IP: *.* 14.02.02, 00:01
      hej,ja zwiedzilam trzech dermatologow, zanim trafilam do alergologa. Przynajmniej sie okazalo, ze to alergia, ale w przypadku tak malego dziecka jak Twoje, na wiele bym nie liczyla, oprocz zalecenia obserwacji.... :( Tak, jajka moga zrobic duzo zlego, na poczatek sprobuj wyizolowac , czy bialko, czy zoltko.pozdrowienia, Olga.
    • Gość: Martita Re: dermatolog czy alergolog IP: *.* 18.02.02, 14:08
      Cześć!Mój Michał też praktycznie od urodzenia (ma już 10 miesięcy) ma kłopoty ze skórą. Przetestowaliśmy już wiele maści i kremów. Na suchą skórę rewelacyjnie działa Lipobase - krem natłuszczający lub Diprobase. Ponadto kąpię go w Oilatum i używam mydełka Oilatum. Pozdrowienia Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka